21 juli 2016

12 tips voor de gevorderde Pokémon Go speler

Pokémon Go is nu bijna een week officieel beschikbaar in Nederland en België. De servers beginnen langzaam opgang te komen en de applicatie heeft minder last van storingen. Ben jij een gevorderde speler dan hebben we enkele handige tips, hacks en cheats verzameld.

Met deze tips kun je meer uit het spel halen en word je een fantastische Pokémon-trainer. Iemand die level 6 heeft behaald is zo goed als een gevorderde speler. Deze heeft al een level lang Gyms kunnen bezoeken en heeft al een aardige verzameling Pokémons. Houdt rekening met de volgende tips en het spel wordt nog leuker.

Net begonnen met Pokémon Go? Klik dan hier en lees de tips voor starters en beginners. Ook vind je hier meer informatie over hoe het spel werkt en hoe je het moet spelen.

Speel Pokémon Go in groep en ga op jacht

Als eerst is het goed om te weten dat je het beste als vriendengroep hetzelfde team kiest. De kans dat je gyms kunt veroveren is dan vele malen groter. Daarnaast kun je beter met je vrienden op pad gaan om Pokémons te vangen dan alleen.

De reden hiervoor is: Pokémons verschijnen (nearby) allemaal voor alle spelers op hetzelfde moment in het spel. Echter zodra er iemand een Pokémon tegenkomt zal deze voor iedereen verschijnen. Nu heeft iedereen de mogelijkheid deze te vangen. Het is niet zo als één iemand de Pokémon vangt, deze onmiddellijk verdwijnt voor iedereen. Dit is pas na enkele momenten, jaag dus in groep.

nearby Pokémon Go en je bag

Snel meer XP's verdienen met een Lucky Egg

Jouw eerste Lucky Egg zal je krijgen bij level 9. De functie van het ei is erg eenvoudig. Je kunt het ei activeren via Pokébal ▸ Items ▸ Lucky Egg. Zodra deze is geactiveerd krijg je dubbele XP’s in het spel gedurende 30 minuten. Voorbeeld: Pokémon vangen levert 100 XP op, tijdens een Lucky Egg is dat 200 XP. Ook is het slim om tijdens de activatie van een Lucky Egg Pokémons te evolueren, dit levert je dan 1000 XP op i.p.v. 500 XP.

De groene blaadjes in Pokémon Go

Wanneer je blaadjes omhoog ziet komen en wegwaaien is dit een teken dat daar regelmatig Pokémons te vinden zijn. Het wil dus niet zeggen dat daar ook effectief op dat moment beestjes zitten. Echter loont het dus de moeite om daar eens een kijkje te gaan nemen.

Schakel augmented reality (AR) uit

In iOS kun je augmented reality (AR) uitschakelen tijdens het vangen van een Pokémon. Dit doe je door de AR-schakelaar uit te schakelen. Niet alleen kun je dan beter Pokémons vangen, het zal de batterijduur van je toestel verlengen tijdens het spelen van het spel.

Groene blaadjes en AR in Pokémon Go

Zo kun je XP’s verdienen in Pokémon Go

Je kunt op verschillende manieren XP (prestige punten) verdienen. Een Pokémon vangen levert 100 XP op, 10 XP extra bij een 'Nice catch', 50 XP extra bij een 'Great catch’ en 100 XP extra bij een 'Excellent catch'. Een curveball (meer info) levert 10 XP extra op. Vang je een nieuwe Pokémon die je nog niet in jouw bezit hebt dan krijg je een bonus van 500 XP.

Eieren uitbroeden leveren ook XP’s op. 200 XP voor een 2 KM ei, 500 XP voor een 5 KM ei en 1000 XP voor een 10 KM ei. Het bezoeken van een Pokéstop levert 50 of 100 XP op en een Pokémon evolueren 500 XP. Met deze kennis in het achterhoofd is het zeker de moeite waard om een Lucky Egg te gebruiken tijdens het vangen van Pokémons of tijdens het evolueren.

Bekijk de maximale CP-waarde van je Pokémon

Tik op de Pokébal en navigeer naar je Pokémons. Open een exemplaar om meer te weten te komen over je Pokémon. Op de kaart zie je allerlei informatie zoals CP en de speciale aanvallen. Rondom de Pokémon zie je een halve circkel die de CP (Combat Power) waarde weergeeft. Zodra deze helemaal vol is kun je de CP-waarde niet meer verhogen, dit is het maximum. Wanneer je de Pokémon nog kunt evolueren is dit de volgende stap. Hierna zal je merken dat de CP-waarde toeneemt en je weer verder kunt verhogen tot het maximum is bereikt.

De CP-waarde is belangrijk, het gemiddelde van jouw 9 hoogste Pokémons bepalen de CP-waarde van de wilde Pokémons die je nog moet vangen. Hoe hoger de CP is van deze 9 Pokémons hoe meer kans je hebt om direct sterkere Pokémons te vangen met een hoge CP-waarde. Rechtsonder in het overzicht kun je de lijst rangschikken op CP.

Combat Power bekijken in Pokémon Go

Laat de Pokémons naar je toe komen met een Lure of Incense

Met een Incense kun je gedurende 30 minuten Pokémons aantrekken met een 'lekkere geur'. Blijf je op deze locatie dan komt er gemiddeld om de 5 minuten een Pokémon langs die je kunt vangen. Ga je op pad dan kom je om de ±200 meter eentje tegen. Het loont dus om te wandelen tijdens het gebruik van een Incense.

Een Lure Module kun je gebruiken bij een Pokéstop, deze zal gedurende 30 minuten Pokémons aantrekken naar de stop zodat jij 30 minuten lang Pokémons kunt vangen zonder te verplaatsen. Let wel, dit is niet persoonlijk, andere spelers kunnen ook gebruikmaken van dit voordeel. Beide modules kun je vinden in je rugzak via Pokébal ▸ Items.

Speel Pokémon Go in het openbaar vervoer

Het is slim om het spel te spelen terwijl je in de bus of tram zit. Deze stoppen geregeld op populaire plaatsen, ook liggen er vaak op de route veel pokéstops. In de meeste gevallen rijden deze vervoersmiddelen niet hard zodat jij tijd hebt om Pokémons te vangen en te innen bij stops. Rijdt deze traag genoeg dan telt de afstand mee voor je ei. Bonus tip: Huur een (fluister)boot en ga een stukje varen, dit gaat net zo traag als wandelen. Hierdoor kun je op een eenvoudige manier je eieren uitbroeden.

Sterkere Pokémons vangen met Razz Berries en Great balls

Vanaf level 8 krijg je speciale Razz Berries om makkelijker een Pokémon te vangen. Gebruik deze vooral bij Pokémons met een hoge CP waarden. Tik tijdens het vangen op je rugzak en kies voor een bes, gooi nu je bal. Hierdoor is de kans kleiner dat het beestje uit de bal springt. Let op: dit is geen garantie! Lukt het niet? Gebruik dan een Great Ball die je via jouw rugzak tijdens het vangen kunt activeren. Deze ballen kunnen beter sterkere Pokémons vangen.

Razz Berries in Pokémon Go

Vang zoveel mogelijk Pokémons, ook als je ze al hebt

De gouden regel in het spel is: vang als wat je tegenkomt. Dit levert je namelijk XP’s op, stardust en zorgt voor een betere ontwikkeling van jezelf als trainer. Bovendien is het aan te raden deze eerst te evolueren voor je deze gaat verkopen. Pidgey’s kun je al evolueren met 12 candy’s, dat levert 500 XP op. Als je er dus veel vangt en evolueert en dan pas verkoopt (Transfer) is dat erg voordelig.

Welke Pokémons zitten er verstopt in een ei?

Het is duidelijk dat je uit een 10 KM ei een sterkere en zeldzamere Pokémon krijgt dan uit een 2 KM ei. Onderstaande afbeelding geeft je een indicatie welke Pokémons je kunt verwachten uit de eieren. Het beste kun je in jouw oneindige incubator de 2 KM eieren uitbroeden en in de tijdelijke 5 of 10 km. Vaak kun je een incubator maar 3 keer gebruiken, het beste kun je hier dan 10 KM eieren in doen. Dan heb je in totaal 30 KM gebruikt in plaats van 6 KM.

Pokémon Go eieren en resultaten

De evolutie van Eevee beïnvloeden

Eevee kan evolueren in drie verschillende Pokémons, maar welke dat gaat worden is een geheim. Toch is er een trucje waardoor je dit kunt beïnvloeden. Dat kan door de naam van Eevee aan te passen. Zo geeft de naam Sparky ▸ Jolteon (elektriciteit); naam Rainer geeft ▸ Vaporeon (water) en naam Pyro geeft ▸ Flareon (vuur). Sluit daarna de app volledig af en start deze opnieuw op, voor je Eevee gaat evolueren. Klik hier voor meer informatie.

Pokémon GO
Pokémon GOApple Watch app
Categorie: Games, Health & Fitness
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
iPad & iPhone  9+  288 MB DOWNLOAD GRATIS

Lees ook: Tips, hacks, cheats en informatie voor Pokémon Go

Bonus tip: Oefen het gooien van een Pokébal

Een app dat al zo oud als de straat is, is Paper Toss. Dit is een spel waarbij je een papierprop in de prullenmand moet gooien. Handig om te oefenen voor curvedballs. Klik hier om de app te downloaden.Reacties


 • Marja

  26 juli 2016 om 12:36

  Bedankt! 😊

 • Ilani Emmerechts

  19 augustus 2016 om 13:54

  Ik heb een GPS nodig maar dat kan ik niet vinden maar ik heb wel een landkaart!

 • Fleertje

  8 november 2016 om 12:21

  Ik heb teveel pokemons en kan niets meer bij vangen. Hoe kan ik pokemons verkopen, verwijderen voor meer ruimte ?
  En hoe kom ik aan munten ?
  Hoor het graag
  Alvast bedankt !!

 • Wesley Fabry

  8 november 2016 om 12:59

  @Fleertje dan kun je het beste dit bekijken, hier lees je alles terug over het spel: https://www.appletips.nl/pokemon-go-tips/

 • Fleertje

  9 november 2016 om 16:29

  @Wesley Fabry ! Thnx !!!

Een reactie toevoegen: