29 juli 2016

Meest voorkomende schadegevallen iPhone

iPhone geforceerd herstellen

Er is niets vervelender dan telefoonschade oplopen tijdens je welverdiende vakantie. In dit artikel kun je lezen wat je kunt doen als je tijdens je vakantie te maken krijgt met één van de meest voorkomende iPhone-problemen.

Het scherm

Zul je net zien: ben je altijd voorzichtig met je iPhone, en dan laat je hem per ongeluk vallen tijdens de vakantie - scherm kapot. Samen met het niet goed functioneren van het touchscreen, is dit het meest voorkomende probleem dat de medewerkers van Apple voorbij zien komen. Laat het echter niet je vakantie verpesten, want het is schade die eenvoudig te repareren valt. Zorg er wel voor dat je een telefoonverzekering van bijvoorbeeld Klikzeker af hebt gesloten, want anders kunnen de kosten aardig oplopen.

De connector

Probeer tijdens de stranddagen je smartphone zoveel mogelijk in je tas te houden, aangezien de kans anders groot is dat er zand in de connector komt. Op het moment dat je dan de oplaadkabel in je telefoon steekt, duw je het vuil nog dieper de connector in. Dit resulteert er uiteindelijk in dat je je iPhone niet meer kunt opladen. Natuurlijk kan het ook zijn dat je kabel of adapter kapot is. Je kunt dit eenvoudig testen door te kijken of jouw oplader wel een andere telefoon op kan laden. Zo ja, dan kun je er van uitgaan dat je connector defect is.

stof uit Lightning poort van een iPhone halen bij problemen opladen

Homeknop

Dit is misschien wel de allervervelendste schade, aangezien de homeknop essentieel is bij het gebruik van de iPhone. Vaak is het intensief gebruik van de telefoon de reden van een defecte homeknop. Voordat je dit laat repareren, is het handig om na te gaan of het een softwarematig of een hardwarematig probleem is. Dit doe je door een willekeurige applicatie te openen en vervolgens op de aan-/uitknop te drukken totdat de rode balk in beeld verschijnt. Dan laat je de aan-/uitknop los en druk je zachtjes op de homeknop. Op het moment dat je met deze handeling terugkeert naar de app, gaat het om een softwarematig probleem. Je kunt hier zelf helaas niet zo veel aan doen; bij terugkomst van vakantie zal je je telefoon moeten laten repareren.

Ear speaker

In het buitenland op zoek zijn naar je vrienden terwijl je ear speaker het niet meer doet, is alles behalve fijn. Het enige wat je hoort tijdens het telefoongesprek is gekraak of zelfs helemaal niets. Gelukkig voor jou is er altijd nog de app 'Zoek mijn Vrienden', waarmee je je vrienden kunt waarschuwen waar je bent. Mocht je andere belproblemen ondervinden, dan vind je in dit artikel waarschijnlijk de oplossing.

Waterschade

Een ongeluk zit in een klein hoekje, of wc, glas water, wasmachine, zwembad, etc. Het is bijna iedereen wel eens overkomen dat zijn/haar telefoon in het water is gevallen. Op het moment dat dit gebeurt tijdens je vakantie, kun je het beste je telefoon uitzetten en in een schoteltje met rijst leggen. De rijstkorrels absorberen het vocht dat in je telefoon zit. Omdat het moeilijk is om in te schatten hoeveel schade je telefoon tijdens de frisse duik heeft opgelopen, is het verstandig om na terugkomst je iPhone uitvoerig te laten controleren.

iPhone met gebroken scharm

Cijfers

Uit onderzoek van het Britse bedrijf iMend.com blijkt dat alleen al in Groot-Brittannië maar liefst 19,2 miljoen mensen met een kapotte telefoon rondlopen. Hiervan loopt 21,7% rond met een gebroken scherm en zegt 10% dat hun smartphone niet goed oplaadt. 41% van de Britten met een kapotte telefoon geeft toe geen moeite te hebben gedaan om hem te laten repareren, omdat het nog mogelijk is om te bellen. Een andere 27% is bang dat er hoge kosten aan de reparatie verbonden zitten. En ondanks dat ze gemiddeld nog 6 maanden te gaan hebben, wacht 31% tot hun abonnement is afgelopen.

Deze cijfers zijn verbazingwekkend als je bedenkt wat voor een positie de telefoon in ons dagelijks leven inneemt. Dat de telefoon het na een val of stoot nog doet, betekent niet dat er intern geen schade is ontstaan. Je kunt er daarom maar beter voor zorgen dat je hem zo snel mogelijk laat repareren, om er nog lang gebruik van te kunnen maken zonder problemen.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!