9 augustus 2016

ScreencastPokémon Go: Handleiding, tips, informatie en meer

Pokémon Go logo

Gotta catch ‘em all! Pokémon Go is vanaf 16 juli beschikbaar in Nederland en België. Sinds de lancering van het spel is er al veel te doen geweest rondom de App. Officieel is de app nog niet beschikbaar in Nederland en België, maar toch kun je deze installeren.

Met behulp van Pokémon Go kruip je in de huid als trainer en ga je opzoek naar Pokémons, dit doe je op een bijzondere manier. De beestjes zitten gewoon bij jouw in de straat, in het bos, overal op deze wereld. De applicatie bevat een kaart (Google Maps) en via augmented reality kun je via de app opzoek gaan naar de Pokémons.

Het spel draait om 1 ding, zo veel mogelijk Pokémons vangen en trainen. Je moet dus op pad om het spel te kunnen spelen. Laat de applicatie actief tijdens de wandeling en je zult een melding krijgen als er een Pokémon in de buurt is. Ook kun je via de 'Nearby' knop snel zien welke beestjes op je pad komen.

Speel jij al een tijdje Pokémon Go? Klik hier en ontdek twaalf tips voor de gevorderde speler.

Index:

Klik op onderstaande links om direct de bijhorende informatie te raadplegen.
Pokémon Go downloaden en installeren
Wat zijn de groene blaadjes?
Hoe vang je een Pokémon?
Pikachu als eerste krijgen in Pokémon Go
Hoe werkt de Nearby-functie?
Wat zijn Sightings in Pokémon Go? (nieuw)
Pokéballen en overige extra’s krijgen bij een Pokéstop
Bekijk je Pokémons, rugzak, shop en index
Hoe meer coins, candy’s en stardust krijgen?
Zo kun je Pokémons laten evolueren
Wat zijn Eggs en Lucky Eggs?
Hoe een Egg uitbroeden?
Teams kiezen (vanaf level 5)
Gyms herkennen in Pokémon Go
Pokémons trainen in een Gym en Gyms verslaan (vanaf level 5)
HP-score van Pokémons aanvullen na een battle
Hoe kun je de batterijduur verlengen en besparen?
Evolutie van Eevee beïnvloeden
Je avatar aanpassen in Pokémon Go
Gelopen kilometers bekijken
De naam van je trainer wijzigen
Enkele handige tips en hacks voor Pokémon Go
Uitgelichte tips en artikels

Pokémon Go downloaden en installeren

Hieronder kun je de applicatie gratis downloaden in de iOS App Store. Ook via Google Play is de app te downloaden. Onderstaande tips gelden ook voor de android versie van het spel.

Pokémon GO
Pokémon GOApple Watch app
Categorie: Games, Health & Fitness
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
iPad & iPhone  9+  271 MB DOWNLOAD GRATIS

Zodra je de app hebt geinstalleerd kun je starten, je hebt de mogelijkheid om in te loggen met je Google Account of via Pokémon zelf. Er was even ophef i.v.m. dat Niantic volledige toegang heeft tot je account, maar het gaat om een misverstand (meer info).

Wat zijn de groene blaadjes?

Tijdens het wandelen en zoeken zal je een bepaalde route moeten bedenken en volgen voor het beste resultaat. Wanneer je blaadjes omhoog ziet komen en wegwaaien is dit een teken dat daar regelmatig Pokémons te vinden zijn. Het loont dus de moeite om daar eens een kijkje te gaan nemen.

Pokémon Go: Pokémons vangen

Hoe vang je een Pokémon?

Zodra je dichtbij genoeg komt zal de Pokémon op het scherm tevoorschijn komen en kun je deze proberen te vangen door een Pokébal te gooien. Dat lukt niet altijd van de eerste keer en zul je meerdere Pokéballen moeten gooien. Tijdens het vangen komt er rond de Pokémon een cirkel, als deze groen is kun je het beestje makkelijk vangen, oranje is iets moeilijker en rood is erg moeilijk.

Pikachu als eerste krijgen in Pokémon Go

Pikachu is zeer zeldzaam, maar je kunt deze direct verkrijgen wanneer je jouw eerste Pokémon moet kiezen. Zodra je een keuze moet maken tussen Charmander, Bulbasaur of Squirtle moet je weglopen van deze drie. Dan kom je in het wild Pikachu tegen en kun je deze vangen.

Hoe werkt de Nearby-functie?

