11 november 2015

tvOSContent via Airplay streamen naar een Apple TV

airplay logo

Met behulp van Airplay kun je muziek, video’s en overige content streamen van je iPhone, iPad, iPod Touch, Apple Watch of Mac naar je Apple TV. Dit is niet nieuw en kan al sinds de Apple TV tweede generatie.

Uiteraard kun je ook Airplay toepassen op de nieuwe Apple TV 4e generatie, hoe je Airplay kunt activeren en gebruiken op al deze apparaten lees je in onderstaande procedure.

iPhone, iPad, iPod Touch

Airplay activeren is heel eenvoudig, bij het afspelen van een video (lokaal, app of youtube) kun je op het tv-icoon tikken met een driehoek. Kies hier je Apple TV en onmiddellijk wordt de video gestreamd naar je Apple TV.

Airplay gebruiken Apple TV

Daarnaast kun je ook Airplay selecteren via het bedieningspaneel, veeg met één vinger vanaf de onderkant van je scherm en tik op 'Airplay'. Kies hier je Apple TV en onmiddellijk wordt de video afgespeeld op je Apple TV. Deze laatste procedure kun je ook gebruiken voor Muziek, vink je bij Airplay de optie 'Synchroon' aan dan wordt het volledige scherm gestreamd naar de Apple TV.

AirPlay gebruiken via het bedieningspaneel vanaf iOS 11

Wanneer je het Bedieningspaneel opent vanaf iOS 11 zie je duidelijk een knop voor AirPlay en de synchrone weergave. Wanneer je hierop tikt kun je een Apple TV kiezen om het volledige scherm van je iPhone of iPad te streamen. Wanneer je alleen foto's, video's of muziek wilt streamen dan kun je dit activeren via het Bedieningspaneel. Tik bij 'Muziek' op de golfjes in de rechterbovenhoek en kies je AirPlay apparaat. Ook kun je stevig drukken (3D Touch) of je vinger op het muziekpaneel leggen en daarna op het driehoekje met golfjes tikken om de AirPlay weergave te openen.

Apple Watch

Op de Apple Watch kun je alleen muziek streamen naar de Apple Tv, om dit te doen dien je de Muziek applicatie te openen en te navigeren naar het huidige of nieuwe nummer. Druk stevig op het scherm van je Apple Watch om Force Touch te activeren. Kies hier voor de optie ‘Airplay’ om deze te starten, selecteer een apparaat en vanaf dit moment wordt de muziek op dit apparaat afgespeeld.

Airplay Apple Watch

Mac

Op de Mac heb je net zoals op de iPhone en iPad twee mogelijkheden, je kunt het volledige scherm streamen of alleen een video. Voor je dit kunt doen moet je Airplay activeren via  ▸ Systeemvoorkeuren ▸ Beeldschermen ▸ schakel de optie 'Toon beschikbare opties voor synchrone weergave in menubalk' in. Vervolgens kun je op het Airplay-icoon (rechthoek met driehoek) in de menubalk klikken. Selecteer in het menu je Apple TV.

Airplay el capitan

Alleen een video streamen naar de Apple TV is erg eenvoudig, bij het afspelen van een video (lokaal, app of youtube) kun je op het Airplay-icoon tikken met een driehoek. Kies hier je Apple TV en onmiddellijk wordt de video gestreamd naar je Apple TV. Muziek kun je streamen vanuit iTunes door naast de volumeregelaar te klikken op het Airplay-icoon te klikken en je Apple TV te selecteren.

Vanaf iOS 8 en Apple TV 3e generatie 7.0 is het mogelijk om Airplay te gebruiken via een peer-to-peer verbinding, dit houdt in dat je kunt streamen zonder met hetzelfde Wi-Fi netwerkt verbonden te zijn. Wel moet bluetooth en Wi-Fi zijn ingeschakeld op beide toestellen.

Lees ook: OS X El Capitan: Alleen video’s streamen via Airplay

Op appletips vind je tips terug voor beginners, gevorderden en experts. In de categorie basistips vind je eenvoudige tips en weetjes over OS X, iOS en overige Apple producten, deze zijn speciaal gericht op nieuwe Apple gebruikers. Alle basistips vind je hier terug. De tips voor beginners zijn een aanvulling op de basistips.Reacties


 • arjan

  11 november 2015 om 13:36

  Ik heb bij sommige apparaten dat streaming prima gaat maar bij anderen (waaronder iPhone 6) stream het goed totdat de lock code in het scherm komt en wordt de verbinding verbroken.

  Iemand zelfde problemen?

 • Daniël

  12 november 2015 om 6:56

  Hoi Arjan, ik had het verleden week ook! Toevallig had ik daarvoor wel apparaten verwijderd en mijn iPhone 6 Plus gekoppeld. Of dat trouwens handig is weet ik niet, want ik heb nu bij de remote 2 icoontjes in beeld. Overigens blijf ik het raar vinden dat de filmpjes op Facebook niet te streamen zijn, dat had Apple wel mogen oplossen!

 • Chris

  12 november 2015 om 11:55

  Wanneer ik vanaf m’n Macbook Pro (Early 2013) YouTube, een film, o.i.d. wil streamen naar m’n Apple tv, is het beeld op mijn tv erg schokkerig en hapert het continu.
  Ik stream via Wifi en in principe is mijn signaal sterk genoeg om dit te kunnen streamen. Ik heb m’n Macbook al eens bekabeld aangesloten en het gaat dan al iets beter, maar ben nog niet tevreden. Ik neem aan dat het ook zonder kabel moet kunnen en toch vloeiend beeld moet krijgen?

  Iemand enig idee wat ik kan/moet doen?

  BVD

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!