18 maart 2017

Screencast3D Touch: Extra Peek en Pop opties activeren op een iPhone

3D touch icon retina

Op moment van schrijven beschikken de iPhone 6s en iPhone 7 over 3D Touch. Deze technologie kan de druk het drukgevoelige scherm van de iPhone meten en zo onderscheidt maken tussen een tik, zachte of harde druk. Hierdoor kun je extra opties, voorvertoningen of snelkoppelingen activeren. Meer over 3D Touch lees je hier terug.

Een handige functie van 3D Touch is 'Peek en Pop', hiermee kun je door zachtjes te drukken op een bepaald item deze in een voorvertoning weergeven. Druk zachtjes op de content zonder door te drukken op het scherm. iOS zal de content zwevend weergeven en kijk kunt deze bekijken zolang je zachtjes blijft drukken.

Enkele voorbeelden vind je hieronder terug:
• Druk zachtjes op een url (link) om de bijhorende website te bekijken
• Een ontvangen melding bekijken in het berichtencentrum
• Een bericht bekijken in de Berichten applicatie
• Foto's bekijken in het overzicht zonder deze te openen
• klik hier voor meer voorbeelden

Extra opties activeren bij 'Peek en Pop'

Wanneer je Peek en Pop gebruikt druk je zachtjes op een bepaalde content in iOS. Tijdens deze voorvertoning (zwevende content) en drukken kun je omhoog vegen. Door dit te doen krijg je extra opties te zien zoals het verwijderen van berichten, korte antwoorden te geven of het delen van een foto.

extra opties voor peek en pop

Dit is erg handig want zo kun je onmiddellijk beslissen wat je met dat bericht of handeling wilt doen. Heb je moeite met Peek en Pop dan is het aan te raden om de intensiteit van 3D Touch aan te passen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ 3D Touch ▸ pas hier bij 'Gevoeligheid 3D Touch’ de intensiteit aan.

Lees ook: Wat is 3D Touch en hoe gebruik je het?


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: