28 september 2012

iOS 6iOS 6: Problemen met de App store oplossen

Vele zullen er vast al last van hebben gehad dat de App Store niet goed functioneert. Apple heeft een nieuwe éénmalige beveiligingsprocedure opgestart om je Apple ID nog beter te beveiligen tegen misbruik. Opzich is dit een goede zaak, echter treden er vele problemen op na het uitvoeren van deze procedure.

Veel gebruikers kunnen hierna namelijk geen applicaties meer downloaden in de App Store. Als eerste bespreken we de vernieuwde veilgheidsprocedure, daarna bieden we een oplossing voor het download probleem.

Ter beveiliging van je Apple ID heeft Apple de keuze gemaakt om iedere gebruiker extra te beveiligen door drie vragen te beantwoorden. Wanneer je het wachtwoord van je Apple ID kwijt bent, kun je aan de hand van deze vragen eenvoudiger je wachtwoord resetten. Deze procedure gaat vanstart wanneer je iOS 6 hebt geïnstalleerd en voor het eerst een nieuwe applicatie koopt.

Wanneer je een nieuwe applicatie koopt krijg je een pop-up venster met de vraag of je de Apple ID beveiligingsprocedure wilt starten. Tap op de optie 'Ga door' en voer je wachtwoord in. In het volgende scherm kun je drie vragen selecteren en vervolgens een antwoord invullen. De vragen zijn verschillend en variëren, voorbeelden hiervan zijn: 'Hoe heette uw eerste huisdier', 'Welk gerecht leerde u als eerste koken?', enzovoorts.

Na het invullen van de verschillende vragen kun je ook nog een alternatief herstel adres invoeren. Dit kan een tweede e-mail adres zijn die je bezit, bijvoorbeeld dat van je werk. Tap vervolgens op de knop 'Gereed' en het downloaden van de applicatie kan gestart worden. Vervolgens krijg je een e-mail van Apple die de wijziging van de beveilingsprocedure bevestigd.

Download problemen oplossen

Wanneer je na bovenstaande procedure geen applicatie meer kan downloaden krijg je vaak het 'Sessie onderbroken' pop-up venster te zien. De enige oplossing op dit moment is je Apple ID eerst te verwijderen en daarna opnieuw koppelen aan de App Store. Volg hiervoor onderstaande procedure.

• Open Instellingen ▸ iTunes en App Stores
• Tap op je Apple ID
• Selecteer de optie 'Log uit'
• Herstart vervolgens je iPhone, iPod Touch of iPad
• Ga opnieuw naar Instellingen ▸ iTunes en App Stores
• Voer je Apple ID en wachtwoord in
• Bevestig door op 'Log in' te tappen

Wanneer je bovenstaande procedure hebt uitgevoerd kun je proberen opnieuw een applicatie te downloaden. In de meeste gevallen is het probleem verholpen. Wanneer dit niet het geval is kun je de procedure nog eens herhalen, anders dien je te wachten tot Apple met een update komt voor dit probleem. Daarnaast kun je nog altijd de beveiligingsprocedure negeren door bij de pop-up de optie 'Niet nu' te selecteren.

Meer tips over iOS 6 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Vince

  28 september 2012 om 10:11

  Mijn probleem met de nieuwe App Store is niet dat ik niks kan downloaden, maar dat de stabiliteit aanzienlijk omlaag is gegaan. Als ik bijvoorbeeld 3 minuten aan het rondkijken ben naar nieuwe apps heeft de app er al zin in om zichzelf af te sluiten.

  (iPod Touch 4 en iPhone 4)

 • velocus

  28 september 2012 om 10:13

  Helaas, werkt niet. Kan via update mijn eerdere aankopen niet inzien.

 • velocus

  28 september 2012 om 10:15

  Helaas, werkt niet. Kan via update mijn aankopen niet inzien. App crashed keer op keer.

 • josama

  28 september 2012 om 11:33

  Help: waarom heeft Apple van die rare beveiligingsvragen als je een app wil kopen? Als ik aangeef ” niet nu” kun je ook niets aanschaffen. Wie weet een oplossing?

 • Luc Dillen

  28 september 2012 om 13:47

  Ik heb het probleem opgelost door in iTunes ( op iMac ) naar de App store te gaan, een gratis aankoop te doen en daar de drie beveiligingsvragen in te vullen, probleem opgelost en terug App’s kunnen downloaden op iPhone.

 • RdB

  28 september 2012 om 16:34

  gewoon 1 maal je oude wachtwoord invullen daarna de nieuwe!

 • Frank

  29 september 2012 om 11:26

  Op optie “Niet nu” kun je maar een paar keer gebruiken, daarna ben je verplicht door de procedure heen te gaan.
  Anders werkt de aankoop niet.

