3 april 2017

ScreencastWeerinformatie tonen in Spotlight voor Mac

spotlight icon voor OS X/iOS

Met behulp van Spotlight kun je zoeken naar bestanden, applicaties en andere content op je Mac, maar ook zoeken op het internet. Zo krijg je websitesuggesties te zien, maar ook wikipedia- en bing-resultaten.

Vanaf OS X El Capitan kun je nog meer zoeken in Spotlight. Zo kun je aandelenkoers bekijken, webvideo's zoeken, maar ook de weersverwachting van de komende dagen van iedere locatie. Hierdoor moet je niet meer een zoekmachine of app gebruiken om het weer te raadplegen.

Activeer als eerste Spotlight, dit kun je doen via het vergrootglas in de menubalk of via de toetscombinatie cmd⌘ + spatiebalk. Vervolgens kun je de weerinformatie raadplegen door onderstaande zoekopdracht in te vullen.

weerinformatie tonen in spotlight voor MAc

De zoekopdracht voor weerinformatie in Spotlight ziet er als volgt uit: weer [stad], een voorbeeld: weer Veldhoven. Onmiddellijk laat Spotlight de weersverwachting voor deze stad zien. De informatie is afkomstig van weather.com en is geschikt voor iedere locatie.

Uiteraard kun je vanaf macOS Sierra ook Siri gebruiken om de weersverwachting te raadplegen. Zo kun je Siri ook vragen of je vandaag een parpalu nodig hebt of wat de maximale temperatuur gaat worden. Klik hier voor meer informatie over Siri op de Mac.

Lees ook: Spotlight verplaatsen en van grootte wijzigen


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: