14 juli 2015

WATCHSiri gebruiken op de Apple Watch

Siri Apple Watch

Een functie die je snel handig zult vinden op de Apple Watch is Siri, dit omdat het om een klein scherm gaat en je vaak je handen niet vrij hebt om de Watch te bedienen. Bovendien kun je met behulp van de dicteerfunctie ook teksten dicteren.

Dicteren is slechts een klein onderdeel van Siri en is vooral terug te vinden in de berichten applicatie of apps waarbij tekst ingevoerd moet worden. Siri kun je op verschillende manieren raadplegen, hieronder leggen we uit hoe je Siri het makkelijkste gebruikt.

Hé Siri

Siri kun je zonder enige druk op een knop of een tik op het scherm activeren met behulp van 'Hé Siri', telkens als de klok (wijzerplaat) getoond wordt kun je de boodschap "Hé Siri" uitspreken, Siri wordt onmiddellijk geactiveerd en je kunt gelijk de vraag stellen. Werkt 'Hé Siri' niet, dan moet je de optie even activeren via de instellingen van je Apple Watch, open Algemeen ▸ Siri ▸ schakel 'Hé Siri' in.

Siri op de Apple Watch

Siri activeren via de digitale kroon

Siri kun je overal raadplegen door de digitale kroon ingedrukt te houden tot Siri geactiveerd wordt. Dit kan dus in iedere applicatie doen, in de snelle blik (glances), berichtencentrum, applicatie overzicht, enzovoorts.

Zodra Siri is geactiveerd kun je een vraag stellen. Weet je niet wat je kunt vragen aan Siri, dan kun je het commando "Wat kan ik aan je vragen" uitspreken en Siri geeft je enkele mogelijkheden. Siri praat niet op de Apple Watch, je kunt de antwoorden alleen lezen. Verder hoor je geen geluid bij het raadplegen van Siri, maar voel je een haptische feedback (tikje op de pols).Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: