28 juli 2016

Pokémon Go: Snel je XP score verhogen

Pokémon Go is nog steeds razend populair, veel personen spelen het spel en willen er natuurlijk alles uit halen. Voor wie pas begonnen is hebben we een handige handleiding gemaakt met de basis, tips en hoe je het spel eigenlijk moet spelen. Deze handleiding vind je hier terug.

Ook de gevorderde speler kan aan de bak, we hebben 12 slimme tips en trucs waarmee je alles uit het spel haalt. Deze vind je hier terug. Tijdens het spel wil je natuurlijk zo snel mogelijk een hoger level behalen, maar hoe doe je dat dan? Om een hoger lever te kunnen behalen heb je XP (Experience Points) nodig. Hoe meer je er hebt, hoe hoger je level zal worden.

Waar krijg je XP voor in Pokémon Go?

In het spel is het vrij eenvoudig om Experience Points te verdienen, hieronder vind je een opsomming van alle mogelijkheden.

Vangen van Pokémons en uitbroeden van eieren

Een Pokémon vangen levert 100 XP op, 10 XP extra bij een ‘Nice catch’, 50 XP extra bij een ‘Great catch’ en 100 XP extra bij een ‘Excellent catch’. Een curveball (meer info) levert 10 XP extra op. Vang je een nieuwe Pokémon die je nog niet in jouw bezit hebt dan krijg je een bonus van 500 XP.

Eieren uitbroeden leveren ook Experience Points op. 200 XP voor een 2 KM ei, 500 XP voor een 5 KM ei en 1000 XP voor een 10 KM ei. Komt er een Pokémon uit een ei die je nog niet hebt, dan krijg je hier 500 XP voor.

XP score Pokémon Go bekijken

Gyms en Pokéstops

Het bezoeken van een Pokéstop levert 50 of 100 XP op. Ga je het gevecht aan in een Gym dan levert je dat tussen de 150 XP en 450 XP op. Dit heeft te maken met hoeveel Pokémons je verslaat en of je in een gym vecht van je eigen team of die van een andere kleur. Vecht je bijvoorbeeld tegen een ander team en versla je drie Pokémons dan krijg je 350 XP.

Evolueren van Pokémons

Bij het evolueren van een Pokémon krijg je 500 XP, evolueer je naar een Pokémon die je nog niet in je Pokédex had dan krijg je er 1000 XP voor.

Gebruik een Lucky Egg om extra XP te verdienen

Met bovenstaande kennis in het achterhoofd is het zeker de moeite waard om een Lucky Egg te gebruiken tijdens het vangen van Pokémons, het vechten in gyms en/of tijdens het evolueren.

Jouw eerste Lucky Egg krijg je bij level 9. De functie van het ei is erg eenvoudig. Je kunt het ei activeren via Pokébal ▸ Items ▸ Lucky Egg. Zodra deze is geactiveerd krijg je dubbele XP in het spel gedurende 30 minuten. Voorbeeld: Pokémon vangen levert 100 XP op, tijdens een Lucky Egg is dat 200 XP. Ook is het slim om tijdens de activatie van een Lucky Egg Pokémons te evolueren, dit levert je dan 1000 XP op i.p.v. 500 XP. Lucky Eggs krijg je gratis gedurende het spel of kun je aanschaffen in de shop.

Lucky Egg gebruiken om de XP score te verhogen

Tips voor je een Lucky Egg activeert

Voor je jouw Lucky Egg activeert is het handig om te weten dat je hebt beste eerste een aantal dagen steeds dezelfde Pokémons vangt. Doe dit met Weedle, Pidgey of Caterpie. Deze zijn veelvuldig aanwezig en hebben maar 12 candy’s nodig om te evolueren. Rattata kun je er ook voor gebruiken, echter heeft die er 25 candy’s voor nodig.

Telkens wanneer je een Pokémon vangt krijg je hier 3 candy’s voor, bij het verkopen (transfer) krijg je 1 candy. Wanneer je er een aantal hebt gevangen kun je een Lucky Egg activeren en al deze Pokémons gaan evolueren. Tik op de pokémon en vervolgens op 'Evolve'. Het beestje krijg een nieuwe gedaante en jij krijgt 1000 XP in plaats van 500. Daarna kun je de pokémon gewoon verkopen (transfer), doe dit alleen met de zwakste in rij.

Lees ook: Hack om langer gebruik te kunnen maken van een Lucky EggReacties


 • Tom Kloos

  28 juli 2016 om 10:07

  Mag ik zo vrij zijn op te merken dat ik Apple tips vele malen interessanter vind dan game tips?
  Vriendelijke groet, Tom

 • Wesley Fabry

  28 juli 2016 om 10:10

  @Tom we publiceren tips voor iedereen en iedere gebruiker. Pokémon Go is de game en iOS app van het moment. Uiteraard besteden we daar graag aandacht aan in deze ‘rustige’ zomer. Niet jouw tip? Gewoon negeren.

 • Wesley

  29 september 2016 om 9:42

  Hele goede tips. Complimenten voor je stuk!
  Enige wat ik wil opmerken is dat het meervoud van Pokémon _ Pokémon is. En niet Pokémons.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!