23 april 2013

Drie speciale troonswisseling apps

troonswisselingOver een week is het dan eindelijk zover, Prins Willem Alexander zal koning worden. Vele Nederlanders kijken uit naar deze bijzondere en historische dag. Overal duiken leuke acties, nieuwe producten, souvenirs, enzovoorts op. Tevens zal Apple in de periode van 27 tot en met 30 april elke dag in de Nederlandse iTunes Store een gratis item te downloaden. Zo is aankondiging dat we een live-EP van Caro Emerald en een dancemix van Armin van Buuren mogen verwachten.

Ook in de iOS App Store zijn al tientallen applicaties terug te vinden. Wij hebben de meest nuttige applicaties op een rij gezet. Zo kun je alvast oefenen voor het nu al beroemde en vooral beruchte koningslied, het laatste nieuws volgen over de troonswisseling en een veilige 30 april beleven in Amsterdam.

30 APPril
Misschien wel de belangrijkste applicatie van de drie oranje apps. Op 30 april is in onze hoofdstad het centrum van de gehele gebeurtenis, daarom zullen vele mensen afzakken naar deze stad. Om deze dag goed geïnformeerd de binnenstad van Amsterdam te bezoeken is deze app een absolute must. In deze app kun je namelijk al officiële evenementen terugvinden, daarnaast vind je ook de verschillende routes en OV-locaties terug.

APPril

Ook belangrijk, in de app vind je EHBO-posten terug, mocht je iets overkomen dan weet je in ieder geval waar je moet zijn voor de eerste hulp. Via deze applicatie zullen de politie en hulpdiensten je via berichten op de hoogte houden van (extreme) drukte, eventuele incidenten en allerlei andere nuttige informatie. Bovendien zal de kaart van Amsterdam aangeven waar het het drukst zal zijn op dat moment (Heatmap). Let op deze applicatie maakt gebruik van de locatievoorzieningen, een externe extra batterij is daarom aan te raden.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Koningslied
Het was even onzeker over dit beruchte lied, maar toch zal er gezongen worden of je er nu tegen bent of niet. Wil je niet uit de boot vallen kun je alvast aan de slag en volop oefen op de tekst. Daarnaast kun je ook de officiële volledige videoclip bekijken. Drie vingers in de lucht!


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

Koningslied

Konings App
Wie draagt wat? Waar zal Willem aanmeren na zijn koninklijke vaart? Wanneer mag je de balkonscène verwachten? En wie doet het met wie? Je leest het allemaal in de Konings App van de Telegraaf. Hier vind je het allerlaatste nieuws terug rondom de troonswisseling. Heet van de naald en vers van de pers. Uiteraard kun je via het handige notificatiesysteem op de hoogte gehouden worden en mis je geen koninklijk nieuws.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store

KoningAPP

iCandy kleurt oranje

Naar aanloop van de troonswisseling vind je vanaf vandaag en aanstaande zaterdag in onze iCandy rubriek leuke oranje getinte wallpapers terug. 'Yes we king', 'Oranje boven', 'Beatrix en de Nederlandse vlag staan centraal. Fleur je iPhone, iPod, iPad of Mac op met deze leuke versiering en vier 30 april in stijl.

De heerlijkste oranje recepten voor de troonswisseling vind je terug op wessalicious.comReacties


  • Arjan

    24 april 2013 om 20:26

    Ik hoop dat de 30APPril gaat blijft werken. Vaak valt 3G weg als het ergens erg druk is. Is daar wel aan gedacht? Gaan de aanbieders de capaciteit flink vergroten?Met langzaam internet zijn de meeste apps niet echt bruikbaar.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!