8 maart 2017

Mac: Standaard e-mailadres kiezen om e-mailberichten te versturen

mail os x icoon van Apple Mail OS X

In de standaard Mail applicatie op je Mac is het mogelijk meerdere accounts te gebruiken. Automatisch zal macOS (OS X) het juiste e-mailadres kiezen bij het opstellen of beantwoorden van een e-mailbericht.

Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Als je antwoordt op een bericht zal automatisch het e-mailadres gekozen worden waarnaar het bericht is toegezonden. Stel je een nieuw bericht op, dan zal het geselecteerde account gebruikt worden. In macOS (OS X) is het mogelijk om standaard en altijd hetzelfde account te gebruiken, tenzij je dit handmatig aanpast.

E-mailadres kiezen om berichten mee te versturen

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op 'Mail', gevolgd door 'Voorkeuren'
• Open het tabblad 'Opstellen'

standaard e-mailadres kiezen op een Mac

Klik op het drop-down-menu naast 'Verstuur nieuwe berichten via' bij adressering. Kies hier een gewenst e-mailbericht in plaats van de standaard instelling 'selecteer automatisch het beste account'. Vanaf dat moment zullen alle e-mailberichten met dit e-mailadres beantwoord of verstuurd worden.

Uiteraard kun je dan nog handmatig een ander e-mailadres kiezen. Klik bij het beantwoorden of opstellen op het Van-veld op het e-mailadres/account en kies een andere.

Lees ook: HTML-handtekening (CSS) maken in macOS (OS X)Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen: