8 juli 2017

iOS: Het volume van Siri aanpassen

Siri logo iOS

Vanaf iOS 9 reageert Siri anders wanneer je een iPhone of iPad op stil hebt staan (meer info). Wanneer je het geluid actief hebt of Siri gebruikt via een headset is het je vast al eens opgevallen dat hij/zij erg luid praat.

Wanneer je het volume van je iPhone, iPad of iPod Touch aanpast dan zal je merken dat dit geen invloed heeft op het volume van Siri. In de instellingen is het ook niet mogelijk, toch kun je het volume van de spraakassisent aanpassen.

Siri volume aanpassen

Activeer Siri door de thuisknop (home button) ingedrukt te houden, Siri wordt geactiveerd. Pas nu het volume aan met behulp van de volumeknoppen aan de zijkant van je iPhone of iPad. Dit wordt direct aangepast en vanaf nu gehanteerd iedere keer je Siri raadpleegt.

Volume van Siri aanpassen in iOS

Siri nog niet in gebruik? Deze functie kun je inschakelen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri ▸ schakel Siri in. Kies bij 'Taal' voor Nederlands. Daarna kun je Siri raadplegen door de thuisknop ingedrukt te houden.

Siri is ontzettend handig, de assistent kan je helpen bij het maken van speciale herinneringen, zoeken in foto's, relaties toekennen aan contacten, helpen bij het navigeren (kaarten) en meer. Klik hier om alle tips voor Siri te raadplegen. Vanaf macOS Sierra is Siri ook beschikbaar op de Mac, en vanaf tvOS 10 werd de Nederlandse Siri geactiveerd op de Apple TV.

Lees ook: Siri praat niet meer terug (oplossing)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!