Eerder was het mogelijk om een lijst van Pokémons te zien die bij jouw in de buurt zijn. Onder deze afbeeldingen stonden voetsporen, die zijn erg belangrijk waren bij het zoeken naar Pokémons. De regel was: Staan er geen voetsporen onder de afbeelding dan is de Pokémon 0 tot 25 meter van jou verwijdert. Eén voetje houdt in 25 tot 75 meter, twee voetsporen 75 tot 150 meter en drie voetsporen 150 en 225 meter. Alle afstanden waren binnen een straal vanaf jouw avatar vandaan, je moest dus een denkbeeldige cirkel rondom je heen trekken en dit gebied uitkammen. Update: Sinds versie 1.3.0 zijn de voetsporen aangepast naar Sightings, meer informatie vind je hieronder terug.

Wat zijn Sightings en nieuwe Nearby in Pokémon Go?

Vanaf 1.3.0 heeft Niantic Sightings geïntroduceerd in de app. Dit is een aanvulling (al dan niet een vervanging) van de Nearby-functie. Sightings geeft weer welke pokémons zich in een straal van 200 meter rondom je bevinden. De Pokémon linksboven is dichterbij dan de Pokémon rechtsonder. Hoe meer deze opschuift naar linksboven, hoe dichterbij deze is.

Bovenin dit veld vind je ook de vernieuwde Nearby-functie terug. Hierin vind je zes cirkels met Pokémons terug met daarin afgebeeld een pokéstop. Dit houdt in dat de afgebeelde Pokémon te vinden is bij in de buurt van deze stop. Tik op de cirkel om te bekijken waar deze Pokémon zich op de kaart bevindt. Daarna kun je naar deze locatie toe lopen om de Pokémon te vangen. Niantic is druk bezig met het testen en aanpassen van deze functie, ook heeft nog niet iedereen deze optie zichtbaar. Hoe de functie uiteindelijk gaat functioneren is nog niet bekend.

Sightings in Pokémon GO

Pokéballen en overige extra’s krijgen bij een Pokéstop

Op de kaart zie je regelmatig draaiende blauwe kubus, kom je dichtbij krijg je een Pokéball logo te zien dat ronddraait. Dit is een Pokéstop en kun je gratis ballen en extra’s krijgen. Tik op de stop en draai de cirkel met een veegbeweging in het rond. Tik op de extra’s om deze te ontvangen en te bewaren in je rugzak. Na enkele minuten wordt de stop weer actief en kun je dit weer herhalen.

Pokémon Go: Pokestop en pokeballen

Bekijk je Pokémons, rugzak, shop en index

Open de app en tik op de Pokéball onderin, vervolgens kun je de Shop, Pokédex, Pokémon en Items bekijken. Via de Pokédex kun je jouw gevangen Pokémons bekijken en meer informatie opvragen waaronder de evolutie. Zie je alleen een silhouet dan wil dit zeggen dat je deze Pokémon weg gezien hebt, maar niet hebt kunnen vangen.

Via de optie Pokémon kun je zien op welk level jouw Pokémons zitten, waar je ze hebt gevangen, de status van evolutie en meer. Je rugzak kun je bekijken via Items en in de Shop kun je extra’s kopen waaronder Pokéballen, Incense (middel die gedurende 30 minuten alle Pokémons in de buurt aantrekt, Coins en meer.

Pokémon Go: rugzak en beschikbare soorten

Hoe meer coins, candy's en stardust krijgen?

Met behulp van Candy's kun je jouw pokémons sterker maken en evolueren. Candy's zijn gekoppeld aan soorten, voorbeeld: Pidgey candy kun je gebruiken om deze pokémon en zijn opvolgers te voeden, etc. Voorlopig kun je op drie manieren candy's krijgen. Bij het vangen van een Pokémon krijg je direct 3 candy's en 100 stardust in je voorraad, ditzelfde is ook het geval bij het uitbroeden van eieren echter krijg je dan geen stardust. Daarnaast kun je ook Pokémons 'verkopen' aan de professor. Dit doe je als volgt: Pokébal ▸ Pokémon ▸ Tik op degene die je wilt verwijderen ▸ tik op de drie horizontale strepen ▸ kies voor 'Transfer' ▸ Yes. Na de 'verkoop' krijg een candy om te gebruiken bij het evolueren van jouw Pokémons.

Stardust en coins krijg je bij het achterlaten van een Pokémon in een gym. Dit kan alleen door op de knop linksonder bij een Gym van je eigen team te drukken. Dit kun je innen via de shop (Pokébal ▸ Shop), tik op het schild rechtsboven (1 maal in de 21 uur). In de shop kun je jouw totaal aan coins bekijken en extra's mee kopen zoals pokéballen.

Zo kun je Pokémons laten evolueren

Een Pokémon kun je laten evolueren met behulp van candy en stardust. Hoe je deze extra krijgt lees je hierboven terug. Om een Pokémon te laten evolueren tik je op de Pokébal ▸ Pokémon ▸ Tik op degene die je wilt laten evolueren of versterken.

Bij 'Power up' zie je hoeveel stardust en candy er nodig is om je Pokémon te versterken (meer HP's en krachten). Daaronder zie je hoeveel Candy je nodig hebt om te evolueren. Boven dit alles zie je jouw voorraad. Tik op 'Power up' of 'Evolve' om je Pokémon te laten evolueren.

Pokémon go evouleren

Wat zijn Eggs en Lucky Eggs?

Soms krijg je een Egg bij een Pokéstop, het is aan te raden deze uit te broeden in een Incubator die iedereen aan het begin van het spel krijgt. In deze incubator kun je oneindig aantal keer eieren uitbroeden, uiteraard maar één tegelijkertijd. Uit een ei ontstaan bijzondere Pokémons.

Jouw eerste Lucky Egg zal je krijgen bij level 9. De functie van het ei is erg eenvoudig. Je kunt het ei activeren via Pokébal ▸ Items ▸ Lucky Egg. Zodra deze is geactiveerd krijg je dubbele XP's in het spel gedurende 30 minuten. Voorbeeld: Pokémon vangen levert 100 XP op, tijdens een Lucky Egg is dat 200 XP.

Hoe een Egg uitbroeden?

• Tik op de Pokéball onderin het scherm
• Kies voor Pokémon
• Open het tabblad 'Eggs'
• Kies een ei
• Start het uitbroeden via de knop 'Start incubation'
• Kies een incubator (degene met het loopje onderin staat voor oneindig)

Loop nu het aantal kilometers dat staat aanggeven, na het lopen van deze afstand zal het ei zijn uitgekomen en beschik je weer over een extra Pokémon. Het beste kun je in jouw oneindige incubator de 2 KM eieren uitbroeden en in de tijdelijke 5 of 10 km. Vaak kun je een incubator maar 3 keer gebruiken, het beste kun je hier dan 10 KM eieren in doen. Dan heb je in totaal 30 KM gebruikt in plaats van 6 KM.

Pokémon Go: eggs uitbroeden

Teams kiezen (vanaf level 5)

Als je in Pokémon GO level 5 hebt behaald, kan je eindelijk naar gyms toegaan om ze te veroveren en een gym leider te worden. Voor je dit kunt doen moet je eerst een keuze maken uit drie teams.

Team Instinct (geel); focussen zich vooral op het uitbroeden van Pokémons om zo sterke exemplaren te krijgen. Team Mystic (blauw); volgens dit team worden Pokémons sterk door het evolueren en concentreren zich vooral op onderzoek rond de evoluties. Team Valor (rood); focussen zich op trainen om zo de sterkste soorten te krijgen. Het beste is als vriendengroep een Team te kiezen en allemaal deze kiezen. De kans dat je gyms kunt veroveren is dan vele malen groter.

Gyms herkennen in Pokémon Go

In de Gyms vecht je met jouw Pokémons tegen Pokémons van de gym, deze zijn over het algemeen sterker en beter geëvolueerd. Gyms zijn net als Pokéstops echte locaties zoals een standbeeld, fontein of een monumentale gebouwen. Gyms zijn wel een stuk zeldzamer dan Pokéstops en worden aangegeven met een grote zwevende markering en ringen.

Het aantal ringen geeft het level van de Gym aan, 3 ringen is dus level 3 en wilt zeggen dat je het tegen 3 Pokémons moet opnemen. De kleur van de ringen geeft het team aan. Alleen in gyms van jouw team kun je jouw Pokémons trainen, hierdoor wordt het level en prestige van de Gym verhoogt. Versla je een Gym van een ander team dan verlaagt dit de prestige.

Pokémons trainen in een Gym en Gyms verslaan (vanaf level 5)

Wanneer je op de Gym tikt kun je op de handschoen tikken om de Gym uit te dagen. Je krijgt de mogelijkheid om 6 pokémons te selecteren om mee te battlen. Denk hierbij aan de soorten pokémon van de Gym en daar jouw team op samen te stellen. Je wint een battle door middel van aanvallen de HP-score van je tegenstander naar 0 te brengen. Houd ook goed de HP-score van jouw eigen Pokémon in de gaten, de tweede balk staat voor stamina.

Tijdens de battle zijn er twee verschillende aanvallen 'Fast attack', die voor je uit door op de Pokémon van de tegenstander te tikken (kost geen stamina). Met 'Charge attacks' kun je meer ’schade' aanrichten en sneller de tegenstande verslaan. Dit kost jouw Pokémon wel ’Stamina', als de balk leeg is kun je dus geen Charge attacks meer uitvoeren. Deze laatste aanval voer je it door langer om de tegenstander te 'drukken'. Aanvallen kun je ontwijken door naar links of rechts te vegen.

HP-score van Pokémons aanvullen na een battle

Wanneer je vecht met andere Pokémons zal de HP-score van jouw dierbare vriendjes afnemen. Deze kun je op twee manieren aanvullen. Tik op de Pokébal ▸ Items. Kies nu voor één van de verschillende Potions of Revive, beide producten kunnen je Pokémon herstellen en de HP-score weer aanvullen. Deze producten kun je gratis krijgen bij Pokéstops.

Je avatar aanpassen in Pokémon Go

Vanaf versie 1.1.0 is het mogelijk om de avatar aan te passen. Tik onderin op je avatar en vervolgens op de drie horizontale strepen rechtsonder. Kies voor de optie 'Customize' en pas je karakter aan naar eigen smaak en inzicht.

Avatar wijzigen in Pokémon go

Gelopen kilometers bekijken

Het doel van het spel is je verplaatsen in de echte wereld en de nodige afstand afleggen om Pokémons te vangen. In de app kun je eenvoudig kijken hoeveel kilometers je al gewandeld hebt. Open de app en tik onderin op je avatar, scroll naar benden en open de medaille 'Jogger'. Hier kun je jouw afgelegde afstand bekijken terwijl de app actief was.


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


De naam van je trainer wijzigen

Vanaf iOS versie 1.3.0 en Android 0.33.0 kun je de naam van je Trainer in Pokémon Go aanpassen. Dit doe je via Pokébal ▸ Settings ▸ Change NickName.

Evolutie van Eevee beïnvloeden

Eevee kan evolueren in drie verschillende Pokémons, in principe weet je niet welke evolutie je krijgt. Maar er is een trucje waardoor je dit kunt beïnvloeden. Dat kan door de naam van Eevee aan te passen. Open een gevangen Eevee en tik boven de HP balk op de naam 'Eevee', pas deze aan volgens onderstaand schema en bevestig door op 'OK' te tikken. Sluit daarna de app volledig af en start deze opnieuw op, voor je Eevee gaat evolueren.

Naam Sparky geeft ▸ Jolteon (elektriciteit)
Naam Rainer geeft ▸ Vaporeon (water)
Naam Pyro geeft ▸ Flareon (vuur)

Hoe kun je de batterijduur verlengen en besparen?

Het spel vraagt veel van je batterij, schakel een speciale modus in om de batterij te besparen via: Pokébal ▸ Tandwiel (settings) ▸ schakel 'Battery Saver' in.

Via Battery Saver is het mogelijk om je smartphone ondersteboven te draaien. Pokémon Go blijft actief, maar het scherm wordt zwart. Hierdoor blijf je meldingen van nieuwe Pokémons ontvangen en kun je bepaalde doelen behalen zoals het uitbroeden van eieren. Ook kun je de helderheid van je iPhone dimmen tijdens het spelen van het spel (meer info).

Enkele handige tips voor Pokémon Go

Het spel is een ontdekkingstocht en het is belangrijk dat je jouw eigen pad bewandelt, dat is namelijk het leuke aan het spel. Met onderstaande tips haal je meer uit de app en word je een super Pokémon Trainer.

• Bijzondere Pokémons vind je niet bij jou in de straat, hiervoor moet je naar een bepaalde locatie gaan waar veel water, heuvels, parken, industrie of net waar heel veel mensen zijn.

• Pokémons zitten altijd op dezelfde plek, als je merkt dat bij jou in de buurt steeds dezelfde zitten moet je een andere plek gaan ontdekken waar andere soorten zitten.

• In totaal mag je 250 Pokémons bezitten, een pokémon kun je 'verwijderen' via Pokébal ▸ Pokémon ▸ Tik op degene die je wilt verwijderen ▸ tik op de drie horizontale strepen ▸ kies voor 'Transfer' ▸ Yes. Na de 'verkoop' krijg een candy om te gebruiken bij het evolueren van jouw Pokémons

• Een Lure Module kun je gebruiken bij een Pokéstop, deze zal gedurende 30 minuten Pokémons aantrekken naar de stop zodat jij 30 minuten lang Pokémons kunt vangen zonder te verplaatsen. Let wel, dit is niet persoonlijk, andere spelers kunnen ook gebruikmaken van dit voordeel en de Pokémons voor je neus wegkapen.

• Schakel tijdens het vangen augmented reality uit via de AR-knop bovenin, je zal merken dat het eenvoudiger is om ze te vangen.

• Tijdens het vangen komt er rond de Pokémon een cirkel, als deze groen is kun je het beestje makkelijk vangen, oranje is iets moeilijker en rood is erg moeilijk. Daarnaast is de grootte van de cirkel ook belangrijk. Hoe kleiner, hoe makkelijker de Pokémon gevangen kan worden.

• Tijdens het vangen van een Pokémon kun je extra XP-punten verdienen met een curved-Pokébal. Leg je vinger op de Pokébal tot deze gaat zweven. Draai nu kleine rondjes tot een effect wordt geactiveerd, gooi (sleep) de bal dan naar de Pokémon. Klik hier voor meer info en een tip om altijd een goede curveball te gooien.

• Wil je snel een hoger level behalen? Vang dan één soort pokémon het meest, bijvoorbeeld Pidgey's. Spaar deze allemaal op en verkoop (transfer) ze niet. Vanaf level 9 krijg je Lucky Eggs, hiermee kun je een half uur lang dubbele XP's krijgen. Activeer zo'n ei via Pokébal ▸ Items ▸ Lucky Egg en evolueer je pidgey's voor 12 candy's per stuk. Normaal krijg je hier 500 XP voor, maar dankzij het speciale ei krijg je er 1000 XP's voor.

• Het beste kun je zo lang mogelijk wachten met het upgrade van de Combat Power (CP) van een Pokémon. Bij hogere levels kom je al snel Pokémons in het wild tegen met een hoge CP waarde. Zo kun je jouw candy's en stardust bewaren voor je sterkere Pokémons.

• Vanaf level 8 krijg je speciale Razz Berries, met deze bessen kun je makkelijker een Pokémon vangen. Gebruik deze vooral bij wilde Pokémons met een hoge CP waarden. Tik tijdens het vangen op je rugzak en kies voor een bes, gooi nu je bal. Hierdoor is de kans kleiner dat het beestje uit de bal springt.Let op: dit is geen garantie!

• Lucky Egg of Incense actief? Pas handmatig de tijd van je smartphone aan zodat je deze langer kunt gebruiken dan 30 minuten. Dit doe je door de tijd terug te draaien via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Datum en tijd ▸ schakel 'Stel automatisch in' uit.

Speel jij al een tijdje Pokémon Go? Klik hier en ontdek twaalf tips voor de gevorderde speler.

Uitgelichte tips en artikels

Gooi altijd de perfecte curveball met AssistiveTouch
Bugs en problemen oplossen met Pokémon Go
12 tips voor de gevorderde Pokémon trainer
Zo kun je snel je XP score verhogen
Pokévision laat alle Pokémons in de directe omgeving zien

geupdate artikel i.v.m. toevoeging Sightings en naam trainer wijzigen (09/08) / avatar aanpassen en gelopen KM's (31/07), uitgelichte tips en artikels (23/07) / nieuwe tips (19/07) / nieuwe tips en informatie (16/07) / nieuwe info en tips (13/07), origineel artikel van 11/07/16 11.30uReacties


 • Jonas Fabry

  11 juli 2016 om 12:30

  Bedankt voor de handige tips! ^_^

 • dude

  11 juli 2016 om 23:16

  WiFi om buiten Pokemon te vangen. Goed plan. Ik zal m’n router mee naar buiten nemen de volgende keer.

 • Wesley Fabry

  11 juli 2016 om 23:32

  De tip is ook, gebruik zoveel mogelijk wifi en dat kan echt wel. Grote gebouwen, plaatsen, etc met openbare wifi. Denk aan pretparken, winkelcentra, in de trein, etc.

 • Gozert

  12 juli 2016 om 4:00

  Je kan ook offline kaarten dowloaden via google maps. dan kan je je locatie gewoon uitzetten en gebruikt het geen internet meer en kan je alsnog pokemons vangen.