 • Femm

  4 oktober 2012 om 13:25

  Ik heb het probleem dat mijn app store helemaal blanco blijft ..hij doet wel de updates aangeven maar verder is er helemaal niets te zien.. Opnieuw opstarten heeft niet geholpen …

 • anne

  5 oktober 2012 om 15:16

  ik heb zelf nog maar geen update naar iOS6 gedaan, maar kan sinds kort onder iOS5 ook geen apps meer downloaden zonder eerst de 3 beveiligingsvragen te hebben ingevulldt. persoonlijk heb ik helemaal niks met geen één van de voor-geformuleerden vragen (had dan tenminste de optie gegeven je eigen bedachte vragen te kunnen invullen!), maar wil gewoon verder ZONDER dit gedoe apps kunnen downloaden.

  ik wacht het even uit, en wou in de tussentijd een klachtenbrief hierover naar apple mailen.
  blijkt een emailadres van apple ergens te kunnen achterhalen een opgave op zich! :(
  zijn ze bang zo voor konstante shitstorm???

  heeft iemand het adres dan ‘toevallig’ gelijk bij de hand?

 • Jan

  6 oktober 2012 om 9:59

  Heb deze bovenstaande procedure uitgevoerd en kan nu niet meer inloggen met Apple ID.
  Sind IOS 6 geen Muziek meer,I Phone (4G) trager geworden en de batterij 2x zo snel leeg.
  I Phone is waardeloos geworden sinds update naar FCKNG IOS 6
  Apple doe er wat aan!

 • Karolien

  7 oktober 2012 om 1:21

  Ik wil bovenstaande procedure wel uitvoeren maar kan om te beginnen mijn Apple ID niet aantappen! Staat gewoon grijs. Ik kan dus niets meer doen, de uit te voeren updates staan er wel maar niets wordt uitgevoerd en ik kan ook niets meer aankopen…

 • Wolters

  11 oktober 2012 om 15:41

  ik heb de service afdeling van Apple gebeld. ZIj gaven mij het advies om het apparaat “echt”, en dus helemaal uit te zetten. En ja hoor, it works!

  Je kunt het apparaat (Ipad3) helemaal uit zetten door de de knop voor de sluimerstand ingedrukt te houden totdat een rode pijl “zet uit” verschijnt. Aanzetten doe je met dezelfde knop door deze blijvend in te drukken totdat een appeltje op het beeldscherm verschijnt.
  Eppeltje eitje dus!!

 • Wil

  11 oktober 2012 om 22:11

  ios6 in het buitenland gedownload nu staan de apps in het portugees en i tunes ook wat te doen hoe krijg ik weer nederlands terug ?

 • G Bakker

  15 oktober 2012 om 9:25

  ik heb de Ipad uitgezet en weer aan, instellingen herstellen enz, maar wanneer ik de app store open en wil iets kopen blijft het venster “zwart”
  Wat gebeurt er wanneer ik de Ipad “leeg”haal en alles opnieuw installeer?

 • Chantal

  16 oktober 2012 om 8:30

  Na iOS 6 update geeft mijn Iphone 4 aan dat er geen simkaart aanwezig is??? Ook na een paar keer aan/uit zetten nog steeds niet aanwezig. Wie kan mij helpen?

 • vicky

  16 oktober 2012 om 15:07

  Serieus!! pff ik wil gewoon terug apps downloade!! bij mij helpt niets als ik een app wilt down. krijg ik de vraag voor die “3 beveilegings vragen” maar als ik op ga door klik krijg ik gewoon een wit vakje niets anders en na een tijdje verdwijnt het gwn!!
  ik wil echt weten wat ik er aan kan doen!! wor er zo pissed van

 • vicky

  16 oktober 2012 om 15:42

  OK edit: na letterlijk 2 uur op het net gezocht te hebben achter een oplossing heb ik er 1 gevonden die werkt voor mij,
  Ipv de beveiligings vragen in de app store te beantwoorde waar ik voorheen zelfs nog niet aan toe kwam heb ik het geprobeerd via Itunes en dat ging vanzelf! als werkt terug en ben super blij!! :D

 • Hans

  24 oktober 2012 om 10:42

  Is er iemand die inmiddels een afdoende oplossing heeft gevonden? Is om gek van te worden dat 99 van de 100 keer ik de melding krijg “geen verbinding met iTunes store”. Ik heb de ipad 3 sinds een paar weken, maar krijg af en toe de neiging het ding terug te brengen naar de winkel! heb inmiddels al de mij bekende trucs geprobeerd, maar niets helpt!
  Hans.

 • Willem

  24 oktober 2012 om 12:50

  Ik had ook een probleem met apps die alsmaar bleven ‘wachten…’ op onze ipad2. Uitzetten, zoals hierboven beschreven, bracht de mededeling dat de betreffende apps niet kunnen worden gekocht/ge-updated. Ik mag ’t later nog eens proberen. Voorlopig geen nieuwe apps dus :-(

 • Henny

  24 oktober 2012 om 12:59

  Ook ik kon geen apps meer downloaden en stond mijn Apple ID op grijs.
  Heb advies Wolters opgevolgd door mijn iPad helemaal uit te zetten. Alles werkt nu weer prima

 • Willem

  25 oktober 2012 om 15:05

  ‘Later’ bleek al snel te zijn toen de App-Store zich meldde met updates, die ik probleemloos kon downloaden. Bedankt voor de Tip!

 • Hans

  26 oktober 2012 om 16:08

  Heb via de Apple support community een tip gekregen die mij heeft geholpen. probleem schijnt in de Apple servers te liggen en daarom is mij geadviseerd het DNS adres op 8.8.8.8 te zetten. Nu werkt het wel.

 • hicham

  10 november 2012 om 18:47

  hallo zeg kan iemand mij helpen aub !!!
  het zit zo dat als ik met mijn iphone 5 aankopen wil doen voor liedjes of app’s
  ofzo moet ik eerst beveiligingsvragen ingeven nu ik weet niet meer welke de juiste antwoorden zijn en kan dan een mailtje versturen naar het alternatief adres …maar die is verkeerd !!! hoe kan ik dit alternatief adres veranderen zonder die stomme beveiligingsvragen te moeten beantwoorden ???

 • Mitchie

  11 november 2012 om 20:10

  Ik heb onlangs een nieuwe iPhone 4 gehaald en ik had al een account van Apple id. Nu wilde ik inloggen met dit account en wilde een spelletje downloaden dat geld kost. Toen ik dat wilde doen moest ik 2 beveiligingsvragen beantwoorden, maar die weet ik niet meer. Toen kon ik met een link naar me account op de site van Apple. Ik kon die 2 beveiligingsvragen opnieuw instellen door een link naar me mail te sturen, maar die mail is niet de mijne en weet nu niet hoe dat mailadres kan veranderen om die app te kopen… Alsjeblieft help me???

 • Kayleigh

  13 november 2012 om 1:28

  Help!!! Ik heb die nieuwste update gedaan iOS 6.1.1 ofzo en nu kan ik geen verbinding meer maken met mij app store :( geen app update’s meer doen enz ik word gek denk ik! Ik heb hem al uit en aan gezet maar niks helpt? Wie kan mij helpen, mail me dan even kylgh.z11@gmail.com

 • brink

  15 november 2012 om 13:28

  Ja. Ook ik kan geen whatsapp kopen komen ze met di stomme vragen die ik niet meer weet dus Apple doe er wat aan anders ga ik weer over op android die heb gelukkig niet van die stomme vragen.dus ik kan nu niets kopen leuk voor ITunes.

 • Linda

  15 november 2012 om 20:25

  Sinds een week doen app store heel raar!! Ik kan niet downloaden en update!! Me internet doet het gewoon, ik snap er niks van!! Waarom kan ik niet downloaden en update??

 • Karumapi

  19 november 2012 om 10:54

  Betutteling van de ergste soort. Ik wil helemaal geen extra beveiligingsvragen. En zeker niet op het moment dat ik wat anders aan het doen ben, zoals een app downloaden. Dit hele gedoe had optioneel moeten zijn. En zeker niet als blokkade tussen het aanschaffen van een app. Slordig!

 • Marion

  6 december 2012 om 16:18

  Ik heb een iphone 5 en kan geen apa meer downloaden. Ik krijg ook de beveiligingsvragen niet. Ik heb itunes al meerdere keren opnieuw opgestart en de iphone opnieuw opgestart maar niets helpt. Op mijn ipad 2 zelfde account kan ik wel alle apps downloaden, hoe kan dit nou?

 • Lena

  16 december 2012 om 22:48

  Ik heb laatst een app gedownload en toe weer verongelijk verwijdert maar nu kan ik hem alleen nog maar openen via de app store en komt hij ook niet tussen m’n app’s te staan.

 • ck

  17 december 2012 om 14:12

  Hi Mitchie, heb jij al een oplossing voor jouw probleem gevonden? Ik heb nl hetzelfde probleem?

 • Maarten

  18 december 2012 om 14:27

  Heb sinds een paar dagen de mini iPad 16Gb Cellular in mijn bezit. Wil nu de whatsapp messenger erop ztten zodat ik kan wappen. Maar helaas nergens meer de whatsapp app te vinden, wie weet waarom deze weg is? En is er een kans dat hij terug komt??

 • Robin

  21 december 2012 om 11:33

  Ik heb ook een probleem. Telkens als ik mijn apps wil updaten dan geeft hij deze waarschuwing: “U kunt de apps niet updaten omdat u niet de eigenaar bent van de originele versie van deze app.” Maar dat ben ik wel degelijk! Het is heel vervelend omdat ik nu niet meer mijn apps kan updaten.. Iemand die me man helpen?

 • Mart

  29 december 2012 om 21:54

  Op mijn Iphone kreeg ik ook een wit scherm te zien wanneer ik naar de Appstore wilde gaan.
  Toestel vervolgens een keer helemaal uitgezet. Vervolgens werkte e.e.a. weer normaal.

 • Marrion

  10 januari 2013 om 18:33

  Weet iemand waarom je met een portugees account niet in een appstore van een ander land kunt kopen ? Bv Nederlandse Appstore ?

 • roel

  12 januari 2013 om 17:09

  wie kan mijn helpen met het kopen van een app op voor mijn ipad 2?
  ik wil er graag fifa 2013 ophebben maar ik kan hem maar niet kopen omdat het allemaal via een mastercard of visa moet.
  en click and bay doet het bij mij ook niet.
  iemand die mij kan helpen please?

 • Joke

  14 januari 2013 om 23:29

  Hoi Marrion, ik heb precies hetzelfde probleem als jij. Heb jij al een oplossing?

 • Noor

  22 januari 2013 om 21:56

  Help! Heb maanden geleden een aantal dure apps gekocht en tussentijds mijn Apple id veranderd. Nu moet een aantal apps geüpdate worden. Dit kan niet met mijn huidige id en de oude werkt niet meer. Weet iemand een oplossing? Uitloggen op iTunes en inloggen met mijn oude id lukt helaas ook niet meer.

 • Chantal

  25 januari 2013 om 14:33

  Hallo Roel,

  Ik weet niet of je probleem al is opgelost, maar als je naar de Dixons gaat kan je een ITunes kaart kopen. hierop staat een tegoed die je moet activeren. zo kan je dan ook aankopen doen in de AppStore.
  Succes.

 • Joe

  28 januari 2013 om 7:59

  @ Marion en anderen met een buitenlands account. Ga in de AppStore -> uitgelicht. Onderin de pagina op appleip klikken en kiezen voor land / regio. Kies wijzig land. Kies Nederland en geef je adres op. Vul bij postcode iets in van 0000 AA en iets van een nl creditcard en voilà. Uitloggen iPad herstarten en iPad is in het Nederlands, maar Apps nog niet. Kies een typisch Nederlands app om te installeren. Je krijgt dan een melding dat de app alleen in de Nederlandse store staat. Wil je daar naartoe gaan. Kies ja. Na de volgende start is alles in de store in het Nederlands.
  Ik woon in Duitsland en heb dit geëmmer altijd als ik een app uit het land wil downloaden. Misschien kunnen ze Amerika niet bedenken dat je in Europa ook buiten je eigen land woont.

  Mijn probleem met updates is niet opgelost. Updates scherm blijft leeg. Beveiligingsvragen staan goed. Uitgelogd, herstart. Doet het niet. Op mijn iPhone wel.

 • Femke

  29 januari 2013 om 17:56

  Nou heb ik het probleem dat ik echter wel apps kan downloaden maar niet updaten. Van mn vorige id weet ik het wachtwoord niet meer en heb nu nieuwe maar bij updaten blijft hij de oude id gebruiken, heeft iemand een oplossing?

 • Femkexoxo

  29 januari 2013 om 17:56

  Nu heb ik het probleem dat ik echter wel apps kan downloaden maar niet updaten. Van mn vorige id weet ik het wachtwoord niet meer en heb nu nieuwe maar bij updaten blijft hij de oude id gebruiken, heeft iemand een oplossing?

 • Albert

  29 januari 2013 om 20:27

  De badge van de app store gaf aan dat er 3 updates moesten zijn voor mijn iPhone 4. Eenmaal in de app store een leeg scherm. IOS 6.1 geïnstalleerd bood geen soelaas. Daarna de iPhone gereset door de aan/uit knop en de homebutton tegelijk enig tijd ingedrukt te houden. Een….voila. Ik kan weer updaten.

 • Jan

  30 januari 2013 om 5:11

  Hoe kan ik het alternatief herstel emailadres wijzigen?

 • Marielle

  31 januari 2013 om 9:48

  Op mijn iphone5 geeft de app Store 10 updates aan. Wanneer ik die wil updaten krijg ik een wit scherm. Helemaal uitzetten werkt niet. Wie kan mij helpen?

 • Luc

  31 januari 2013 om 18:16

  Mijn iPod 4 geeft aan dat ik 8 updates heb alleen als ik daar op klik doet hij niks,wit scherm. Ik heb Apple al gebeld maar die zeggen dat ik moet reserten heb ik 2x gedaan alleen doet hij nog steeds niet. WIE KAN MIJ HELPEN???

 • lieke

  31 januari 2013 om 21:27

  na het updaten van ios 6 doet het scherm en de wifi van mijn iphone 3gs niks meer, verder geen problemen met de apple store. Maar heeft iemand een idee hoe ik dit op moet lossen? mijn telefoon krijg ik ook niet meer uit doordat ik het touchscreen dus niet kan gebruiken…

 • Sandra

  2 februari 2013 om 18:30

  Ik wil graag me Apple store terug in het Nederlands hij staat op USA en ik weet niet hoe ik dit kan veranderen.

 • Sabine

  3 februari 2013 om 19:06

  Na de update IOS 6 kan ik geen apps meer updaten in de AppStore,
  Ik heb mij iPhone al een uit en weer aan gezet. En me uitgelogd en weer ingelogd inde AppStore, maar het helpt allemaal niet.
  Heeft iemand een oplossing hiervoor?

