25 maart 2017

ScreencastDe wintertijd en zomertijd automatisch instellen op een iPhone, iPad en Apple Watch

Klok logo iOS

Dit weekend gaat de klok weer een uur vooruit want de zomertijd is weer aangebroken. Maar gaat je iPhone, Apple Watch, iPad of iPod Touch nu eigenlijk automatisch daarin mee? Klopt de tijd 's morgens op je iPhone wel of gaat de wekker wel op tijd af?

De oplossing is vrij eenvoudig, standaard zal de tijd automatisch zich aanpassen. Let wel, er moeten verschillende opties geactiveerd zijn. Gelukkig is het vrij eenvoudig en zal de tijd zich in de meeste gevallen automatisch aanpassen.

Wintertijd of zomertijd automatisch aanpassen voor iPhone, iPad en Apple Watch

• Open Instellingen
• Navigeer naar Algemeen
• Tik op 'Datum en tijd'
• Schakel de optie 'Stel automatisch in' in
• Kies bij 'Tijdzone' je eigen tijdzone

zomertijd en wintertijd automatisch instellingen iOS

Daarnaast dien je ook bij Instellingen ▸ Privacy ▸ Locatievoorzieningen ▸ Systeem ▸ schakel de optie 'Tijdzone instellen' in.

Wie een Apple Watch heeft zal automatisch ook de tijd worden aangepast, dit omdat de Apple Watch de iPhone als gegevensbron gebruikt, dus ook voor de tijd.

Ga voor zekerheid, gebruik timers

Wanneer je zondag verplicht moet opstaan en je gebruikt de wekker van je iPhone dan kun je misschien beter voor een timer gaan. In het verleden heeft iOS al vaker problemen gehad met de winter- en zomertijd. Daarom kun je het beste vlak voor je gaat slapen een timer instellen. Tel de uren en minuten (incl. de zomer-of wintertijd) tot het uur dat je moet opstaan en start de timer. Zo weet je zeker dat je gewekt wordt, timers kun je instellen via de Klok app.

Video: Automatisch instellen van wintertijd en zomertijd


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Lees ook: Waakmelder en bedtijd gebruiken vanaf iOS 10

bijgewerkt artikel, origineel van 24/10/2012Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!