21 mei 2016

OS X: Afgesloten Safari tabbladen opnieuw openen

Safari icoon

Wie veelvuldig gebruikmaakt van Safari heeft vast wel al eens meegemaakt dat per ongeluk een venster afsluit en de bijhorende tabbladen. Dit kan erg vervelend zijn, maar gelukkig kun je de afgesloten tabbladen opnieuw openen.

Het goede nieuws is, dit je dit niet alleen kunt doen wanneer je een Safari venster sluit via het rode bolletje, maar ook wanneer Safari volledig wordt afgesloten. Dit alles is te herstellen via de menubalk in Safari, volg hiervoor onderstaande stappen.

• Navigeer naar de menubalk in Safari
• Open het menu 'Geschiedenis'
• Klik op 'Open laatst gesloten venster opnieuw'

safari tabbladen opnieuw openen

Al je tabbladen van de laatste internetsessie openen opnieuw en worden hersteld. Heb je Safari volledig afgesloten en dus gestopt dan kun je kiezen voor de menu-optie 'Open alle vensters van laatste sessie opnieuw'.

Afgesloten Safari tabbladen opnieuw openen in iOS

Ook in iOS kun je de per ongeluk afgesloten tabbladen heropenen, meer informatie over deze procedure voor iPhone, iPad en iPod Touch lees je hier terug op appletips.

Lees ook: De naam of adres van Safari favorieten wijzigenReacties


  • Ronald

    22 mei 2016 om 11:18

    In Firefox of Chrome kan ik rechtsklikken op een tab en dan kiezen voor “undo/reopen closed tab”. Vel makkelijker. Deze optie mis ik echt in Safari.
    Bestaat er een alternatief voor deze reopen-mogelijkheid in Safari?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!