 • romana

  6 februari 2013 om 20:11

  Probleem!
  bij mijn vakje app store staat een 4tje ( 4 updates)
  maar zodra ik die aan klik is er een leeg scherm!

  ik heb al me telefoon aan en uit gezet de tel opnieuw gehersteld!

  weet iemand wat ik kan doen?

 • Bor-Jan

  6 februari 2013 om 21:16

  Zelfde probleem hier, na update naar 6.1 werkt app update functie niet meer, wel icoontje met aantal updates, maar daarna leeg updatescherm.

 • Bor-Jan

  6 februari 2013 om 21:30

  Oeps, het antwoord staat dus in het artikel hierboven

 • Jolanda

  10 februari 2013 om 19:46

  Heb mijn iPod geüpdatet naar 6.1 en kan nu niks geen Apps meer downloaden.
  Heb hem alles laten verwijderen en daarna opnieuw ingesteld
  Maar niks helpt kan nog steeds niks downloaden.
  WAARDELOOS
  Iemand een oplossing?????

 • Jolanda

  10 februari 2013 om 19:47

  IK BEDOEL MIJN IPAD

 • Mark

  11 februari 2013 om 18:32

  dank je wel voor deze tip, kon mijn updates niet meer laden nadat ik ios 6.1 had geladen, maar door bovenstaande te doen is het me weer gelukt :-)

 • Franka

  12 februari 2013 om 1:33

  Ik heb een vraag wat is dat voor een schandalige praktijk dat mensen met een 3G iphone helemaal geen app meer kunnen downloaden?? Gaat apple zo met haar klanten om en dat alleen maar omdat mensen dan een nieuwe telefoon gaan kopen dit slaat echt nergens op! Mijn iphone is nog steeds heel goed en heb deze al een aantal jaartjes maar om zo met je klanten om te gaan dat is geen goede reclame apple! Ik heb altijd alles bij apple gekocht maar dit raakt kant nog wal niet iedereen heeft zomaar even 600 euro klaar staan op de bank om een nieuwe te kopen. Maar dan mag je nog wel zuinig op je klanten zijn. en ik vind dan ook dat apple dit op moet lossen.

 • Stephany

  14 februari 2013 om 1:13

  Goeie tip! Werkte bij mij al na het uit- en opnieuw inloggen al, was geen herstart van de iPhone nodig. Bedankt; dat getalletje met aantal updates werd wel heel irritant

 • Manu

  14 februari 2013 om 8:50

  Dit werkt idd, bedankt

 • jaynovy

  16 februari 2013 om 12:16

  updat gedaan nu icoon ituns en doet niks meer help mij

 • Kevin

  19 februari 2013 om 10:12

  Ik heb een vraagje. Ik heb een tijd geleden een app gekocht,
  Daarna heb ik me ipod helemaal opnieuw geinstalleerd.
  Nu wil ik die app weer downloaden, maar dan moet ik het opnieuw kopen,
  Ik ben gewoon ingelogd met me aple ID en ik kan het dus niet downloaden.
  Wat kan ik hier aan doen?

 • Megan

  19 februari 2013 om 15:11

  Ik krijg melding dat er 5 updates zijn. Maar ik kan ze gewoonweg niet meer
  updaten, tot grote ergernis. Dit komt wsch nadat ik Icloud6 geinstalleerd heb.

  Heeft iemand een tip

 • Leo Kuiper

  22 februari 2013 om 1:58

  Als ik met mijn iphone 5 wil downloaden of updaten krijg ik een melding dat mijn account niet geschikt is voor de US store en dat ik moet switchen naar de dutch store. Ik kan echter nergens een optie vinden om dit in te stellen. Wie weet de oplossing?

 • Leo Kuiper

  22 februari 2013 om 3:07

  @Sandra, Ik had dus hetzelfde probleem. Mijn Iphone stond ook ingesteld op de USA store. Verbind je Iphone met de pc via de kabel. Start Itunes op op de pc, je beland dan in de nederlandse store. Download nu op de iphone een programma of update een programma. Je krijgt dan een melding dat je staat ingesteld op de verkeerde store en dat je naar de juiste store wordt gebracht.

 • Laetitia

  23 februari 2013 om 10:01

  Kom ergens niet uit. Woon in belgie en als ik dochter app cadeau die dan staat er alleen intewisseke in store nederland. Hoe kan ik dan app cadeau doen?

 • Davey

  26 februari 2013 om 21:08

  Ik heb een probleem, ik kan namelijk mijn appstore wel openen en zie dan gewoon uitgelicht, hitlijsten, genius etc staan maar als dan iets wil zoeken of bij updates druk dan blijft het beeld gewoon wit. Kan iemand mij daar misschien mee helpen?

 • Henk

  1 maart 2013 om 11:00

  Sinda ik gisteren een update heb gedaan met mijn Iphone4 kan ik niet meer in mijn gedownloade apps komen. Voor een ZZp-er is dit een ramp! Hij vraagr telkens naar de gebruikersnaam en wachtwoord. Voer die in, maar kom er niet in, terwijl ik wel apps kan downloaden. Wie heeft een oplossing!!!

 • john

  2 maart 2013 om 10:10

  Beste mensen allemaal, ik heb een probleem dat ik niet direct kan oplossen. ik heb namelijk een oude account op itunes dat ik zou willen stopzetten , maar hoe zet ik al mijn apps over op mijn nieuwe account op itunes zonder enig verlies van apps of muziek. wie weet hier een oplossing op

 • Cleo

  12 maart 2013 om 9:58

  Bedankt voor de tip. De AppStore liep vast nadat ik genius wilde activeren..Na bovenstaande stappen te hebben ondernomen was het probleem opgelost.

 • Sevval

  19 maart 2013 om 17:13

  Ik heb een heel ander probleem, ik heb per ongeluk mijn app store Amerikaans gemaakt. Hoe maak ik mijn appstore weer Nederlands?

 • Patrick

  21 maart 2013 om 18:37

  onder instellingen, itunes en app stores, toon apple id

  als land/regio niet als België wordt weergegeven (dus Belgium mag niet), land opnieuw instellen

  indien probleem nog niet opgelost

  bij betaalinformatie, geen selecteren voor enkel gratis apps, of nieuwe kaart ingeven

 • Jean Boelen

  22 maart 2013 om 11:16

  Goede morgen.
  Ik heb een nieuwe I phone 5 sinds gisteren.
  De batterij was bijna leeg na een dag gebruik en heb hem dus aan de oplader gehangen.
  Nu krijg ik de Iphone nbiet meer gestart. Heb ook al de hard reset, sluimerknop en de home toest een minuut ingedrukt maar er gebeurt niets.
  Het scherm blijft zwart als de nacht.
  Heeft er iemand een idee?
  Bij voorbaat dank

  Jean

 • Sandra v.d. Sande

  23 maart 2013 om 16:11

  @patrick: haartstikke bedankt voor de tip! M’n ipad3 is nu weer ingesteld op de nederlandse appstore! Super!:-)

 • Marianne

  27 maart 2013 om 18:39

  Ik heb de apps die niet geupdated werden uiteindelijk verwijderd en opnieuw geinstalleerd (kreeg gelijk de nieuwste versie) dit gaf geen problemen.

 • Debbie

  29 maart 2013 om 21:09

  Ik zit met het probleem dat ik nieuwe apps kan downloaden met het juiste mail adres en ww maar vanaf ik apps wil updaten is de mail verkeerd. Hoe kan ik deze wijzigen? Heb al verschillende keren bij instellingen me uitgelogd en het id terug ingegeven maar jammer genoeg tevergeefs. Opnieuw opstarten helpt ook niet en de apps verwijdereren en erna terug installeren is nogal ambetant want zijn al 62 apps die moeten geupdate worden.

 • job renes

  3 april 2013 om 9:12

  Waarom is er in de appstore geen applicatie voor een track en trace

 • Mau

  7 april 2013 om 7:46

  Patrick 21 mrt 2013: jou tip heeft geholpen,
  onder instellingen, itunes en app stores, toon apple id, zag ik dat het gewoon als nederland aangevinkt stond, maar gewoon van land veranderen, nogmaals weer nederland aanvinken, en de rest op akkoord klikken, krijg je een mail met de voorwaarden, maar je app store doet het weer gelukkig! Bedankt!!!!!!!!!!!!

 • rutger

  10 april 2013 om 21:16

  help, als ik een app wil kopen, voer ik mijn ww in en dan staat er : niet voltooid, ga naar itunes support. ik weet niet wat ik moet doen, want ik kan niks vinden op de support. HELP!

 • jan3906

  17 april 2013 om 11:37

  Hallo, ik heb een 4S en gewacht met update naar 6.1 tot nu.Kan echter niet meer in de apple store om apps te updaten.Mijn account is niet geldig voor de U.S.Store!Hoe kom ik naar de dutch store? Nergens te vinden , maar na het lezen van bovenstaande ellende heb ik onderaan in het scherm van de appstore genius uitgezet! Dat helpt, ik kan nu zoals gewend apps updaten en downloaden

 • Ali tupac

  27 mei 2013 om 15:26

  Het sertevicaat van deze server is ongeldig. Mogelijk maakt u verbinding met een server die zich voor doet als ‘su.itunes.apple.com’ waardoor u vertrouwelijke informatie gevaar kan lopen

 • Ali tupac

  27 mei 2013 om 15:27

  Ik weet niet wat ik moet doen om app store weer te maken

 • Evelien

  28 mei 2013 om 12:16

  Ik heb een probleem ik heb perongelijk iets ingesteld nu kan ik niet meer downlauden ik weet niet wat het is

 • Ashley

  14 juni 2013 om 14:50

  Ik kan niet op mijn apple id klikken dat is het probleem, wilt iemand aub helpen!

