7 april 2016

iOS: Hoe Live Photos maken?

live photos icon

Vanaf de iPhone 6s (plus), iPhone SE en iPad Pro 9,7" kun je prachtige Live Photos maken. Met deze functie is het mogelijk om je foto’s tot leven te brengen.

Tijdens het maken van een Live Photo filmt de iPhone of iPad automatisch enkele seconden voor en na het nemen van de foto, dit wordt dan tot een prachtige Live Photo ongezet zonder kwaliteitsverlies.

Bij een Live Photo heb je altijd een foto in hoge kwaliteit die te vergelijken is met 'normale' foto, wanneer je stevige op het scherm drukt (met 3D Touch) of je vinger op de foto legt zal deze tot leven komen. De Live Photo wordt afgespeeld samen met opgenomen geluid, maak je een foto van de zee dan zie en hoor je de branding in de Live Photo.

Live Photos maken

• Open de Camera applicatie
• Navigeer naar de optie 'Foto'
• Kies de voor- of achter camera
• Tik bovenin het venster op de cirkels ▸ live photos logo
• Als deze geel gekleurd is kun je Live Photos maken

Live Photos maken doe je zo

Schakel eventueel de flits en/of HDR-fucntie in. Je houdt nu de iPhone of iPad zo stil mogelijk, tik op het onderwerp op scherm waarop je de focus op wilt leggen. Vervolgens tik je op de cameraknop om de foto te maken.

Vanaf iOS 10 kun je Live Photos ook bewerken, knippen en aanpassen. Klik hier voor meer informatie.

Tijdens het maken van de Live Photo komt bovenin het scherm 'LIVE’ tevoorschijn, blijf je iPhone of iPad zo stil mogelijk vast houden zolang 'LIVE' in beeld blijft staan. Zodra dit verdwenen is heb je een Live Photo gemaakt en kun je deze bekijken in de Foto’s applicatie. Om de Live Photo te bekijken, open je de foto in de Foto's applicatie en leg je jouw vinger op de foto of druk stevig (3D Touch) om de foto to leven te brengen.

Lees ook: Live Photos bekijken op een iPad, iPod Touch, Apple Watch, Mac en oude iPhonesReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!