12 augustus 2017

BasisFoto’s plaatsen in albums, let op met verwijderen

Foto's voor OS X logo

De Foto's applicatie in iOS en macOS (OS X) zijn standaard aanwezig en de ideale manier om al je foto's te groeperen, te bekijken en te bewerken. Met behulp van iCloud-fotobibliotheek kun je zelfs één online bibliotheek hebben die met al je apparaten synchroniseert.

iCloud-fotobibliotheek is aan te raden, op deze manier heb je namelijk altijd je foto's up-to-date en ook een back-up. Klik hier voor meer informatie over deze dienst. Toch is er één ding die je moet weten over de Foto’s applicatie voor zowel de iPhone, iPad, als de Mac.

Foto’s plaatsen in albums

Regelmatig krijgen we een vraag over de albums in Foto’s. Veel gebruikers gaan aan de slag en sorteren netjes alle foto’s in albums. Een album voor de vakantie, een album voor 2016, etc. Alleen dan begint de 'ellende'. Veel gebruikers denken dat ze dan de foto’s kunnen verwijderen uit 'Alle foto's' of het tabblad 'Foto's'. Pas op! Doe dit niet.

foto's niet verwijderen na plaatsen in albums

De foto's en video's in de albums zijn namelijk slechts snelkoppelingen, verwijzingen naar een foto in je bibliotheek. De foto's worden dus niet dubbel bewaard in zowel het album als in (alle) foto's. Wanneer je een foto of video verwijdert in je bibliotheek zal deze ook verwijderd worden in het album. Wanneer je dan definitief de content wist ben je deze voorgoed kwijt.

Wat is het verschil tussen de tabbladen en albums?

Het tabblad 'Foto's' toont foto's en video's die je hebt gemaakt. Dit tabblad kun je beschouwen als een gestructureerde bibliotheek. De content wordt chronologisch op basis van datum weergegeven. Daarnaast verdeelt de Foto's app de inhoud volgens momenten (datum of locatie). In dit overzicht is het mogelijk om content te verbergen, meer info.

Het album 'Alle foto's' toont ook je gehele bibliotheek, alleen wordt de content gesorteerd op laatst toegevoegd. Daarnaast toont dit album echt alle inhoud, ook je verborgen items. Daarnaast wordt het album 'Alle foto's' ook gebruikt als locatie voor apps van derde zoals WhatsApp.

Lees ook: Zo werkt de optimalisatie van iCloud-fotobibliotheek

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!