 • Jan

  18 juni 2013 om 21:16

  Kan zo ineens niks meer downloaden of in-apps kopen.. Met de melding dat ik contact moet opnemen met apple support.
  Gemaild en na 1 dag al antwoord.
  In feite stond er gewoon dat ze n blokkade zagen maar dat ik het maar uit moest zoeken.. Zo ineens he btw.. Heb vorige maand nog gewoon van alles gekocht en gedownload.. En dacht gooi me nog wat tegoed erop en nu kan ik die niet eens gebruiken!! :s vind het toestel en de store best ok.. Maar dan verwacht ik wel dat voor die prijzen (toestellen+downloads in AppStore) ik ook fatsoenlijk geholpen wordt door de jojo’s bij de klantenservice..

 • Betty

  8 juli 2013 om 12:54

  Hallo, toen ik mijn iPhone kreeg snapte ik er nog niks van, daarom melde mijn vriendin zich aan met haar ID en gebruikte ik die tot mn vader is mn iphone gebruikte en zich inlogde met zijn ID en daarna nog is een vriendin zich inlogde met haar ID. Ik heb geen contact nietmeer met dat meisje en ze heeft haar code verandert. Ik probeer me in te loggen met een andere vriendin haar ID maar dat gaat niet, ze zeggen dat ik me met teveel ID’s al heb ingelogd.
  ZOU ALSTUBLIEEEEEEEFT IEMAND ME KUNNEN HELPEN!!!!

 • Sophie

  15 juli 2013 om 11:21

  Ik heb onlangs een nieuw apple id ingesteld, maar als ik naar de app store ga en een nieuwe app wil downloaden dan komt mijn oude apple id op het scherm waarmee ik moet inloggen… Kan iemand mij hierbij helpen?

 • Tristan

  15 juli 2013 om 21:14

  Ik wil via Ideal graag watsapp kopen want heb geen zin om 15 euro Itunes kaart te kopen voor 0,89 cent app ? wat iemand hoe dit moet ? :)

 • ayse

  18 juli 2013 om 22:32

  op mijn iPhone 4s als ik een speltje of iets anders wil updates gaat dat niet kund u mij helpen

 • Eva

  6 augustus 2013 om 18:21

  Ik heb de oude iphone van mijn vader (iphone 4) en ik heb ingelogd op mijn eigen apple id, ik kan wel apps downloaden maar als ik er een wil updaten, komt mijn vaders apple id ervoor..
  Wie weet hoe dit komt?
  Ohja, als ik gewoon een app download komt wel mijne ervoor.

 • Wendy

  6 augustus 2013 om 20:48

  Hoi Eva, de reden dat de apple id van je vader ervoor komt te staan komt waarschijnlijk doordat de apps waar het dan om gaat via zijn acount zijn gedownload. het is eigenlijk een soort van “beveiliging”. de enige manier om hier vanaf te komen is door de apps via je eigen acount te downloaden. (moet je ze wel eerst van je iphone verwijderen)

 • Cynthia

  22 augustus 2013 om 12:02

  Zodra ik een nieuwe aankoop wil doen in de app store krijg ik een melding dat ik de beveiligingsvragen moet beantwoorden eer ik een aankoop kan doen.
  Nu weet ik dus de antwoorden op deze vragen niet meer en daarbij heb ik ook geen toegang meer tot mijn herstel email adres.
  Om dit adres te wijzigen heb ik ook de antwoorden op de vragen nodig. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen?

 • Jan

  29 augustus 2013 om 9:19

  Dag Sophie,

  Ik heb het zelfde probleem,

  Sophie 15 juli 2013 om 11:21
  Ik heb onlangs een nieuw apple id ingesteld, maar als ik naar de app store ga en een nieuwe app wil downloaden dan komt mijn oude apple id op het scherm waarmee ik moet inloggen… Kan iemand mij hierbij helpen?

  heb je inmiddels een olossing?

 • Nina

  2 oktober 2013 om 20:33

  Als ik iets wol downloaden staat er verbindin met itunes store mislukt wat moet ik doen!

 • Sonja

  31 december 2013 om 17:49

  Ik kan niet meer zoeken in de App Store. Bovenstaande oplossing werkt niet omdat ik bij ‘Open Instellingen’ wel op ‘iTunes en App Stores’ kan klikken, maar hij opent het niet. Iemand enig idee?

 • Jan

  2 februari 2014 om 20:46

  Ik heb mijn ipod geupdate naar 6.1.5 maar ik kan niks meer in de Appstore kan iemand mij helpen?

 • jordie

  20 februari 2014 om 0:34

  mensen !!! ik heb een probleem, vrienden van me zitten op hun iphone op 888 poker… maar ik kan hem niet vinden in me appstore…hoe kan dit in godsnaam?
  m.v.g jordie

 • Shelly

  27 april 2014 om 3:59

  Ik heb een probleem en kom er niet wijs uit.. Ik heb een Nederlandse iPhone met een Duits Apple id., nu ging dat altijd goed.. Nu heb ik in Amerika een iPhone gekocht, hoe kan ik nu alles overzetten van mijn oude iPhone naar mijn nieuwe Amerikaanse iPhone?

