25 mei 2014

Mavericks10.9: App Nap volledig uitschakelen

app nap retinaApp Nap is een geweldige nieuwe functie die zijn opwachting heeft gemaakt in OS X Mavericks. Deze functie pauzeert automatisch applicaties zodra deze enige tijd niet meer actief worden gebruikt. Hierdoor wordt het energie verbruik van je Mac verlaagd en heeft dit is uiteraard een positieve uitwerking op de batterij van je MacBook.

Het is een groot voordeel, maar in sommige gevallen kan het zijn dat je liever wil voorkomen dat een applicatie wordt gepauzeerd door middel van App Nap. Je kan per applicatie aangeven of deze wel dan niet gebruik mag maken van App Nap, dit kun je doen door in Finder de map ‘Programma’s’ te openen en selecteer de applicatie waarvan je App Nap wil wijzigen.

Open het context menu en klik de optie ‘Toon info’ en vink hier de optie ‘Voorkom App Nap’ aan.

Wanneer je liever helemaal geen gebruik wilt maken van App Nap dan kun je deze functie ook in zijn geheel uitschakelen. Dit doe je via onderstaand Terminal commando:

• Open Terminal via Programma’s ▸ Hulpprogramma’s
• Voer onderstaand commando in

defaults write NSGlobalDomain NSAppSleepDisabled -bool YES

appnapuitschakelen

Onmiddellijk wordt App Nap volledig uitgeschakeld en maakt geen enkele applicatie binnen OS X meer gebruik van deze functie. Wil je graag App Nap opnieuw inschakelen dan volstaat het om onderstaand commando uit te voeren in Terminal.

defaults delete NSGlobalDomain NSAppSleepDisabled

Meer over App Nap kun je hier terugvinden.Reacties


 • d.ali

  26 mei 2014 om 2:13

  Kan je de MacBook pro niet aan de lader gebruiken?? Moet je perser overstappen op de accu ..? Of hoelang kan je hem gebruiken op de vaste stroom…

 • Julian

  26 mei 2014 om 8:25

  En als je het tijdelijk wilt uitschakelen installeer je caffeine (lightheadsw.com) en kun je het gewoon via de menubar doen.

 • Rijk

  26 mei 2014 om 14:21

  In welke situatie zou je willen dat app nap niet geactiveerd is?

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!