22 juli 2017

Mac: Ongelezen e-mailberichten groeperen in een slimme postbus

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Wie veel e-mailberichten op een dag ontvangt heeft er baat bij om snel alle ongelezen e-mailberichten te kunnen bekijken. Soms vergeet je een mail te bekijken of wil je de e-mail later beantwoorden.

Je kunt deze dan ongelezen laten, zodat je de e-mail later bekijken. Op een gegeven moment is het overzicht zoek, gelukkig kun je met slimme postbussen een handig overzicht maken van alle ongelezen e-mails.

Slimme postbos voor ongelezen e-mail aanmaken

• Open de Mail applicatie op je Mac
• Navigeer naar de menubalk en selecteer 'Postbus'
• Klik op 'Nieuwe slimme postbus'

ongelezen e-mail slimme postbus

Er opent zich een nieuw pop-up venster waar je de mogelijkheid hebt om 'ingrediënten' toe te voegen aan het slimme postbus 'recept'. Geef als naam 'Ongelezen' op, kies bij 'overeenkomen met' voor 'Alle'. Open het eerste drop-down-menu en kies voor 'Bericht is ongelezen'.

Bevestig door op 'Ok' te klikken, per direct wordt de slimme postbus aangemaakt en is te raadplegen vanuit de navigatiekolom in Mail. In deze postbus worden alleen de niet-gelezen berichten weergegeven. Een geopend bericht wordt na het verlaten van de postbus verwijderd uit deze lijst. Uiteraard is deze nog te benaderen vanuit je inbox.

Lees ook: Overzicht van alle e-mailadressen die je ooit hebben gemaildReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!