10 juni 2016

iOS: De titel van een PDF-bestand aanpassen in iBooks

ibooks icoon os x

Sinds iOS 9.3 kun je boeken synchroniseren via iCloud zodat je op al je apparaten dezelfde bibliotheek beschikbaar is (meer info). Via Safari kun eenvoudig PDF-bestanden bewaren in iBooks en is het vanaf iOS 9 mogelijk webpagina's bewaren als PDF (meer info).

In iBooks kun je zoveel boeken plaatsen als je zelf wilt en de PDF-functie is erg functioneel in gebruik voor bijvoorbeeld handleidingen van je elektrische apparaten. Veel iOS gebruikers weten niet dat je via de iBooks applicatie op de iPhone en iPad mogelijk is om de titels van PDF-bestanden aan te passen.

Titel PDF-bestand aanpassen in iBooks

• Open de iBooks applicatie
• Tik in de knoppenbalk op de drie horizontale lijntjes
• Selecteer bovenin 'Alle boeken' en kies hier voor PDF's
• Tik daarna in de knoppenbalk op 'Selecteer'

Titel PDF-bestand aanpassen in iBooks

Kies nu het PDF-document waarvan je de titel wilt wijzigen, tik hierop en onmiddellijk kun je dit aanpassen. De wijzigingen worden doorgevoerd zodra je op de knop 'Gereed' tikt. Nogmaals, deze procedure is alleen van toepassing op PDF-bestanden, boeken kun je niet aanpassen via iOS.

Wil je toch de auteur, genre, titels en meer van boeken aanpassen dan moet je uitwijken naar de iBooks applicatie voor OS X, hoe je dit doet lees je hier terug.

Lees ook: De cover van een boek wijzigen in iBooks op een MacReacties


 • Marja

  15 juni 2016 om 11:05

  Dit heb ik al heel vaak gedaan, maar sinds kort lukt het niet meer. Als ik de app opnieuw start zijn Alle wijzigingen weer ongedaan gemaakt en staat de
  originele bestandsnaam er weer.

 • Ria

  28 juni 2016 om 17:58

  Ja, dat heb ik ook. Heel irritant!

 • Gerda

  5 juli 2016 om 17:42

  Ik loop tegen hetzelfde probleem aan. Deed dit al jaren, maar nu kan dit niet meer.
  Ik denk dat het komt, omdat ik iBooks in iCloud bewaar, maar als ik dit uitzet, ben ik al mijn pdf’s etc. in iBooks kwijt. Dus van pure armoede maar weer aangezet. Heb het ook al gemeld op deze site, maar geen reactie ontvangen.

 • Lucia

  16 augustus 2016 om 22:55

  Bij mij verandert de titel ook steeds terug. Ik word er gek van.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!