9 januari 2016

3D Touch: Extra Peek en Pop opties activeren

iPhone 6s front

De iPhone 6s en iPhone 6s Plus beschikken als eerst over 3D Touch, met deze technologie kan het drukgevoelige scherm de druk op het scherm meten en zo onderscheidt maken tussen een tik, zachte of harde druk.

Een handige functie van 3D Touch is ‘Peek en Pop', zo kun je door zachtjes te drukken op een URL een voorvertoning van de bijhorende website bekijken of een voorvertoning zien van een e-mailbericht in Mail. Wanneer je doordrukt (stevig drukt) kun je de voorvertoning openen. Maar er zijn nog meer mogelijkheden.

Wanneer je Peek en Pop gebruikt druk je zachtjes op een bepaalde content in een app, tijdens de voorvertoning (zwevende content) kun je omhoog vegen. Door dit te doen krijg je extra opties te zien zoals het verwijderen van berichten of het delen van een foto.

extra peek en pop opties

Dit is erg handig want zo kun je onmiddellijk beslissen wat je met dat bericht of handeling wilt doen. Heb je moeite met Peek en Pop dan is het aan te raden om de intensiteit van 3D Touch aan te passen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Toegankelijkheid ▸ 3D Touch ▸ pas hier bij ‘Gevoeligheid 3D Touch’ de intensiteit aan.

Lees ook: Wat is 3D Touch en hoe gebruik je het?
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: