6 januari 2017

iOS 10iOS 10.2: Huidige camera-instellingen onthouden na afsluiten van app

camera icoon iOS

Vanaf iOS 10.2 kan de camera applicatie je laast gebruikte instellingen bewaren. Wanneer je de applicatie opnieuw opent zal deze automatisch deze camera-instellingen opnieuw activeren. Dit is bijvoorbeeld al het geval voor de knoppen Live Photos en flitser.

Nu kun je ook voor cameramodus en fotofilters deze instellingen bewaren. Een voorbeeld is de applicatie afsluiten met video-modus actief. Bij het opnieuw openen van de app zal dankzij de nieuwe optie de video-modus weer opnieuw geactiveerd worden. Dit is vooral handig als je een bepaalde modus vaker gebruikt dan de standaard variant.

Huidige camera-instellingen onthouden

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Foto's en Camera'
• Tik op 'Bewaar instellingen'

camera-instellingen bewaren van de Camera app

Hier heb je nu de mogelijkheid om de optie: Cameramodus, Fotofilet en Live Photo te activeren of net uit te schakelen. Onder de opties vind je een korte omschrijving terug over de functie. Als je Cameramodus activeert zal de laatst gebruikte modus worden opgestart. Ditzelfde is ook het geval voor fotofilters wanneer je de gelijknamige optie activeert. De instellingen in de app blijven actief, ook als je de applicatie en/of iDevice herstart.

Lees ook: Stembediening en Siri volledig uitschakelen op een iPhone of iPad

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.







Reacties


  • iAmRenzo

    16 december 2016 om 14:33

    Apple leert het nog wel eens om wat instellingen aan te maken zodat we de dingen kunnen gebruiken zoals wij willen.
    Nu zou het nog wel tof zijn om dat menu te aan te passen, wie gebruiker er nu de vierkant-optie? Ik loop me helemaal de pleuris te swypen om van pano naar foto te gaan met al die overbodige opties.

Een reactie toevoegen: