29 mei 2016

ScreencastiOS: Slowmotion video’s maken met 240 beelden per seconde

Video's logo slowmotion

De recente iPhones en iPad hebben de mogelijkheid om slowmotion (vertraagd) video’s te maken met 240 beelden per seconde (bps). Dat is behoorlijk veel waardoor je nog beter video’s kunt vertragen en beter in detail kunt treden zonder kwaliteitsverlies.

Standaard maak je deze video’s met 120 bps, voor iOS 9 kon je schakelen tussen 120 bps en 240 bps vanuit de camera applicatie. Zoals je al vermoed is dit vanaf nu niet meer mogelijk en moet je dit doen via de Instellingen applicatie.

Slowmotion 240 bps activeren

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Foto’s en camera'
• Scroll naar 'Camera'
• Tik op 'Neem slowmotion op'

slowmotion video opnemen met iPhone

Kies hier 720p HD op 240 bps in plaats van 1080 p HD op 120 bps. Onderaan de mogelijkheden zie je hoeveel ruimte een 1 minuut durende slowmotion video inneemt.

Een slowmotion video kun je maken door de Camera applicatie te openen, veeg dan naar links of rechts om de optie 'SLO-MO' te activeren. Druk op de opname-knop om de video te maken.

Slowmotion video aanpassen

Na het maken van een deze video kun je het vertraagde gedeelte aanpassen door de video te openen in de foto applicatie. Tik op 'wijzig' om deze te kunnen bewerken.

Onderaan de tijdsbalk zie je nu streepjes staan, de ver uitelkaar staande streepjes geven het vertraagde gedeelte van de video weer. Verplaats hier het begin en einde naar een gewenste positie om het effect aan te passen. Op deze manier kun je zelf video’s maken en het gewenste vertraagde effect toepassen. Meer informatie vind je hier terug.

Lees ook: Hoe Live Photos maken met een iPhone of iPad?


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: