13 oktober 2017

iOS 11iOS 11: Documenten toevoegen aan de Bestanden app

iOS Bestanden app

Met de nieuwe Bestanden applicatie voor iPhone en iPad kun je op een eenvoudige manier al je online documenten, bestanden en meer beheren. Zo kun je niet alleen je iCloud documenten raadplegen, maar ook van andere online opslagdiensten zoals Dropbox en Google Drive.

Wanneer je een document, foto, zip-bestand of ander soort bestand hebt ontvangen via je iPhone of iPad kun je deze eenvoudig toevoegen aan de Bestanden applicatie. Dit werkt in geheel iOS en erg eenvoudig via de deel-optie.

Documenten, foto's en meer toevoegen aan Bestanden

Het toevoegen van bestanden aan de gelijknamige applicatie is erg eenvoudig, als voorbeeld nemen we een pdf-bestand dat je hebt ontvangen via Mail.
• Open het bestand in Mail
• Tik op de deelknop (vierkant met pijl omhoog)
• Kies in de onderste rij voor 'Bewaar in bestanden'
• Kies een gewenste map
• Tik op 'Voeg toe'

Het bestand wordt nu onmiddellijk toegevoegd aan de app en kun je vanaf dat moment ook in de app raadplegen.

documenten toevoegen aan iOS 11 bestanden

Wanneer je de optie 'Bewaar in bestanden' niet ziet kun je deze activeren via de meer-knop en schakel de optie in via de schakelaar. De positie in de rij kun je aanpassen via de drie horizontale strepen. Omdat je in iOS altijd een 'voorvertoning' van een document of bestand kunt openen door erop te tikken kun je ook altijd deze toevoegen aan de Bestanden app via de deel-knop.

Lees ook: Snel en overal pdf-bestanden maken in iOS

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 11
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 11 tips.Reacties


  • Bert Kitzen

    13 oktober 2017 om 10:24

    Het bestandsbeheer blijft knullig bij Apple. Natuurlijk, ik snap de beveiliging wel en ik snap ook dat apple nooit genoeg geld binnenkrijgt en ons dus naar dencloud blijft duwen. Maar ze vergeten de groep mensen die iets langer met de computer werken dan sinds gisteren. Die veel en grote bestanden hebben opgebouwd. Die aan hun bestanden nieuwe documenten etc willen toevoegen en dat georganiseerd willeb houdeb. Die mensen worden toch naar de concurrentie gejaagd. Tip: met een externe cloud HD van Western Digital heb je al die flauwe opslag-kul van apple, google, onedrive en dropbox niet meer nodig. Geen maandelijkse rekeningen en altijd verzekerd van gesynchroniseerde documenten en een extra backup. Je moet alleen een internet verbinding hebben, maar dat moet je met al die diensten ook. Beter, veel beter en veel goedkoper als je wat meer data hebt dan 20 documentjes

  • Salvatore

    15 oktober 2017 om 7:24

    Eerlijk gezegd vind ik dat Apple met deze Bestanden app juist een stap terug heeft gedaan. Terug, naar de tijd van DOS en Windows. Daar moest je als gebruiker zelf regelen waar je je bestanden laat. Je moet je bezig houden met en verdiepen in directories, mappen, submappen, backups, hoe je bestanden opslaat, hoe je dat organiseert zodat je ze ook terug, waarvan en hoe vaak je een backup moet maken en waat daarvoor het beste systeem is enzovoort. Ik wil dat niet meer. Ik wil geen eterne cloud van Western Digital, dat ik moet onderhouden, updaten, vervangen en backuppen. Ik heb dat juist lang genoeg gedaan. Dat moet anders. Je apparaten moeten dit gewoon allemaal zelf regelen. Gelukkig doet Apple dat ook, en steeds beter. Maar de Bestanden app is noch vlees noch vis. Het voldoet niet aan de verwachtingen van de mensen die in DOS (en alle afgeleiden als Windows en Android) zijn blijven hangen, en het voldoet niet voor mensen zoals ik die vooruit willen en zich niet met dat geneuzel meer willen bezig hoeven houden. Ik zie de toekomst echter met vertrouwen tegemoet. ;)

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!