7 juli 2013

10.8OS X: De berichtgeving van Mail aanpassen

mail iconSinds Mountain Lion maakt ook OS X gebruik van het berichtencentrum. Via deze handige functie mis je nooit een bericht of melding en kun je daarnaast eenvoudig alle niet gelezen meldingen benaderen in het berichtencentrum . De berichtgeving van alle applicaties kun je beheren via de systeemvoorkeuren van het berichtencentrum. Deze kun je terugvinden via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Berichtgeving.

Uiteraard kan dit ook voor de Mail applicatie, je kunt de meldingsstijl aanpassen en het aantal onderdelen in het berichtencentrum aanpassen. Helaas is dit voor alle inkomende e-mail berichten en kun je geen onderscheid maken tussen verschillende accounts. Iets wat in iOS 6 wel kan, toch is het mogelijk de berichtgeving aan te passen voor Mail. Volg hiervoor onderstaande stappen.

• Open de 'Mail' applicatie
• Navigeer naar 'Mail' in de menubalk
• Selecteer de optie 'Vookeuren'
• Klik op het tabblad 'Algemeen'

meldingmail

Kies bij 'Meldingen nieuw bericht' de gewenste optie. Zo kun je ervoor kiezen om alleen een melding te ontvangen van je VIP-contacten, alle postbussen, inkomende berichten of alleen berichten van je contacten.

Meer over Mail kun je hier terugvinden.Reacties


  • foskea

    6 juli 2017 om 16:33

    Na het installeren van OSX Lion kan ik niet meer zien hoeveel nieuwe berichten er zijn binnengekomen. Voorheen stond dit onder het mailvignet in Doc. Wie weet waar ik dit kan aanpassen. Ik heb al veel geprobeerd, maar helaas.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!