2 juli 2016

iOS: Hoe pdf-bestanden bewaren in iBooks of andere apps

pdf extensie, pdf bestanden

Wanneer je in Safari op je iPad, iPod Touch of iPhone een pdf-bestand opent wordt deze keurig in de webbrowser geopend. Je kunt het gehele bestand bekijken direct vanuit Safari.

Uiteraard is het ook mogelijk om het pdf-bestand te bewaren op je iDevice om deze op een later tijdstip nog eens te bekijken. Het bewaren dient te gebeuren in Safari zelf. Standaard heb je de keuze voor iBooks, maar je kunt het bestand ook bewaren in apps van derde zoals Dropbox of Evernote.

Pdf-bestanden bewaren in iBooks en andere apps

• Open een pdf-bestand in Safari
• Tik op het scherm om een knoppenbalk te activeren
• Boven het pdf-bestand vind je verschillende ‘Open met’-knoppen terug

pdf-bestanden bewaren in iOS

Tik op de knop 'Open met iBooks' om het bestand te openen in de iBooks applicatie op je iDevice. Kies je voor de optie 'Open met' krijg je het deelmenu te zien. Nu heb je de mogelijkheid om andere applicaties te kiezen. In beide gevallen wordt het pdf-document geopend en bewaard in de gekozen applicatie.

Vanaf iOS 9.3 en OS X 10.11.4 kun je iBooks synchroniseren via iCloud. Zo worden alle boeken en pdf-documenten gesynchroniseerd met al je apparaten. Klik hier voor meer informatie.

Bovenstaande procedure is nog steeds van toepassing, echter kun je vanaf iOS 10 vrijwel alles exporteren als pdf-bestand. Hoe dit werkt lees je hier terug.

Lees ook: De titel van een PDF-bestand aanpassen in iOS iBooksReacties


 • Chris Laarman

  2 juli 2016 om 11:14

  Zelf sla ik zo de handleidingen van apparaten op (en soms die van software). Vaker echter gebruik ik Google Play Books, om ze ook op niet-Apple spul te kunnen lezen. Dan mis ik wel de mogelijkheid van rubriceren.

 • Dirck van Gent

  6 maart 2017 om 17:59

  Ik ontvang een bijlage in gmail en kan die na een laatste update niet meer opslaan in ibooks? Ik gebruik een ipad maar in de opslagkeuze staat ibooks niet meer genoemd, best lastig.
  Is er een oplossing?

 • Wesley Fabry

  6 maart 2017 om 18:06

  @dirck is dit in de gmail app of standaard mail app? Kun je het bestand niet eerst openen in Safari en daarna iBooks?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!