 • Sonja

  12 juli 2016 om 8:58

  Vraag: als je de app koopt in een andere winkel (bijvoorbeeld Amerika) met je nieuwe Apple ID, moet je dan eventuele toekomstige updates ook downloaden via je nieuwe Apple ID / Amerika?

 • Fexjo

  12 juli 2016 om 10:12

  Openbare WiFi is ook zeer veilig? NOT!! Denk eens aan indentiteit jatten. Lekker als iemand dit overneemt. Openbare wifi is ZEKER niet veilig.

 • Wesley Fabry

  12 juli 2016 om 10:19

  @gozert dit zou niet werken: https://twitter.com/samthor/status/752382144371003392

  @Sonja de app is gratis en koop je dus niet, beste is zodra deze in NL beschikbaar is de app te verwijderen en dan opnieuw te installeren. Dankzij het account in de app ben je jouw prestaties, pokemons etc. niet kwijt en worden deze overgezet.

  @Fexjo daar heb je dan weer VPN voor: https://www.appletips.nl/wat-is-vpn-en-hoe-werkt-het/

 • Zoë Snoeks

  12 juli 2016 om 11:18

  Ik kon geen betalingsgegevens invoeren bij mijn Australisch account. Dus ik heb ‘none’ ingevoerd.
  Ik zou graag Coins aankopen in het spel voor meer incubators en lures…
  Maar gewoon van Apple id wisselen en betalen lukt ook niet. Hoe kopen jullie iets aan? Want mijn VISA of die van mijn man wil niet werken om die aussie id… Alvast bedankt voor tips

 • Wesley Fabry

  12 juli 2016 om 11:47

  @Zoë dat klopt, je kunt deze niet koppelen. Je kunt alleen de app ‘gratis’ gebruiken, in-app aankopen werken niet omdat de app nog niet officieel in Nederland en België is. Zodra de app beschikbaar is in ons land moet je de app verwijderen, opnieuw downloaden vanuit de NL-store en dan kun je wel in-app aankopen en updates uitvoeren.

 • Zoë Snoeks

  12 juli 2016 om 13:16

  Dank zij een goeie tip: als je toch graag wat Coins wil aankopen voor incubators of dergelijke…
  Ga op je Laptop/PC naar de Australische App Store, koop een gift card met je Belgische ID en credit kaart en stuur deze naar je email van je Australische ID. Code ingeven en voila…
  Thx!!!
  Nu kan ik meerdere eieren gelijk laten uitkomen. 👏🏼👏🏼👏🏼
  Let op, Australische dollar is meer waard dan de euro.

 • jordy

  12 juli 2016 om 16:57

  Dit is een goeie manier om batterijen en data te besparen; luister goed.
  Pokemon Go download constant de map. Als je via google maps de map van jouw omgeving thuis download , hoeft pokemon go dat niet nog eens te doen. Hierdoor bespaar je batterijen EN data.

  thank me later

 • Wesley Fabry

  12 juli 2016 om 17:50

  @jordy Mensen van Google zelf zeggen dat dit niet werkt: https://twitter.com/samthor/status/752382144371003392

 • Pieter de Leeuw

  12 juli 2016 om 20:37

  “Zodra de app beschikbaar is in ons land moet je de app verwijderen, opnieuw downloaden vanuit de NL-store en dan kun je wel in-app aankopen en updates uitvoeren.”

  Begint het spelletje dan weer van voren af aan of behoud ik mijn acc gewoon?

 • Wendy

  12 juli 2016 om 21:25

  Help ik heb nog nooit een Pokemon in mijn nearby lijst gehad alleen de eerste. Doe ik iets fout?

 • Wesley Fabry

  12 juli 2016 om 21:28

  @pieter alles is gekoppeld aan je account, na verwijderen van de app kun je gewoon opnieuw installeren en verdergaan (meerdere malen getest)

  @wendy misschien zit je op een ‘verkeerde plek’ te zoeken of eentje waar het net heel druk is. Heb je wel pokémons gevangen al?

 • Leonie

  13 juli 2016 om 17:48

  Goedenavond, even een vraagje. Bij het vangen van een pokemon krijg ik alleen de virtuele wereld in beeld. Als de de AR aan zet krijg ik wel beeld maar zie de pokemon niet. Wat doe ik verkeerd?
  Mvg Leonie

 • Wesley Fabry

  13 juli 2016 om 23:06

  @leonie de pokemon moet je dan goed zoeken in beeld, telefoon omhoog, omlaag links en rechts bewegen. Zie je ze dan nog steeds niet? Virtueel is overigens wel beter en makkelijker.

