10 april 2016

iOS 9iOS: Siri praat niet meer terug (oplossing)

Siri icon voor iOS 9

Siri kun je activeren door de thuisknop enige momenten in te drukken, vervolgens stel je een vraag waar de assistent mee aan de slag gaat.

Sommige iOS gebruikers melden dat Siri niet meer terugpraat, het antwoord kun je wel lezen, maar wordt niet meer uitgesproken. Vanaf iOS 9 is er namelijk iets veranderd, Siri zal standaard alleen maar gesproken feedback geven wanneer je iDevice niet op stil staat of via een headset. Desalniettemin kun je dit wijzigen en is dat direct de oplossing voor het probleem.

Altijd gesproken feedback krijgen van Siri

• Open de ‘Instellingen’ applicatie
• Navigeer naar ‘Algemeen’
• Selecteer ‘Siri’
• Open ‘Gesproken feedback’

Siri stil houden

Er zijn drie opties beschikbaar: altijd aan houdt in dat er altijd gesproken feedback zal geven worden en er wordt dus geluid geproduceerd. Wanneer je voor de optie ‘Regel met belsignaalschakelaar' kiest zal de assistent geen gesproken feedback geven en dus stil zijn, wanneer stille modus actief is op je iPhone of iPad. Siri zal bij deze optie alleen gesproken feedback geven wanneer je ‘Hé Siri’ gebruikt of bij een aangesloten headset.

Als derde mogelijkheid voor de oplossing heb je de optie ‘Alleen handsfree' dan is Siri altijd stil tenzij je de iPhone of iPad gekoppeld hebt via Carplay, bij het gebruik van ‘Hé Siri’ of wanneer een headset is aangesloten.

Hoe de stille modus activeren?

De stille modus activeer je via het bedieningspaneel (veeg met één vinger omhoog vanaf de onderkant van je scherm) of door de schakelaar aan de zijkant die zich boven de volumeknoppen bevindt.

Lees ook: Suggesties en nieuws in Spotlight uitschakkelenReacties


 • Berend 29 april 2016 om 18:59

  Hi @Wesley, je suggesties opgevolgd, maar helaas geen stem. Heb je misschien nog andere suggesties? Ik zie bij Toegankelijkheid ook nog stemopties maar daar kom ik niet uit. Alvast bedankt!

 • Wesley Fabry 2 mei 2016 om 10:40

  Die opties hebben betrekking tot de voice over. Siri eens volledig uit en inschakelen kan een oplossing zijn of deze tip: http://www.appletips.nl/verwijder-alle-gegevens-die-siri-heeft-opgeslagen/
  Mocht dit niet lukken dan kun je het beste de vraag stellen op http://genius.appletips.nl, misschien weten onze experts een oplossing…

 • Arne 20 juni 2016 om 21:43

  Hielp niet. Wat wel hielp is de stem van Belgisch Nederlands op gewoon Nederlands te zetten. Nu heb ik een mannelijke stem uit Nederland die wel praat. De Belgische vrouw die ik normaal altijd had, werkt helaas niet meer sinds laatste herstel.

Een reactie toevoegen: