11 februari 2016

OS X: Overzicht van alle e-mailadressen die je ooit hebben gemaild

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Via de standaard Mail applicatie in OS X kun je eenvoudig e-mailwisseling doen, wie deze app veel gebruikt zal ongetwijfeld al een hoop e-mailverkeer achter de rug hebben.

Naast een archief van ontvangen en verstuurde mails bouw je ook een adressenlijst op, deze lijst bevat alle e-mailadressen die je ooit in het verleden hebt gestuurd of berichten van hebt ontvangen. Ben je nieuwsgierig naar al deze e-mailadressen of ben je opzoek naar een oud e-mailadres dan moet je onderstaande procedure even grondig volgen.

• Open de Mail applicatie
• Navigeer naar de menubalk
• Klik op 'Venster'
• Klik op de optie 'geadresseerdenoverzicht'

geadresseerdenoverzicht in Mail

Er wordt een nieuw venster geopend met daarin een lijst van al je e-mailadressen die je in het verleden hebt gebruikt (verstuurd of ontvangen). In deze lijst kun je zoeken en is het zelfs mogelijk om e-mailadressen verwijderen, dit laatste is dan weer handig want dan zie je dit e-mailadres niet meer bij de suggesties bij het opstellen van een e-mail.

Lees ook: Gebruikmaken van veegopties in Mail (OS X)Reacties


  • Richard

    18 februari 2016 om 18:51

    Deze optie zou men OOK voor IOS moeten hebben. Want je kunt niks met de recent gebruikte mailadressen anders dan ze per stuk verwijderen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!