 • Debby

  14 juli 2016 om 7:56

  Hoe kan ik een candy krijgen voor een specifieke pokemon? Elke keer als ik er 1 vang krijg ik alleen voor die soort pokemon candys hetzelfde gebeurd als ik ze “verkoop” de professor

 • Wesley Fabry

  14 juli 2016 om 8:32

  @debby dat klopt, als je dus voor een bepaalde Pokémon candy’s wilt hebben moet je die pokémon vangen en/of verkopen. Alleen zo krijg je candy’s op dit moment.

 • Boomaapje

  14 juli 2016 om 14:51

  Moet ik de app constant open laten of is het ook goed als in die op de achtergrond laat lopen en de gsm vergrendel of in een andere app bezig ben.
  Krijg ik dan meldingen als ik eentje tegen kom?

 • Wesley Fabry

  14 juli 2016 om 15:11

  @boomaapje helaas is het zo dat de app altijd actief moet zijn om meldingen van Pokémons te krijgen. Vergrendelen van je iPhone houdt dit tegen.Je kunt wel gebruikmaken van de ‘Battery Saver’. de uitleg over deze functie vind je hier terug.

 • rupriv

  15 juli 2016 om 11:02

  Willen mensen helpen een kaart op te stellen van speciale pokemon?
  https://pokekaart.nl

  Indien gevuld kunnen we elkaar helpen ze allemaal te vangen.
  Wordt nog hard aan gewerkt! Verder nog tips?

 • Nautilles

  16 juli 2016 om 12:40

  Als je duits kan, kan je best de Duitse store gebruiken om te downloaden.je logt dan veel sneller in, stabielere connectie, enz…

 • Belle

  17 juli 2016 om 10:46

  Opgelet!had de Amerikaanse app geïnstalleerd.toen de Belgische app voor overbelaste servers zorgde,moest ik me terug aanmelden.ja kon ik ook helemaal opnieuw beginnen bij level 1.zo teleurstellend!ik zat in level 8.plezant zenne terug opnieuw beginnen! Iemand dit ook al voor gehad?

 • tw

  17 juli 2016 om 10:50

  Hoe moet je pokemon vangen aan het begin ik wil die waterpokemon hebben

 • Wesley Fabry

  17 juli 2016 om 10:58

  @belle je kunt gewoon verder met jouw eerdere account zonder verlies van gegevens. Log je nog eens uit en meld je weer opnieuw aan om te controleren of je verder kunt met level 8.

  @tw je kan er tijdens deze fase 1 kiezen om te vangen (zie hierboven ‘hoe van je een pokémon’h

 • Breukers

  17 juli 2016 om 18:02

  Kan je de Apple watch ook gebruiken bij het spel Pokemon en hoe?

 • Wesley Fabry

  17 juli 2016 om 18:09

  @breukers helaas kun je de Apple Watch niet gebruiken in combinatie met het spel. Misschien ooit in de toekomst?

 • 27

  19 juli 2016 om 1:14

  vraagje, bij mijn nearby staan er altijd 3 voetstapjes nooit 1 of 2. en soms komt er ineens een Pokémon naast me dat niet eens in mijn nearby staat. hoe komt dit?

 • 27

  19 juli 2016 om 1:27

  En hoe kan ik mijn Pokémon trainen? Zowel bij de vreemde gym als bij mijn gym (de rode) kan ik enkel vechten..er is slechts één knop rechtsbeneden waar ik op kan drukken bij alle gyms. Ik kan mijn Pokémon niet trainen? Alvast bedankt

 • Wesley Fabry

  19 juli 2016 om 7:37

  @27 dat valt inderdaad regelmatig voor, tegenwoordig zijn de 1-2tje ook zeldzaam, maar toch komen ze tevoorschijn. Vast een probleempje in de app

  Trainen in een gym van je eigen kleur zal vooral de gym naar een hoger level brengen. Mij is het nog niet gebeurd dat daardoor ook mijn aanvallen en pokémon sterker door worden.

 • Casper

  20 juli 2016 om 19:03

  Wat heb je aan een Poke-Watch?

 • Casper

  20 juli 2016 om 19:05

  En weet iemand hoe je snel je Pokémon kan evolven?

