19 juli 2016

iOS: Touch ID uitschakelen en niet meer gebruiken

Touch ID is de meest veilige manier om de gegevens op je iPhone of iPad te beschermen. Alleen jij hebt met je vingerafdruk toegang tot je apparaat. Uiteraard kun je deze ook ontgrendelen met de gekoppelde code, maar Touch ID maakt het net iets sneller.

Toch zijn er een aantal iOS gebruikers die deze functie liever niet meer gebruiken. Vaak willen gebruikers dit uitschakelen i.v.m. hun privacy, dat is je volste recht en gelukkig kun je deze vrij eenvoudig uitschakelen. Weet wel dat de vingerafdrukken versleuteld bewaard worden op je iDevice zelf en deze niet door Apple te raadplegen zijn.

Touch ID volledig uitschakelen

• Open 'Instellingen'
• Navigeer naar 'Touch ID en toegangscode'
• Vul je toegangscode in
• Schakel de optie 'iDevice-ontgrendeling' uit

Touch ID volledig uitschakelen

Vanaf dat moment kun je de iPhone of iPad niet meer ontgrendelen met je vingerafdruk. Wanneer je ook geen gebruik wilt maken van een toegangscode dien je op de optie 'Zet code uit' te tikken. Echter is het wel aan te raden je persoonlijke gegevens te beschermen met een toegangscode.

Vingerafdrukken verwijderen

Verder is het mogelijk om alle vingerafdrukken te verwijderen, tik hiervoor op de vingerafdruk en kies voor 'Verwijder vingerafdruk', herhaal dit voor alle vingerafdrukken.

Lees ook: Viercijferige of aangepaste code gebruiken in iOS


Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: