2 juli 2016

ScreencastiPhone 6s: De intensiteit van 3D Touch aanpassen

3d touch iphone6s

De iPhone 6s is de eerste iPhone met een drukgevoelig scherm dat 3D Touch mogelijk maakt. Het scherm kan drie verschillende niveaus registreren: een tik, een zachte druk en een stevige druk. Aan iedere handeling zit een actie gekoppeld.

Je gebruikt dit vooral voor snelkoppelingen, Peek en Pop en sommige leuke toevoegingen zoals Live Photos, het verborgen trackpad, etc. De functie herkent dus hoe hard je drukt op het scherm.

Intensiteit 3D Touch wijzigen

Wie een iPhone met 3D Touch heeft zal ongetwijfeld hebben gemerkt dat dit soms erg gevoelig is. Gelukkig kun je de intensiteit aanpassen, hoe lees je in onderstaande procedure.
• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Algemeen'
• Selecteer 'Toegankelijkheid'
• Tik op '3D Touch'

3D touch gevoeligheid aanpassen

Vervolgens zie je bij 'Gevoeligheid 3D Touch' een schuifbalk staan, verplaats hier het rondje naar links of rechts om de intensiteit aan te passen. Kies je voor licht, dan moet je minder hard drukken op het scherm, stevig zal ervoor zorgen dat je harder moet drukken om de optie te activeren.

Om eerlijk te zijn is het raadzaam om 'Stevig' te kiezen, het verschil is dan groter waardoor je niet 'per ongeluk' opties activeert. Via de foto onderaan de regelaar kun je de intensiteit testen. 3D Touch deactiveren kan door de gelijknamige optie uit te schakelen bovenaan de pagina.

Lees ook: Wat is 3D Touch, wat kun je ermee en hoe moet je het gebruiken?


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


geupdate artikelReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!