26 maart 2017

iOS: Siri praat niet meer terug (oplossing)

Siri logo iOS

Siri kun je activeren door de thuisknop enige momenten in te drukken, vervolgens stel je een vraag waar de assistent mee aan de slag gaat. Sommige iOS gebruikers melden dat Siri niet meer terugpraat, het antwoord kun je wel lezen, maar wordt niet meer uitgesproken.

Vanaf iOS 9 is er namelijk iets veranderd, Siri zal standaard alleen maar gesproken feedback geven wanneer je iDevice niet op stil staat of via een headset. Desalniettemin kun je dit wijzigen en is dat direct de oplossing voor het probleem.

Altijd gesproken feedback krijgen van Siri

• Open de 'Instellingen' applicatie
• Selecteer 'Siri'
• Open 'Gesproken feedback'

Nog iOS 9? Dan kun je deze instellingen benaderen via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Siri ▸ Gesproken feedback

gesproken feedback activeren voor Siri wanneer deze niet terugpraat

Er zijn drie opties beschikbaar: altijd aan houdt in dat er altijd gesproken feedback zal geven worden en er wordt dus geluid geproduceerd. Wanneer je voor de optie 'Regel met belsignaalschakelaar' kiest zal de assistent geen gesproken feedback geven en dus stil zijn, wanneer stille modus actief is op je iPhone of iPad. Siri zal bij deze optie alleen gesproken feedback geven wanneer je 'Hé Siri’ gebruikt of bij een aangesloten headset.

Als derde mogelijkheid voor de oplossing heb je de optie 'Alleen handsfree' dan is Siri altijd stil tenzij je de iPhone of iPad gekoppeld hebt via Carplay, bij het gebruik van 'Hé Siri’ of wanneer een headset is aangesloten.

Hoe de stille modus activeren?

De stille modus activeer je via het bedieningspaneel (veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van je scherm) of door de schakelaar aan de zijkant die zich boven de volumeknoppen bevindt.

Lees ook: Zes handige Siri commando’s voor iOS (#1)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!