14 juni 2012

iOS 6iOS 6 compatibiliteit overzicht

Afgelopen maandag na de WWDC 2012 Keynote is eerste beta van iOS 6 vrijgegeven aan developers. De definitieve versie zal ergens in het najaar verschijnen. iOS 6 wordt ondersteund op de iPhone 3GS of later, tweede en derde generatie iPad en vierde generatie iPod touch.

Daarnaast zijn er een aantal specifieke features die alleen werken op bepaalde iDevices. Hieronder vind je een overzicht welke functies wel of niet worden ondersteund per apparaat. Omdat op dit moment nog niet duidelijk is wat exact de iPod touch vierde generatie gaat ondersteunen is deze niet opgenomen in het overzicht.

Hoewel iOS 6 op de iPhone 3GS kan worden geïnstalleerd is de ondersteuning van de nieuwe features minimaal.


Overzicht iOS features

 

iPhone 3GS iPhone 4 iPhone 4S iPad 2 iPad 3
Siri
Navigatie turn by turn
Gedeelde Fotostream
3G Facetime
Offline leeslijst
VIP Inbox

Zoals blijkt uit het overzicht zul je een iPhone 4S of iPad derde generatie moeten bezitten om gebruik te kunnen maken van alle nieuwe iOS 6 features.

Wanneer je een iOS apparaat voorziet van een jailbreak dan is het in de meeste gevallen met behulp van hacks alsnog mogelijk om de ontbrekende features te activeren.Reacties


 • Jan Aukes

  14 juni 2012 om 9:07

  Wat ik mij afvraag:Ik heb een iPhone 4 en gebruik Google Maps om in een onbekende omgeving mij de weg te laten wijzen als ik loop. Verdwijnt deze mogelijkheid met de iOS 6?

 • 100%me

  14 juni 2012 om 9:20

  Op de wwdc werd gezegd, en op de site van apple staat, dat de ipod touch 4e generatie ook zou werken met iOS 6.Wat zijn de features die door de ipod worden ondersteund?

 • iDennis

  14 juni 2012 om 10:21

  Vraag me wel af waarom de originele iPad niet wordt ondersteund en de iPhone 3GS terwijl de iPad een snelle processor Apple A4 dan de iPhone 3GS! Ze verplichten je gewoon om een nieuwe iPad aan te schaffen….

 • Robbert

  14 juni 2012 om 10:25

  De reden daarvoor is dat de iPhone 3Gs nog verkocht wordt en die iPad niet. Ze blijven de apparaten die ze nog verkopen ondersteunen!

 • Frederic

  14 juni 2012 om 15:38

  ik vind het een beetje jammer heb amper een jaar geleden 650€ betaald voor mijn telefoon en twee weken daarna kondigen ze de nieuwe aan ja daar sta je dan dat ze siri niet activeren voor mij geen probleem maar dan rijst inderdaad de vraag zal ik dan nog kunnen gebruik maken van de oude maps of is dit ook iets die volledig zal verdwijnen?

 • jow

  14 juni 2012 om 16:05

  Volgens mij doet turn by turn navigation het wel op een iPhone 4, alleen 3D Maps wordt niet ondersteund. Werkt alleen op een iDevice met A5 chip.

 • frits

  14 juni 2012 om 17:10

  Ik heb vorige zomer een iPhone 4 aangeschaft nu vraag ik me af of Siri het ook doet op de iPhone 4 dat zou erg gaaf zijn

 • Marco

  15 juni 2012 om 11:57

  tegen de tijd dat ios6 uitkomt is er ook de iPhone 5. En ik durf er donder op te zeggen dat de iPhone 4 de 3GS gaat vervangen als low-end model.
  Dus dan maakt het voor de 3GS ook niet meer uit. Het positieve is dat er voorlopig dan in ieder geval nog security fixes ondersteund worden op de 3GS. De originele iPad heeft helaas niet dit voordeel..

 • Martin van R.

  15 juni 2012 om 12:57

  Het zou mij niet verbazen als 3G Facetime wel gaat werken op een iPad 2 met 3G

 • Elmar Wouters

  15 juni 2012 om 18:45

  Ik gebruik vrij vaak Siri. (nog steeds raar dat het niet in het Nederlands is) maar je merkt wel dat je batterij heel snel leeg gaat dus of je nou blij moet wezen dat je Siri niet kan gebruiken. Ik denk dat het voor je batterij wel heel erg leuk is als je het niet zou gebruiken

 • Frans

  16 juni 2012 om 19:21

  Als ik zo het “Overzicht iOS features” bekijk zie ik geen enkele reden (iPhone 4) om over te stappen naar IOS6.
  Wat is er aan de hand, daar in “1 Infinite Loop, Cupertino” zijn ze volslagen de weg (lees: inspiratie) kwijt of zo.
  Waar zijn toch de ‘round pegs in the square hole’ gebleven?

 • Marcel

  23 augustus 2012 om 15:52

  zijn ze de weg kwijt bij apple waarom ze de turn bij turn op de iphone 4 niet onder steunen ik heb nu ook tomtom er op en dat werkt als een tierelier
  ze willen gewoon dat ik een nieuwe iphone neem

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!