6 juli 2017

Snap Map: Je locatie niet meer delen met vrienden en Snapchat

snapchat

Vorige maand heeft Snapchat een nieuwe functie geïntroduceerd genaamd Snap Map. Door het camerascherm te openen en vervolgens twee vingers te knijpen op het scherm (uitzoomen) kun je de kaart openen. Op de kaart vind je al je snap-vrienden terug en kun je hun locatie bekijken.

Telkens wanneer je Snapchat opent zal de app je locatie doorgeven aan Snap en de kaart bijwerken. Dit is niet alleen nadelig voor je privacy, ook al je vrienden kunnen je voortduren in de gaten houden. Wie niet op deze functie zit te wachten kan deze uitschakelen. Let wel, in de app kun je alleen je locatie verbergen voor je vrienden en niet voor Snapchat. Gelukkig kun je dit alsnog beperken.

Snap Map uitchakelen en je locatie niet meer delen

• Open Snapchat
• Navigeer naar het camerascherm en tik op het tandwiel
• De instellingen worden geopend
• Ga naar 'Mijn locatie'
• Schakel 'Ontzichtbare modus' in

snap map uitschakelen op een iPhone

Vanaf nu kunnen je vrienden je locatie niet meer bekijken, echter heeft Snapchat wel nog steeds de toegang tot deze gegevens. Wat Snap Inc., het bedrijf achter Snapchat, met deze gegevens doet is momenteel niet bekend. Wil je helemaal geen locatie met Snap delen dan kun je dit volledig uitschakelen via de Instellingen applicatie in iOS ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Snapchat ▸ kies voor de optie 'Nooit'. Vanaf nu kan Snapchat niet meer je locatie opvragen of bekijken.

Lees ook: Controleer je privacy instellingen in Whatsapp







Reacties


  • Dennis

    6 juli 2017 om 12:56

    En daarna open je instellingen van je iphone, je gaat na privacy en locatievoorziening.
    Je zoekt snapchat op en zegt wanneer mag die je locatie gebruiken op nooit, dan weet je helemaal zeker dat je die locatie niet deelt :)

  • Wesley Fabry

    6 juli 2017 om 13:01

    Dat hebben we ook vermeld in de intro en onder de afbeelding ☺️

  • Dennis

    8 juli 2017 om 13:21

    Ah niet gezien goed dat het erin staat, beter is het gewoon deze onzin eraf te gooien :P.
    Je hele leven delen kijk hoe gelukkig ik ben alleen maar, het is totale onzin deze asociale media.

    Praten gewoon met elkaar wat je gedaan heb en eens foto laten zien oke, maar alleen dumpen online en klaar is het tegenwoordig.

Een reactie toevoegen:



Do NOT follow this link or you will be banned from the site!