28 juli 2016

OS X: Direct de laatste zoekresultaten openen in Safari

Safari icoon

Vanuit Safari in OS X (macOS) op een Mac, maar ook in iOS, kun je eenvoudig zoeken op het web. Door een zoekopdracht in te voeren in de adresbalk kun je direct zoeken in een zoekmachine zoals Google.

Dit gebeurt automatisch zonder dat je hiervoor eerst de website van bijvoorbeeld Google moet openen. Op een Mac vul je jouw zoekopdracht in en druk je op enter, direct krijg je de resultaten te zien en kun je de gerelateerde websites openen.

Terugkeren naar de laatste zoekresultaten

Wanneer je via een zoekopdracht beland bent op een website wil je soms direct terugkeren naar de zoekresultaten. Je kunt klikken op de vorige knop, maar wanneer je meerdere pagina’s hebt geopend is dit lastig. Gelukkig kun je met behulp van de toetscombinatie cmd⌘ + option⌥ + S direct de resultaten weer opnieuw openen.

safari zoekresultaten openen toetscombinatie op een MAc

Let wel, dit kan alleen wanneer je in hetzelfde venster of tabblad bent gebleven. Heb je bijvoorbeeld een zoekresultaat geopend in een nieuw venster of tabblad dan werkt de toetscombinatie niet.

Deze optie kun je ook raadplegen via Safari ▸ Menubalk ▸ Geschiedenis ▸ Terug naar zoekresultaten met SnapBack. Echter werkt deze optie vaak niet (wordt grijs weergegeven), terwijl je toch de toetscombinatie kunt toepassen.

Lees ook: Afgesloten Safari tabbladen opnieuw openenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: