14 oktober 2014

NieuwsWat gaat Apple donderdag aankondigen? (deel 2)

Apple logo

Dat Apple aanstaande donderdag nieuwe iPads gaat aankondigen is vrijwel zeker, maar er staat meer op het programma. Een oud product zal zelfs voorzien worden van een grote update, dit kunnen we afleiden uit de tekst 'It’s been way too long'.

Naar alle waarschijnlijkheid duidt dit op de Apple TV die toch al twee jaar (en eigenlijk al veel langer) ongewijzigd is gebleven. Alles lijkt erop dat Apple deze 'hobby' gaat uitbreiden tot een vast onderdeel in de Apple familie en ons dagelijks gebruik van de TV gaat beïnvloeden.

Apple TV
16 oktober wordt hoe dan ook de dag voor de Apple TV, eindelijk krijgt dit prachtige product een opvolger en een vaste waarde bij Apple. Volgens de geruchten gaat de Apple TV het centrum worden voor HomeKit, dit was al terug te vinden in de laatste update van het apparaat. Samen met iOS 8 heeft Apple een soort van domotica-systeem geïntroduceerd. HomeKit is het nieuwe protocol waarmee het mogelijk wordt om accessoires die je in huis gebruikt met je iPhone te bedienen.

Dit is nu al mogelijk via verschillende losstaande apps, maar met behulp van HomeKit is het mogelijk om al deze losstaande apps samen te bundelen. Voor de Apple TV is hier ook een rol voor weggelegd, echter is het momenteel nog onduidelijk in wat voor gedaante. Uiteraard kun je alle gadgets die gebruik maken van HomeKit besturen vanaf je TV, maar ook kan de Apple TV de communicatie tussen de apparaten vergemakkelijken. Of de Homekit aanwezig zal zijn in de Apple TV en in wat voor gedaante horen we vast en zeker aanstaande donderdag van Tim Cook.

appletvtouch_2

bron foto

Evenzeer kunnen we een App Store verwachten in de Apple TV en zal deze dus meer opslagruimte bevatten dan de huidige 8GB. Dankzij de App Store kunnen ontwikkelaars applicaties ontwikkelen voor je TV en kan je dus nog eenvoudige uitzending gemist, RTL XL benaderen en wordt het dus mogelijk om spellen te spelen op je TV. Hiermee kan de Apple TV onmiddellijk de concurrentie aangaan met de Playstation, XBOX en Wii.

Vergeet natuurlijk ook niet de productiviteit, surfen via je TV, het nieuws bekijken, diavoorstellingen, Facebook. Het kan straks waarschijnlijk allemaal vanaf je TV. Waarschijnlijk zal Apple hiermee 'Smart TV' een nieuwe dimensie geven en zal deze veel gebruiksvriendelijker worden dan de huidige varianten.

appletvos

Andere geruchten wijzen erop dat de Apple TV een TV-tuner gaat bevatten die live-TV kijken mogelijk maakt. Echter is dit dan weer land gebonden en kan het zomaar zijn dat deze optie nog niet onmiddellijk beschikbaar is in Nederland en België. Sommige geruchten melden dat Apple samen met Philips bezig zou zijn om een eigen TV te ontwerpen met ingebouwde Apple functies, echter heeft Philips dit ontkent. Maar wij sluiten het in ieder geval niet uit en zou het zomaar kunnen dat we in de toekomst een echter Apple 'TV' kunnen kopen.

iPods?
'It’s been way too long', de iPod nano en Touch zijn al van september 2012 niet meer voorzien van een grondige update, de iPod Shuffle zelfs al niet meer van 2010. Oke, de kleurtjes en kleine hardware upgrades zijn wel uitgevoerd, maar een echte update heeft de iPod niet meer gehad. Nochtans wil dit niet zeggen dat Apple de iPods gaat updaten, in tegendeel. Waarschijnlijk zal de iPod langzaam verdwijnen uit de Apple collectie.

Afgelopen september hebben we al afscheid genomen van de iPod Classic en het zou zomaar kunnen dat de iPod shuffle en nano snel aan de beurt zijn. Onze manier van muziek luisteren is de afgelopen jaren veranderd, tegenwoordig streamen we muziek in plaats van 'kopen'. Een upgrade van de iPod Touch zou wel kunnen, maar die verwachten we aanstaande donderdag niet. Misschien volgend jaar?

koopwijzeripodnano

OS X Yosemite en Macs
Na twee dagen zijn we nog steeds niet uitgepraat over het aankomende Apple event. Het zou zomaar kunnen dat Apple een nieuwe Mac Mini gaat aankondigen, een iMac met 4K-scherm of een Macbook Air met Retinascherm. Deze geruchten en feiten lees je morgen in het vervolg op dit artikel.

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van geruchten van diverse bronnen en uitgelekte onderdelen. Of alles waar is en klopt weten we aanstaande donderdag.Reacties


  • Cloverfield

    14 oktober 2014 om 20:41

    ik zie een sms op de tv. Ik ben benieuwd hoeveel Apple IDs je straks actief kunt hebben, nu is dat nogal beperkt.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!