13 februari 2016

tvOSApple TV: Beveilig Airplay met een toegangscode of wachtwoord

airplay logo

Via de Apple TV is het mogelijk om content vanaf je Mac, iPad, iPhone of iPod Touch te streamen naar de Apple TV. Ook is het mogelijk via verschillende applicaties en tools (zelfs voor PC).

Standaard kunnen alle apparaten verbinding maken met de Apple TV via AirPlay, hiervoor is geen toegangscode of wachtwoord vereist en voor sommige apparaten is het niet noodzakelijk dat de beide apparaten op hetzelfde netwerk moeten zitten. Misschien wil je dit niet en kun je ervoor kiezen om Airplay te beveiligen met een wachtwoord of toegangscode. Hoe lees je hieronder terug.

• Open 'Instellingen' op de Apple TV
• Navigeer naar 'Airplay'
• Kies voor 'Beveiliging'

Airplay beveiligen op Apple TV

Vervolgens kun je kiezen of je een toegangscode of wachtwoord wil instellen. Kies jouw voorkeur en volg de stappen op het scherm. Telkens als er nu iemand een verbinding met Airplay wil maken moet hij of zij deze code of wachtwoord invoeren op zijn of haar apparaat.

Je kunt ook kiezen dat alleen apparaten verbinding kunnen maken met de Apple TV als deze zich op hetzelfde netwerk bevinden. Deze moeten dan wel een éénmalige beveilingsprocedure uitvoeren met behulp van een schermcode. Dit kun je inschakelen via Instellingen ▸ Airplay ▸ Vraag om apparaatcontrole. Zodra je de verbinding tot stand hebt gebracht kan dit apparaat altijd gebruikmaken van Airplay.

Lees ook: Content via Airplay streamen naar een Apple TV


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on
Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!