14 oktober 2014

iOS 8iOS 8: Maak unieke Time Lapse video’s (tijdsverloop)

camera icoon iOS

Nieuw in iOS 8 is de mogelijkheid om Time Lapse (tijdverloop) video’s te maken. Time-lapse-fotografie is een bijzondere filmtechniek die een versnelde film oplevert. Tijdens het filmen worden er minder beelden opgenomen per tijdseenheid, maar bij het afspelen worden de normale waardes afgespeeld.

Hierdoor krijg je een versnelde film waarbij je bijvoorbeeld de ontwikkeling van een bloem kunt weergeven. Je zou dus bijvoorbeeld de groei van een bloem kunnen filmen door je iPhone, iPad of iPod Touch op een vaste plek te zetten ten opzichte van de bloem en tijdsverloop te starten.

Na het opnemen kun je de video dan versneld bekijken en de ontwikkeling in enkele seconden of minuten bekijken. Volg onderstaande stappen om de Time Lapse functie te starten.

tijdsverloop

Open de camera applicatie en veeg met één vinger over het scherm om de optie 'Tijdsverloop' te starten. Tap op de rode knop om de opname te starten. Hou hierbij je iDevice zo stil mogelijk voor het beste resultaat. Bekijk de video vervolgens onmiddellijk vanuit de camera applicatie of de foto app.

We moeten toegeven dat je niet zo snel je iPhone of ander iOS apparaat naast een bloem gaat zetten, maar deze functie is ook erg leuk in de stad om bijvoorbeeld het verkeer te filmen of vanaf een gebouw een drukke winkelstraat. Wees creatief en maak bijzondere video’s. In onderstaande video kun je al enkele voorbeelden bekijken.

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • roko

  14 oktober 2014 om 14:10

  Je kunt in sommige gevallen ook liever de AE/AF-vergrendeling aanzetten, dan verspringt de helderheid niet bij b.v. voorbijdrijvende wolken zoals in het bovenstaande voorbeeld filmpje.

 • Robin Heerooms

  16 oktober 2014 om 12:14

  Waarom kan ik nog steeds niet horizontaal filmpjes bekijken in de app?

 • Nico

  22 oktober 2014 om 12:26

  Vraagje,
  Ik heb per ongeluk een filmpje opgenomen in de “timelapse”stand van mijn kinderen.
  Kan ik die op de één of andere manier terug “normaal” zetten?
  Grtz

 • Nico

  22 oktober 2014 om 12:26

  Zou jammer zijn dat ik deze kwijt ben…

 • Wesley Fabry

  22 oktober 2014 om 12:39

  He Nico, dat is helaas niet mogelijk.

 • Femke

  14 februari 2016 om 11:38

  hoeveel keer versnelt de tijdsverloop?

 • Wesley Fabry

  14 februari 2016 om 12:16

  @Femke dit zijn de snelheden: http://afbeelding.im/gUfWx2MY

 • Loes

  13 juni 2016 om 9:06

  Goede morgen,
  Ik heb per ongeluk beelden van een feestje opgenomen in de time lapse stand op mijn vrij nieuwe Ipad opgenomen. Kan ik ze terugzetten en afspelen op normale snelheed ?? Zo nee kan ik de beelden Knippen en als foto’s in de film zetten ?

 • Wesley Fabry

  13 juni 2016 om 9:08

  @loes helaas kun je dit als verloren beschouwen. Misschien zijn er apps voor die dit toch kunnen doen. Het beste kun je deze vraag even stellen op http://genius.appletips.nl
  Onze leden weten misschien een andere oplossing…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!