21 november 2014

BasisEen gratis iCloud account (Apple ID) aanmaken voor iOS en OS X

iCloud os x icoon

Je kan er niet meer omheen, iCloud is een vast onderdeel geworden van Apple en biedt naast een e-maildienst ook een hoop andere voordelen. Zo kun je gegevens zoals notities, agenda’s, etc synchroniseren met al je Apple apparaten.

Daarnaast kun je documenten, foto’s, wachtwoorden, gegevens en instellingen bewaren in iCloud, reservekopieën van iOS apparaten maken en online bewaren.

Nieuwe functies zoals gesprekken ontvangen op je Mac via je iPhone, het gaat allemaal via iCloud. Daarom is het raadzaam dat ieder iOS en macOS (OS X) gebruiker een iCloud account aanmaakt. iCloud is niets meer, maar ook niets minder dan een Apple ID. Je hebt de keuze om je bestaande e-mailadres te gebruiken voor iCloud of een nieuwe aan te maken.

Een gratis iCloud account aanmaken

Open een webbrowser (Safari) en ga naar de 'Mijn Apple ID' webpagina van apple. Klik hier vervolgens op de knop 'Maak een Apple ID aan'. Vul vervolgens alle gegevens in, onthou goed de beveiligingsvragen en bevestig door op de knop 'Maak Apple ID' aan.

appleid-aanmaken

Vanaf nu heb je een Apple ID aangemaakt en kun je deze gebruiken voor je iCloud. Met dit account kun je inloggen op je iOS apparaat via Instellingen je naam ▸ iCloud, op een Mac via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ iCloud, via de website iCloud.com en zelfs op een windows computer (klik hier voor meer info). Via iCloud kun je allerlei zaken synchroniseren zoals je agenda, notities, enzovoorts. Meer informatie over deze diensten vind je hier terug en de overige iCloud tips op appletips.

Dit Apple ID kun je naast iCloud ook gebruiken in de iTunes/App Store, Online Apple Store, Game Center, maar ook voor iMessage en FaceTime. Wil je liever ook een e-mail account van iCloud dan dien je deze procedure te volgen.

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


 • Sami

  23 december 2014 om 9:05

  Ik wil dit echt graag

 • vanessa

  28 juli 2015 om 9:18

  Ik

 • vanessa

  28 juli 2015 om 9:19

  1

 • jennifer

  14 november 2015 om 17:18

  me telefoon doet het niet omdat er opstaat de heletijd hallo
  \

 • yassine

  19 november 2015 om 17:42

  ik wil graag

 • Mehmet

  12 januari 2016 om 23:33

  Aanmaken

 • Ayman

  19 januari 2017 om 19:23

  Ik ken het code niet meer

 • Defrancq

  6 maart 2017 om 21:56

  Ik wil mijn e mailadres wijzigen aan mijn icloud?

 • Wesley Fabry

  6 maart 2017 om 22:58

  @defrancq dat kan op deze manier: https://www.appletips.nl/gekoppelde-e-mailadres-apple-id/

 • Bilal

  30 juli 2017 om 14:26

  Dank je wel

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!