3 augustus 2017

WATCHApple Watch: Siri commando’s om tijd te besparen

Siri Apple Watch

Met behulp van de Apple Watch kun je eenvoudig bepaalde content opvragen of bekijken zonder je iPhone bij de hand te nemen. Je kunt de apps of snelle blik gebruiken om een actie uit te voeren, maar je kan ook gebruikmaken van Siri.

Maar welke Siri commando’s zijn echt handig op je Apple Watch? Hieronder vind je verschillende commando’s terug die je kunt uitvoeren op de Watch. Druk hiervoor de digitale kroon in om Siri te activeren en spreek het commando uit.

"Start een Timer voor [aantal] minuten"
"Open [naam van app]"
"Stuur een bericht naar [naam]"
"Herinner mij aan [herrinering] [tijd of locatie]"
"Zet een wekker om [tijd]"
"Wijzig de wekker van [tijd] naar [tijd]"
"Toon snelle blik voor [naam snelle blik]"

Siri voorbeelden Apple Watch

"Toon mijn afspraken voor [datum]"
"Toon de wereldklok voor [locatie]"
"Bel [contactpersoon]"
"Start [soort] work-out"
"Navigeer naar [locatie]"
"Toon het weer voor [locatie]"
"Gaat het regenen vandaag"

Daarnaast kun je Siri ook gebruiken om vragen te beantwoorden, bijvoorbeeld wat is het grootste dier ter wereld. Verder kan Siri ook zoeken naar afbeeldingen en je grapjes of verhalen vertellen.

Siri is automatisch actief wanneer je ook Siri hebt geactiveerd op je iPhone via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri. Hé Siri kun je gebruiken door dit te activeren via Apple Watch ▸ Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri ▸ Schakel 'Hé, Siri' in.

Lees ook: Siri gebruiken op de Apple WatchReacties


  • peter

    1 januari 2016 om 11:46

    alleen jammer dat Siri de antwoorden niet voorleest, dat zou pas echt handig zijn en hoef je niet alsnog op je pols te kijken.

  • Daniël

    1 januari 2016 om 15:19

    Weet iemand het commando om in WhatsApp het bericht te verzenden? Uitroepteken, punt en komma geven netjes een ! . en , maar hoe kan je opdracht geven het te verzenden? Zou handig zijn in de auto. En een correctie commando zou ook handig zijn…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!