31 januari 2010

Een Amerikaans iTunes account aanmaken

Er is een heel groot verschil in het aanbod van de Nederlandse iTunes Store ten opzichte van de Amerikaanse (US) variant. Zo kan je bijvoorbeeld in de US iTunes Store film huren en televisie afleveringen downloaden.

Deze opties zijn in de Europese varianten nog niet of slechts deels beschikbaar. Achter de schermen wordt er druk gewerkt aan een nieuwe Europese regelgeving met betrekking tot digitale rechten. Wanneer deze regelgeving in werking treed zullen de land gebonden iTunes stores worden samengevoegd tot één Europese variant. Totdat de regelgeving in werking treed hebben wij als Europeanen nog geen toegang tot alle iTunes features tenzij je de beschikking hebt over een Amerikaanse iTunes Gift Card.

Een Amerikaans iTunes Gift Card kan je op verschillende websites online bestellen. Dit bestellen gaat meestal via PayPal of credit card, waarna binnen enkele minuten de code via email naar je toe wordt gestuurd. Een aantal websites waar je de kaarten kunt vinden zijn: itunescode.nl, itunescodestore.com en itunes-giftcards.com. De prijzen verschillen per aanbieder, meestal betaal je enkele euro's meer dan de officiële verkoopwaarde.

Als je de code hebt ontvangen, dan kun je aan de slag. Doorloop de onderstaande punten om een nieuw Amerikaans iTunes account aan te maken:

1. Zorg ervoor dat je dat beschikking hebt over een email adres dat je nog nooit in combinatie met iTunes hebt gebruikt. Je dient bij het aanmaken van het account een geldig Amerikaans adres op te geven hiervoor kan je www.whitepages.com gebruiken. Kies bijvoorbeeld het adres van Starbucks vestiging in New York.

2. Start iTunes en log je active iTunes account uit. Dit doe je door op het driekhoekje achter je email adres te klikken en op de "Uitloggen" te klikken.

3. Selecteer hierna in de linker kolom Store ▸ iTunes Store en scroll in het hoofdvenster helemaal naar beneden naar het Nederlandse icoon rechtsonder in het venster.

4. In het hoofdvenster klik je in de "Quick Links" sectie op de link "Redeem".

5. In het scherm dat verschijnt vul je de code van je gekochte gift card in en klik je op de "Redeem" knop.

6. In het volgende scherm, maak je een account aan. Hiervoor heb je het Amerikaans adres nodig wat je in punt 1 hebt opgezocht.

7. Je krijgt hierna de mogelijkheid om een creditcard in te vullen, selecteer de "None" knop in het payment scherm.

Als alles goed is gegaan krijg je rechts bovenin het iTunes Store scherm je naam en je tegoed te zien. Wanneer je tegoed verbruikt is kan je dit met een nieuwe Gift Card weer opnieuw opwaarderen.

Wanneer je content dat is gedownload met je nieuwe Amerikaans account wilt afspelen op je Apple TV, iPod of iPhone dan dien op het apparaat ingelogd te zijn met dit account.Reacties


 • Ruud

  31 januari 2010 om 11:51

  Duidelijke uitleg!

  Heb toch nog twee vragen:
  1) Kun je die iTunes Gift Card ook gewoon in Amerika in een winkel (laten) kopen in plaats van bestellen via zo’n website?
  2) Als je later weer wilt opwaarderen, kan dat dan met een in Nederland gekochte Gift Card, of moet die ook uit de US komen?

 • Elias

  31 januari 2010 om 13:55

  Ik maak zelf inmiddels al ruim een jaar gebruik van onderstaande site om aan iTunes Cards te komen. Hij levert uitstekend!

  http://www.braziliapilot.com/servlet/StoreFront

 • Jur

  31 januari 2010 om 19:07

  De films zullen geen Nederlandse ondertiteling hebben neem ik aan.
  Wel engelse ondertiteling?
  Welke kwaliteit zijn de films? HD?

 • JiK

  1 februari 2010 om 15:45

  De ondertiteling kan je heel makkelijk toevoegen met programma’s als subler. Een van de onbekende functies van het film formaat van apple is dat je er soft-subtiltle aan toe kan voegen.

  Misschien ook een idee voor een Apple-tip, een uitleg over het toevoegen van Soft-subtilte aan .m4v??

 • Nick

  1 februari 2010 om 21:39

  Hoi, deze tip kende ik al, heb al tijden een US-store account. Een andere optie van dat redeem is dat je bijvoorbeeld gewoon naar de US-appstore gaat en daar klikt op download (bij een gratis app.) Als je ‘m dan wil downloaden vragen ze je een account aan te maken. Je volgt dezelfde stappen zoals bij stap 1 en dat werkt ook. :)
  EN ZO HOEF JE GEEN GELD TE BESTEDEN AAN US GIFT CARDS. Ik heb in totaal nu al zo’n 190 nummers gratis verkregen (waaronder een gratis iTunes LP).

 • MacBart

  1 februari 2010 om 22:19

  @Nick: Hoe bedoel je nummers gratis gekregen? Geven ze in de US store gratis liedjes weg?

 • ferry

  1 mei 2010 om 9:38

  Ik probeerde ook via de USA itunes store wat te kopen. Ik ging aan de slag met itunes gift certificates…

  eerst door een usa adres van ons moederbedrijf op te geven met mijn creditcard gegevens in de amerikaanse itunes store .(dit omdat apple ipad gebruikers in NL nog even niet wil laten genieten)…maar toen werd mijn creditcard geblokkeerd.

  Die blokkade heb ik van mijn creditcard laten halen. Ze werden er bij mastercard helemaal gek van… zeiden ze. Apple Itunes store geeft iedere actie met een nederlandse creditcard die probeert met een amerikaanse adres in te loggen …. op als een fraude

  daardoor werkte paypal ook niet meer….op die creditcard… bij betaling bij de sites waar ik een giftcertificate wilde kopen. ik werd overigens door itunescode.nl prima geholpen via hun inline helpdesk.

  nu even wachten op mijn codes en dan spelen…

 • Jackson

  13 mei 2010 om 14:45

  Wow.. Its amazing
  i bought my itunes gift card from http://itunesgiftscards.com and got my gift card after 2 hours,this store deliver fast and they are legit

 • Joheso

  24 mei 2011 om 22:18

  Heb account aangemaakt, althans een poging hiertoe bij itunes in USA volgens bovengenoemde stappen. Ook gelezen bij andere apple-tips pagina maar ik kom niet verder dan betalingen via verschillende creditcards waar geen ‘none” knop bij zit.

  Heb een Amerikaans, geen bekend gmail account bij apple gebruikt en op een gratis app. voor een free download geklikt.
  Helaas geen resultaat. Wat doe ik niet goed.
  Heb MBP van ong. half jaar oud……

  Zou het kunnen dat ik mijn ip adres moet vernieuwen? Ik heb wel een Nederlands itunes account (heb me uitgelogd bij Ned. itunes voor het aanmaken van Am. account)

  Wie heeft oplossing :-))

 • Stephen

  25 mei 2011 om 3:01

  Wat ik me eigenlijk afvraag is of het mogelijk is om je bestaande Nederlandse account om te zetten in een US account. Ik heb namelijk al +100euro uitgegeven in de NL Appstore en zou het zonde vinden als ik dit allemaal kwijt raak.

  Nou heb ik in de iTunes settings mijn locatie van NL naar VS veranderd en nu vraagt ie me direct om US creditcard gegevens.
  Er is echter ook een vakje waar ik een US Gift Certificate code kan invoeren….Zou het zo simpel zijn?

 • Rory

  13 september 2011 om 7:42

  Zit hier ook over na te denken maar wat stephen zegt houd mij ook tegen. Ik lees ergens wel dat je je ipod, ipad, iphone apps kunt syncen van een andere account naar je ipad via itunes. Geen liedjes natuurlijk alleen app aankopen maar zeker weten doe ik het niet. nog niet geprobeerd. Ook moet mijn account een credit card aanvaarden want dat gedoe met giftcards is een beetje omslachtig. Maar ja zou hij een nederlandse credt card pakken op een amerikaanse account?

  Ik wil gewoon graag amerikaanse boeken kopen op mijn ipad zonder dat ik met amazone zaken hoef te doen. Ibooks is een prima programma. Alleen hier in NL zijn er nog geen boeken :/

 • Britt

  3 oktober 2011 om 20:14

  @Rory & Stephen,
  Geen paniek, je raakt je tegoed niet kwijt als je met een ander account inlogt op je ipad of iphone. Je kunt apps/muziek/books op een ander account downloaden op je iphone of ipad en zodra ze klaar zijn uitloggen en weer met je ‘eigen account’ inloggen. Alleen als er updates zijn wordt er wederom gevraagd naar je amerikaanse account en het bijbehorende wachtwoord.
  Ditzelfde geldt in de itunes store op je pc/mac, wel is het aan te raden eerst de dingen te downloaden voordat je je iphone/ipad aansluit.

  Succes!

 • gertjan

  26 oktober 2011 om 23:57

  hallo,
  ik heb dit allemaal gedaan en dan staat er dast je een telefoonnummer moet invoeren, maar heb natuurlijk een nederlands telefoonnummer?
  hoe doe ik dit dan.?
  groetjes

 • Peter Bathoorn

  30 december 2011 om 0:21

  Goede avond,
  Vandaag een Amerikaans Itunes account aangemaakt. Aangemaakt op naam van een adres in New York, zonder Credit-card. Zover alles prima.
  Met een gift-card vervolgens er 100 dollar opgezet en om te testen een goedkoop programmaatje gekocht, ook allemaal prima. Vervolgens 1000 dollar aan gift-cards gestort om Autocad LT te kopen. Het lukt me niet: “There was an error in the App Store. Please try again later. (100)” en “Please contact iTunes support to complete this transactiën”. Ik heb alles geprobeerd: Ingelogd, uitgelogd, opnieuw gestart, geprobeerd op een andere computer. Ik krijgen het niet voor elkaar. Iemand een idee?

 • Peter Bathoorn

  30 december 2011 om 18:21

  Vandaag met een Itunes hulpdienst gesproken. Het betekend dat ik geblokkeerd ben van Itunes/App store USA. Omdat ik vanuit Nederland apps probeer te downloaden. Iemand daar ervaring mee?

 • Melissa

  12 september 2013 om 10:54

  Ik verkoop mijn Apple gift card t.w.v. 100USD voor 65euro! Ik heb deze gekregen toen ik in NY mijn laptop kocht, maar ben niet handig genoeg om deze op te gebruiken in de Amerikaanse App en iTunes store :). Mail naar melissavanoppen@gmail.com!

 • Amy

  23 september 2013 om 18:44

  Hallo,

  Ik probeer dit op mijn iPad maar het werkt niet,
  Ik zie nergens een amerikaans vlaggetje
  Gelden deze instructies ook voor een ipad?
  Help!!!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!