15 oktober 2014

iOS 8iOS 8: Waar zijn al mijn foto’s?

foto iOS app

Paniek in iOS-land, want veel iOS gebruikers hebben moeite met de nieuwe 'denkwijze' van de Foto applicatie. De filmrol is verdwenen en heeft plaats gemaakt voor enkele nieuwe albums. iOS 8 beschikt momenteel over de mogelijkheid om al je foto’s te bewaren in iCloud, dit scheelt jou een hoop opslagruimte en je foto’s zijn beschikbaar op al je Apple apparaten. Echter is deze optie nog in Beta en nog niet aan te raden om te gebruiken.

Mocht je dit wel willen doen, schakel dan de optie 'iCloud Photo Library (Beta)' in via Instellingen ▸ Foto’s en camera. Daarnaast kun je de vertrouwde 'mijn fotostream' inschakelen. Ook nu worden alle foto’s via een wi-fi verbinding geupload naar iCloud, echter blijven de foto’s ook lokaal bewaard, echter is het album 'Mijn fotostream' verdwenen.

Nu horen we veelvuldig de vragen: Wat is onlangs toegevoegd? Waar is mijn filmrol? en Help ik ben een aantal foto’s kwijt sinds iOS 8! De filmrol is 'verdwenen', maar je foto’s niet. Via de foto-applicatie kun je onderaan in de navigatiebalk tappen op 'Foto’s'. Hier kun je alle foto’s terugvinden op je iDevice aanwezig zijn, dus ook alle foto’s die in je filmrol staan.

onlangs toegevoegd

Wat is dan 'Onlangs toegevoegd'? In dit album vind je alle foto’s terug die je de afgelopen 30 dagen heb gemaakt met je iDevice of foto’s die de afgelopen dagen hebt toegevoegd aan iCloud. Dit kunnen dus ook foto’s zijn die je met een andere apparaat hebt gemaakt. Hierdoor heb je snel een overzicht van alle recente foto’s. Ben je dus opzoek naar oudere foto’s dan kun je deze terugvinden via de 'Foto’s' optie in de Foto applicatie.

Mis je de oude filmrol? Gebruik dan de applicatie 'My camera roll', deze app geeft je foto’s weer zoals iOS dit ooit ook deed. Een eenvoudig alternatief voor het huidige 'fotoprobleem'.

My Camera Roll
My Camera RollCategorie: Photo & Video, Entertainment
Ontwikkelaar: ebork Developments, LLC
iPad & iPhone  4+  5 MB DOWNLOAD  € 1.09

Meer over iOS 8 kun je hier terugvinden.Reacties


 • Vince

  15 oktober 2014 om 12:49

  Worden je videos die je maakt nu dan ook in icloud bewaard?

 • Rob

  15 oktober 2014 om 15:28

  Ja video’s worden ook bewaard in iCloud. Echter, wat niet vermeld wordt, is dat de iCloud Photo Library bij de meesten van ons niet zal werken vanwege die beta versie. Als je al die mogelijkheid hebt om hem aan te zetten is de kans groot dat je een melding krijgt dat het nog niet werkt en dat je het later eens moet proberen en dat er elke dag meer gebruikers worden toegelaten.
  Ik heb tot nu toe nergens duidelijkheid kunnen vinden hoe de verdere uitrol gaat plaatsvinden. Ik denk na Yosemite en dan een nieuwe update van iOS8? Tot die tijd af en toe blijven proberen.

 • Cloverfield

  15 oktober 2014 om 17:09

  Ik kreeg vanochtend toegang tot iCloud Photo Library maar ik heb het niet gedaan. Ik kreeg de melding dat al mijn foto’s die ik via iPhoto op mijn toestel heb worden verwijderd.
  Op mijn Mac is iPhoto (onder Yosemite Beta) nog niet geschikt voor iCloud Photo Library. Dat zal iPhoto ook niet worden omdat Apple heeft gezegd dat er een nieuwe Photos.app zal komen.
  Tot die tijd kan ik dus niet mijn complete iPhoto library migreren naar iCloud Photo Library en heeft het dus compleet geen zin deze functie te gebruiken.

  Hoewel ik er met smacht op zit te wachten. Tenslotte, als je videos maakt op je iPhone wil je die later op een groot scherm (iPad) in iMovie bewerken en niet op m’n iPhone. Maar ik zal geduld moeten hebben. Daar is Apple goed in tegenwoordig: je geduld op de proef stellen.

 • Danny Verbeek

  15 oktober 2014 om 18:39

  Mijn foto App crasht meteen na opstart. Allen op mijn Iphone. Op mijn Ipad doet hij het zoals t hoort. Wat kan ik daar aan doen?

 • Ruud

  15 oktober 2014 om 18:44

  Vraagje over iCloud Photo Library (Beta) ik heb dit in geschakeld maar wil nu eigenlijk een aantal foto’s die op mijn PC staan (Windows) naar de iPhone kopiëren maar dat lukt niet, Heb geprobeerd via o.a. iTunes maar daar kan ik ze niet meer aanwijzen, en als ik ze op mijn PC naar de iCloud foto’s kopieer komen ze NIET op mijn iPhone andersom wel als ik een foto maak met de iPhone staat deze gelijk op de Windows PC en de IPad. doe ik iets verkeert of kun je geen foto’s van de Windows PC naar een Apple device overzetten

 • W van den Berg

  15 oktober 2014 om 18:56

  Ik heb hem voor mijn IPad gedownload maar als ik hem voor mijn Iphone wil installeren moet ik opnieuw betalen

 • Tom Messiaen

  15 oktober 2014 om 19:49

  Ik heb nog steeds niet gevonden hoe ik meerdere/al mijn foto’s in 1x kan wissen. Telkens foto per foto aanvinken duurt eeeeeuwen…

 • Ruud

  18 oktober 2014 om 9:09

  iCloud Photo Library aan hoe dan nog Windows foto’s pc te uploaden ? binnen iTunes kun je de afbeeldingmap niet meer syngroniseren

 • Lynn

  19 oktober 2014 om 23:35

  Op mijn Mac sla ik al mijn foto’s op in iPhoto. Nu heb ik mijn iCloud opslag gewijzigd naar een abonnement met 200gb en zou ik graag alle foto’s van iPhoto in de iCloud zetten zodat ik deze ook op mijn iPhone en iPad kan bekijken. Het gaat om 64gb aan geheugen. Hoe doe ik dit het beste? Kan dit via een gedeelde fotostream? of enkel via de iCloud drive?

 • Bernice

  4 januari 2015 om 22:58

  Werk op m’n iPad op versie 8.1.1 maar kan geen foto’s vanuit Berichten meer opslaan. Weet iemand hoe ik deze toch op kan slaan? Dank je wel :)

  Groeten Bernice

 • Annabelle

  9 januari 2015 om 22:21

  Ik ben al mijn fotos die ik in november gemaakt heb kwijt sinds ik ipad aansloot op itunes. Hoe kom ik in die icloud? Waar moet ik dan zijn?
  Dank

 • karin

  4 februari 2015 om 15:50

  Foto’s die via de whapts App binnen komen hoe krijg ik die bv op imac op ipad?

 • Erwin

  15 april 2015 om 22:18

  Heb gister de upgrade gedaan naar ios 8.3. Ben nu mijn fotostream kwijt en het mapje onlangs toegevoegd zie ik ook niet……alle fotostream e.d. staan aan. Waar kan ik mijn Foto’s vinden? Apple wordt er niet beter op!

 • Antoine

  18 april 2015 om 9:59

  Hier hetzelfde probleem. Gisteren de update gedaan en mijn fitostream is verdwenen. Dit zonder melding oid. Ik wil weten waar deze foto’s nu zijn want de stream is toch gewoon online? Ben het met Erwin eens: Apple wordt er niet beter op! :-(

 • Verony Braaksma

  11 mei 2015 om 9:31

  Ook ik ben mijn Fotostream kwijt. Hoe krijg ik die weer terug?

 • Wesley Fabry

  11 mei 2015 om 9:55

  Dan heb je vast iCloud-fotobibliotheek geactiveerd, wat dit is lees je hier terug: http://www.appletips.nl/wat-is-icloud-fotobibliotheek-en-hoe-werkt-het/

 • Gino

  12 mei 2015 om 12:40

  Heb onlangs nieuwe update uitgevoerd… De meest recente gemaakte fotos zijn verdwenen kan ze niet terug vinden… In de foto applicatie staat telkens “Terugzetten” Is zogenaamd aan het laden maar duurt uren en zie mijn fotos niet terug wat kan ik doen?

 • fatmanur

  12 mei 2015 om 18:07

  hallo ik kan geen oude fotos van me oude mobiel niet in mijn nieuwe iphone zetten ik klik op vertrouwen en dan kan ik wel de foto s in me iphone wel in me oude mobiel doen maar dan kan ik niet fotos uit mijn oude mobiel in mijn iphone zetten.
  wat moet ik nou doen? om die foto s in me iphone te zetten

 • Anna

  14 juni 2015 om 19:44

  Hallo, ik heb een vraagje. Alles staat nu in de cloud (denk ik) maar ik kan niets op mijn telefoon wisssen omdat het dan natuurlijk ook in de cloud word gewist (heb ik getest). Hoe kan ik nu zonder mijn foto’s kwijt te zijn in de cloud, wel foto’s wissen op mijn telefoon? IDrive doet het niet. Denk dat ik hem goed heb ingeschakeld maar weet dat ook weer niet zeker. Wat een ontzettend gedoe is dit zeg!

 • Kaylee

  19 maart 2016 om 19:34

  Wat super onhandig! De filmrol moet gewoon weer terug komen!

 • Lian

  29 september 2017 om 13:42

  Er vedwijnen regelmatig foto’s van mijn Ipad cq Iphone zonder dat ik deze zelf verwijderd.
  Er zij zeker 200 foto’s verdwenen waaronder 2 belangrijke hoe kah ik die terug vinden

 • Wesley Fabry

  29 september 2017 om 13:57

  @Lian toevallig iCloud-fotobibltioheek actief? Dan kan dat de oorzaak zijn, meer uitleg:
  https://www.appletips.nl/fotos-albums-verwijderen/
  https://www.appletips.nl/wat-is-icloud-fotobibliotheek-en-hoe-werkt-het/

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!