 • Casper

  20 juli 2016 om 19:10

  En weet iemand hoe je snel je Pokémon kan evolven?
  Ik heb een witte Gym gevonden in een plaatsje in Frankrijk (ik was op vakantie)
  Ik kon er nog in en nu heb ik mijn eigen Gym. Maar ik heb er nu niets meer van gehoord. Zie ik het als de Gym is uitgedaagd?
  Ik kan mijn AR ook al niet vinden dan zegt hij: ‘camera oriëntation niet gevonden’ iemand een tip?

 • Wesley Fabry

  20 juli 2016 om 19:16

  @casper de pokemon go plus kan taken van de app overnemen zoals poke-stop bezoeken en innen, al eerder gevangen pokemon vangen, etc.

  Snel evolueren kan je met veel candy’s en stardust, in bovenstaand artikel lees je hoe dat werkt.

  Als de gym leeg was zal deze niet vaak bezocht worden. Zolang je pokemon vecht en wint krijg jij krijgt er extra’s voor. Ook dat lees je hierboven terug.

 • Tinus

  24 juli 2016 om 0:25

  Wanneer ik ga wandelen pakt het spel niet de juiste meters. Als ik bijvoorbeeld 1 km heb gewandeld staat er bij het ei 100 of hooguit 200 meters. Dichter wandelen bij pokestops lijkt hij wel beter te pakken. Hoe kan dit? Gps problemen? Je ziet het poppetje wel steede wandelen op de kaart?

 • Wesley Fabry

  24 juli 2016 om 17:05

  @Tinus soms hapert deze inderdaad, ook zou een rechte lijn wandelen meer effect hebben dan veel kleine bochtjes en straatjes. Als je te snel wandelt denkt ie dat je fiets en telt ie het niet mee. Het lijkt erop dat bij het uitbroeden de puntjes op de ‘i’ nog gezet moeten worden.

 • heleen

  28 juli 2016 om 10:42

  is er iemand die mij kan vertellen waarom ik geen ar functie op mijn pokemon spel heb ? ik heb een samsung s5 kan het daaraan liggen of moet ik iets bij de instellingen veranderen?

 • Wesley Fabry

  28 juli 2016 om 10:44

  @Heleen dan kun je het beste dit artikel even bekijken over Pokémon Go problemen en oplossingen.

 • heleen

  28 juli 2016 om 10:48

  oke dank je wel, het ligt aan mijn telefoon zo te lezen :-(

 • Sandra

  31 juli 2016 om 8:40

  Hoe kan je uit een team stappen??

 • Wesley Fabry

  31 juli 2016 om 10:17

  @sandra dat is helaas niet mogelijk, misschien in de toekomst wel.

 • Ruben

  3 augustus 2016 om 0:24

  Ik zie dat de laatste tijd vrienden van me hacken op Pokemon go, is het echt? ik vond verschillende websites over pokemon go hacks…

 • alexander

  6 augustus 2016 om 9:55

  hoe krijg je in pokemon go coins om verder de komen en wat is de goede site van de free coins voor pokemon go

 • StijnJurre

  7 augustus 2016 om 13:20

  Hoi, ik heb een vraag,…. Wij zijn een aantal pokemons kwijt geraakt. zoals kingler, lickitung, seel en exeggcute. Wie weet hoe dat kan en hoe krijg ik ze terug.

 • Wesley Fabry

  7 augustus 2016 om 15:49

  @alexander alleen een pokemon achterlaten in een gym levert coins op, zie de handleiding hierboven. Voor de rest kun je ze alleen kopen.

  @stijn Je kunt proberen opnieuw in te loggen, misschien helpt dat. Zijn wel meerdere mensen die verdwenen pokemons hebben, helaas geen echte oplossingen te vinden.

 • StijnJurre

  7 augustus 2016 om 19:55

  Dank u Wesley

 • Christel

  7 augustus 2016 om 20:38

  Thanks man

 • Anoniempje

  13 augustus 2016 om 14:31

  Hallo,

  Mijn broer heeft de naam van mijn avatar al een keer veranderd maar ik wil een andere naam hoe kun je voor de tweede keer een andere naam kiezen?

  Gr anoniempje

 • Wesley Fabry

  13 augustus 2016 om 23:14

  De naam kan maar 1 keer opnieuw worden aangepast. Dat wordt duidelijk vermeld in de app. Denk goed na welke naam je wilt. Niantic heeft dit gedaan omdat veel gebruikers er niet bij hebben stilgestaan bij het kiezen van een nieuw.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!