3 juli 2016

AT Holiday: Hoeveel beelden worden er gemaakt bij Tijdsverloop (timelapse)

camera icoon iOS

Tijdens je vakantie maak je ongetwijfeld foto’s en video’s. Zo kun je prachtige panorama foto’s maken en slowmotion video’s. Wat ook erg leuk is om te proberen zijn tijdsverloop video’s.

De tijdsverloop functie, ook wel Timelapse genoemd, is een bijzondere filmtechniek die een versnelde film oplevert. Tijdens het filmen worden er minder beelden opgenomen per tijdseenheid, maar bij het afspelen worden de normale waardes afgespeeld. Hierdoor krijg je een versnelde film waarbij je bijvoorbeeld de ontwikkeling van een bloem kunt weergeven of het drukke leven in een stad.

Beelden tijdens tijdsverloop

De vraag die op iederes lippen brand is: hoeveel beelden worden er gemaakt bij een tijdsverloop video? Wanneer je een uur beeldmateriaal hebt verzameld worden er minder beelden per minuut opgenomen dan bij slechts een video van 10 minuten. Bekijk onderstaande tabel ter verduidelijking.

Opnameduur Aantal beelden Snelheid t.o.v. opnameduur
minder dan 10 minuten 2 beelden per seconde 15x
10 tot 20 minuten 1 beeld per seconde 30x
20 tot 40 minuten 1 beeld per 2 seconden 60x
40 tot 80 minuten 1 beeld per 4 seconden 120x
80 tot 160 minuten 1 beeld per 8 seconden 240x


Lees ook: Slowmotion video’s maken met 240 beelden per seconde

Hoe een timelapse video maken?

Nu je weet hoeveel beelden er worden gemaakt kun je aan de slag met het maken van een tijdsverloop video. Open de Camera applicatie en veeg naar de optie 'Tijdsverloop'. Tik op de rode knop om de opname te starten.

tijdsverloop beelden ontdekken in iOS iPhone

Houd hierbij je iDevice zo stil mogelijk voor het beste resultaat. Bekijk de video vervolgens onmiddellijk vanuit de camera applicatie of de foto app. Klik hier voor meer informatie over deze functie en voor enkele voorbeelden van tijdsverloop video’s.

'AT Holiday' geeft je allerlei handige tips voor de iPhone, iPad, iPod Touch en Mac die erg handig op vakantie kunnen zijn. Klik hier voor meer AT Holiday tips.Reacties


  • Nick Seamore

    4 juli 2016 om 22:40

    Heb het nu een aantal keer uitgetest met de SE en daar krijg je inderdaad erg leuke filmpjes mee maar merkte wel hoe meer geduld hoe meer bruikbaar materiaal tussen je eventuele gewone foto’s. Maar inderdaad het gebruiken waard.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!