29 mei 2017

iOS: Siri, herinner mij hieraan!

Siri logo iOS

Sinds iOS 9 en iOS 10 is Siri gebruikersvriendelijker geworden. Niet alleen is de spraakassistent slimmer en gedeeltelijk pro-actief geworden, ook kan Siri veel meer. Denk hierbij aan zoeken in Foto’s, maar ook je aan iets herinneren.

Zie je iets interessants op een website of moet je herinnerd worden aan dat een bericht? Je vraagt het gewoon aan Siri, direct zal er een herinnering worden aangemaakt met de door jou opgegeven of gelinkte content.

Slimme herinneringen instellen met behulp van Siri

De werking van deze optie is vrij eenvoudig, bezoek je bijvoorbeeld een interessante website dan kun je Siri vragen je eraan te laten herinneren met het commando: "Herinner mij hieraan". Automatisch wordt er een herinnering aangemaakt en kun je deze eventueel nog aanpassen vanuit het Siri-venster.

Siri herinneringen

Je kunt de herinnering ook nog uitbreiden, zo kun je er een tijd of locatie aan toevoegen. Enkele voorbeelden zijn:
"Herinner mij hieraan wanneer ik thuis ben"
"Herinner mij hier morgen om 20 uur aan"
"Herinner mij hier zaterdag aan"

Dit commando kun je overal in iOS gebruiken, zo kun je herinnerd worden aan een bericht, mail, gemiste oproep, etc. Ook kunnen ontwikkelaars deze optie ook inbouwen in hun app zodat je ook in deze apps herinnerd kunt worden. Uiteraard is deze optie ook beschikbaar op de Mac vanaf macOS Sierra.

Lees ook: Begrijpt Siri je niet? Probeer dan andere suggestiesReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!