8 november 2013

iOS 7iPhone 5s: Slow motion video’s maken en bewerken

camera logo 7 retinaDe camera voor de iPhone 5s heeft een splinter nieuwe lens (F2.2) gekregen die door Apple zelf is ontworpen. Deze bestaat uit 5 lenzen die ervoor zorgen dat je haarscherpe en hoge kwaliteitsfoto’s kunt maken.

Met behulp van de nieuwe camera kunnen ook slow-motion HD video’s (720p) worden gemaakt met een framerate van maar liefst 120fps. Om dit te kunnen doen start je de Camera applicatie op en veeg je twee maal naar rechts om de video-optie 'Slo-Mo' te activeren. Met één druk op de knop kun je dan vervolgens een bepaalde actie in slow-motion filmen.

slomo

iOS bepaald zelf welke handeling hij in slow motion weergeeft, dit wil zeggen dat het begin en het einde van de video een normale snelheid heeft en in het midden wordt de slowmotion toegepast. Deze kun je wijzigen en zelf het slow motion effect bepalen, ga hiervoor naar de foto-applicatie en open je video. Activeer de menubalk en onderaan de tijdsbalk zie je nu streepjes staan.

slomo2

De grote zwarte strepen staan voor het begin en einde van het slow motion effect, verplaats deze naar een gewenste positie om het effect aan te passen. Op deze manier kun je zelf video's maken en het gewenste slow motion effect toepassen.

Het is momenteel niet mogelijk om standaard een slow motion effect toe te passen op gewone video's die gemaakt zijn met de iPhone 5s, echter kun je dit wel verwezenlijken met behulp van een alternatieve applicatie zoals Videon.

Videon - Video Camera & Editor
Videon - Video Camera & EditorCategorie: Photo & Video, Entertainment
Ontwikkelaar: Sylwester Los
iPad & iPhone  4+  15 MB DOWNLOAD  € 5.49

Meer over iPhone 5s kun je hier terugvinden.Reacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!