  Ik heb mijn laptop niet bij me met iTunes, en werk op een cruiseschip. En mijn simkaart is geen microsim. Kan iemand mij a.u.b. Helpen? Moet ik een nieuw Apple id aanmaken en moet ik alles handmatig overzetten? Bijvoorbeeld telefoonnummers, apps enzo?

  Met vriendelijke groet,
  Shelly =)

 • Margo

  5 mei 2014 om 12:52

  Als ik iets wil downloaden op mijn ipad staat er datingsite betaal moet verifiëren
  Maar ik wil datniet want ik wil gewoon een gratis app downloaden

 • Margo

  5 mei 2014 om 12:53

  Ik bedoel dat er betaald moet worden

 • Jessy

  5 mei 2014 om 18:06

  Hallo, ik heb een Ipod 5 van apple & ik heb in het begin geen problemen gehad met appstore maar nu als ik iets gratis wil afhalen( zoals ik altijd gratisse dinge afhaalde) gaat dat niet dan komt er:

  – Verificatie vereist
  voordat u aankopen kunt doen, moet u op’ Ga door’ tikken om uw betaalinformatie te verifieren.

  Als ik op ga door tik krijg ik betaalmethode:
  en moet ik aangeven of ik met
  -Visa
  -MasterCard
  -Amex
  ga betalen en als ik ene gekozen heb moet ik mijn kaartnummer & cvc-code ingeven..
  Maar is dit echt nodig als ik gratisse dinge afhaal ?
  & is dit te vertrouwen ?
  want ik heb alleen een gewone bankkaart zou ook niet gaan trouwens

 • Danny

  18 juni 2014 om 5:58

  Beste
  Tekens krijg ik dezelfde reactie van app werk bij wanneer ik dat probeer met werk alles bij blijft de boel maar draaien
  Zowel op iPhone als iPad
  Alvast bedankt voor de reactie

  Mvg Danny

 • Rudy Nuyens

  4 december 2014 om 8:46

  Ik heb een vervelend probleem. Door het veranderen van simkaart en i-Phone willen mijn bestaande (gratis) apps (facebook enz) zich steeds ‘bijwerken’ via mijn oud apple-ID. Ik kan dus wel nieuwe apps installeren, maar geen die al op mijn vorige i-Phone stonden. Het probleem is dat ik hier wachtwoord niet meer van ken en dat dat email-adres ook niet meer bestaat. (om ev procedure ‘wachtwoord vergeten’ uit te voeren). Hoe los ik dat op?

 • Johan

  9 maart 2015 om 21:30

  Als een van de laatsten op deze aardkloot heb ik sinds kort een (weliswaar gebruikte) iPhone.
  Om iMessage te kunnen gebruiken moet ik de gratis whatsapp hebben. Daarvoor moet ik in de Appstore zijn (o.a. via iTunes op mijn pc).
  Als nieuwe gebruiker moet ik eerst een profiel aanmaken, en me vervolgens aanmelden.
  Hier zit het probleem.
  Ik heb geen creditcard, maar volgens zowat iedere iPhonegebruiker moet ik toch langs het inloggen voor de Appstore kunnen komen. Iedereen adviseert me om eerst een gratis app te downloaden, maar dan zal ik toch EERST in de App store moeten kunnen komen!

  Het vreemde is, dat ik al drie verschillende inlogformulieren heb gezien.

  De eerste is met de optie Click & Buy. Maar dit systeem accepteert de gegevens van mijn gewone bankpas niet, en zou dat wel moeten doen.

  Een ander (nog) circulerend formulier is dat je kunt kiezen “geen” (creditcard). maar dat blijkt verouderd, want er zit geen vervolg achter.

  Een derde formulier dwingt mij om een tegoedbon van 10 euro aan te schaffen. Maar dat vind ik te gek voor woorden, ik wil immers alleen maar een gratis app hebben.

  In de Apple store weten ze niet wat te doen, want ze hebben het probleem nog nooit gezien.

  Wie o wie?

 • judith

  5 maart 2016 om 10:34

  ik heb nog steeds problemen met de app store als ik de app musical alles overboord intik zegt mijn iPad dat hij hem niet kan vinden maar het kan wel op mijn Apple telefoon

 • willie van der walle

  5 mei 2016 om 22:18

  ik drukte op ook toen gen downloaden moest weer opstarten en moest netwerk in stelen nu doet het niet goed meer wat moet ik doen

 • Menni

  25 juli 2016 om 8:41

  Op iphone 6+ OS 9.3.2 en 9.3.3 kon ik opeens bij App Store de functies uitgelicht, hitlijsten ontdek en zoek niet gebruiken,alleen de functie updates werkte. Kan zijn dat dit gebeurt na het vervangen van de email van mijn Applid (dus misschien niet in verband met iphone soort of OS).

  Oplossing was:
  1) uitloggen
  2) iphone uit doen
  3) iphone aan doen
  4) inloggen
  NB: zonder de iphone uit te doen werkt het niet.

  Deze oplossing is door iemand voor mij al aangeboden.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!