14 juli 2015

WATCHApple Watch: De Activiteit applicatie

Apple Watch icon voor activiteit calorieën

De Apple Watch is ideaal om je activiteit in de gaten te houden, Apple wil bewust dat je iedere dag voldoende beweegt. Een mooi voorbeeld hiervan is het 'Staandoel', de Apple Watch motiveert je om minstens 1 keer per uur een minuut te staan en te bewegen. Ieder uur kun je 'een uur' verdienen, op het einde van de dag 'moet' je minstens 12 uren verzameld hebben om de cirkel vol te krijgen.

Apple is slim geweest, want de Apple Watch kun je nauwelijks beïnvloeden, je moet echt opstaan en even een rondje lopen op kantoor om het uur te verdienen. Deze 'staan' optie vind je terug in de Activiteit applicatie, aan de hand van blauwe cirkel, de bedoeling van de app is op het einde van de dag de cirkels rond te hebben.

De Activiteit applicatie kun je raadplegen in het app-overzicht, vanuit een snelle blik of complicatie op je wijzerplaat. De snelle blik kun je raadplegen door de klok te openen en met één vinger omhoog te vegen vanaf de onderkant van het scherm. Veeg door de snelle blik kaarten om 'Activiteit' te raadplegen, staat deze er niet tussen dan moet je hem via de Apple Watch applicatie op je iPhone toevoegen bij Mijn Watch ▸ Snelle blik.

Activiteiten app op de Apple Watch

Een complicatie kun je toevoegen door met extra druk te drukken op je wijzerplaat (klok), kies vervolgens voor 'Pas aan' en veeg naar links om de complicaties te wijzigen, kies er één en scroll met je digitale kroon om 'Activiteit' toe te voegen (let op, dit kan niet bij alle wijzerplaten).

Wanneer je de Activiteit app opent zie je alle cirkels bij elkaar, de stappen, verbrande calorieën en gelopen afstand kun je raadplegen door naar beneden te scrollen vanuit de dit overzicht. We hebben de blauwe 'Staan’ cirkel al besproken, maar er zijn nog twee andere cirkels genaamd 'Bewegen' (rood) en 'Trainen' (groen).

De cirkel bewegen staat voor het aantal verbrande calorieën van die dag. Deze worden gegenereerd aan de hand van je hartslag en aantal stappen. Je kan zelf het doel bepalen van het aantal verbrande calorieën je per dag, druk met extra druk op de rode cirkel en kies voor 'Wijzig bewegingsdoel', pas aan en bevestig door op 'Werk bij' te tikken.

Activiteiten bekijken Apple Watch

Als laatste heb je de cirkel 'Trainen', deze is misschien wel de lastigste van allemaal om vol te krijgen. Net zoals de staan cirkel kun je hier zelf niet bepalen hoeveel minuten je per dag wilt trainen, je 'moet' gewoon aan de bak. Je zal merken dat de eerste dagen snel je groene cirkel rond is, maar dat neemt af. De Apple Watch gaat namelijk je beweging analyseren en dan is wandelen met de hond niet meer genoeg om de cirkel rond te krijgen.

De cirkel komt rond aan de hand van je hartslag en beweging, de bedoeling is jezelf uit te dagen zodat je hart goed moet pompen en je voldoende beweegt zodat de Apple Watch merkt dat je intensief aan het bewegen bent. Uiteraard hangt de workout applicatie nauw samen met deze cirkel.

Activiteit app op de iPhone

Ter stimulans kun je awards verdienen, denk hierbij aan het eerst vullen van alle cirkels, 7 dagen op rij alle doelen behaald, enzovoorts. Al deze awards en gegevens van de activiteit kun je raadplegen in de gelijknamige applicatie op je iPhone. Hier kun je de behaalde doelen per dag bekijken, het aantal stappen en verbrande calorieën.

Al deze gegevens worden gesynchroniseerd met de Gezondheid applicatie zodat je altijd up-to-date bent met betrekking tot je beweging en gezondheid.Reacties


 • ojevaar

  14 juli 2015 om 12:04

  Werkt perfect, alleen is de batterij eerder op. Dat is dan wel een minpunt. Wel jammer dat je steeds het programma moet activeren als je gaat fietsen, wandelen en hardlopen.

 • Cloverfield

  14 juli 2015 om 21:11

  Ik doe het maar vind het erg onoverzichtelijk. Human is veel handiger. Die detecteert ook fietsen. Dat kan Apple niet :(

 • netje74

  20 juli 2015 om 11:15

  Ik krijg op maandag mijn weekoverzicht in een bericht op mijn watch. Kan ik deze nog ergens terugkijken? Ik kan het nl niet vinden.

 • Wesley Fabry

  20 juli 2015 om 11:42

  @netjes74 dat krijg je inderdaad, dit is kun je vaak nog in het berichtencentrum van je Apple Watch terugkijken, anders kun je de week terug kijken in de activiteit applicatie op de iPhone. Op de Apple Watch is slechts een samenvatting, uitgebreid zie je op de iPhone.

 • Ben Engel

  17 augustus 2015 om 11:06

  Ik wil weten of je een applicatie van bv looptijden app ook kunt gebruiken op de Apple Watch voor de trainingen via deze app en de hartslag wordt weergeven in de app van looptijden op je iphone 5.

 • Wesley Fabry

  17 augustus 2015 om 11:09

  Ben, Looptijden moet hiervoor hun applicatie updaten voor de Apple Watch, daarnaast kan pas dit najaar (watchOS 2) applicaties van derden de hartslag, GPS, etc van de Apple Watch raadplegen en content toevoegen aan ‘Activiteit’

 • Dennis

  15 september 2015 om 19:09

  Hi,

  Ik heb de Apple Watch gekoppeld aan mijn iPhone 6 Plus. De activiteiten app is wel zichtbaar op mijn Watch maar op de telefoon ontbreekt ieder spoor. Hoe krijg ik de app op mijn telefoon?

  Groet, Dennis

 • Wesley Fabry

  15 september 2015 om 19:10

  Gekke vraag dennis, heb je jouw iPhone al eens geforceerd herstart? Thuisknop en aan/uit knop tegelijk indrukken tot Apple logo verschijnt..

 • Dennis

  15 september 2015 om 19:24

  Wesley,
  Je moet bij Apple gaan werken;)
  De app is ineens tevoorschijn gekomen.
  Dankjewel voor de tip.

  Groet, Dennis

 • Wesley Fabry

  15 september 2015 om 19:30

  Haha, moeten ze eerst een goed aanbod doen 😃 Graag gedaan 👍

 • marten

  5 november 2015 om 10:02

  Ik heb een tijdje gebruik gemaakt van de Apple Watch en bij het koppelen is de app Activiteiten verschenen op mijn iPhone. Inmiddels gebruik ik de Apple Watch niet meer en zo deze app dan ook graag verwijderen. Heeft iemand een idee hoe ik dat kan doen?

 • Wesley Fabry

  5 november 2015 om 10:06

  Dat kan alleen als je jouw iPhone volledig hersteld en als nieuw installeert.

 • Jobak

  25 december 2015 om 6:22

  Zijn de data van de activiteit app te downloaden?

 • Wesley Fabry

  25 december 2015 om 7:09

  @jobak helaas niet, wel uitgebreid te bekijken in de Activiteiten app op je iPhone

 • Nancy

  22 januari 2016 om 14:13

  Krijg in 1x logo van groen poppetje van work-out midden boven scherm Apple watch , weet iemand wat dit betekend en hoe krijg ik hem weg??

 • Wesley Fabry

  22 januari 2016 om 14:32

  @nancy Dit betekend dat er een Work-out actief is, die verdwijnt door de work-out te stoppen, meer info: http://www.appletips.nl/watchos-2-nooit-meer-een-work-out-vergeten/

 • robert.krouwel

  19 oktober 2016 om 11:15

  Mijn hardlopen en lopen worden keurig geregistreerd en maakt een prachtig overzicht. maar nu stap ik de laatste tijd wat vaker op de hometrainer. Hoe krijg ik deze activiteit geregistreerd want nu lijkt het alsof ik niets meer doe.

 • Wesley Fabry

  19 oktober 2016 om 11:17

  @Robert dan kun je het beste een ‘Andere Work-Out’ starten, deze kun je vanaf watchOS 3 ook een andere naam geven: https://www.appletips.nl/watchos-3-andere-work-outs-naam/

 • robert.krouwel

  19 oktober 2016 om 11:25

  Dat kan dus vanaf OS3 wel?

 • Wesley Fabry

  19 oktober 2016 om 11:26

  @robert, dat lees je terug in het artikel via de gegeven link

 • robert.krouwel

  19 oktober 2016 om 11:31

  Super Thanks

 • hugo

  10 november 2016 om 16:01

  van de activiteiten applicatie werkt de cirkel ‘staan’ niet meer. Ik blijf o 0%; wat ik ook doe.
  Hard resetten van iwatch en phione heb ik al gedaan.

 • edith

  20 december 2016 om 15:02

  @ Hugo, ik heb hetzelfde probleem! Hoe krijg ik ‘staan’ weer geactiveerd? “Bewegen” en “trainen” werkt wel….

 • Knerk

  3 maart 2017 om 10:43

  zelfde probleem… eerste serie Apple watch

 • Wesley Fabry

  3 maart 2017 om 11:52

  @hugo/edith/knerk sommige melden dat het helpt om ‘Draagdetectie’ uit te schakelen. Dit doe je via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Draagdetectie. Schakel dit uit en kijk of de staan-ring weer werkt. Daarna (na een dag) kun je draagdetectie weer inschakelen. Laat me even weten of het helpt.

 • Knerk

  6 maart 2017 om 10:15

  dank je Wesley. Het was inderdaad de draagdetectie. Hij stond uit…

 • Ringo

  23 augustus 2017 om 20:42

  Ik gebruik de activiteit “fietsen” regelmatig. Is het mogelijk deze activiteit te gebruiken zonder dat je de iPhone op zak hebt? Zo ja, kan deze dan nog opgeslagen worden op je iPhone ?
  alvast bedankt.

 • Wesley Fabry

  24 augustus 2017 om 9:09

  @ringo je kunt de work-out app gewoon gebruiken zonder dat de iPhone in de buurt is. Als je een series 2 hebt wordt ook de route bewaard dankzij de GPS die in de Watch aanwezig is, anders niet. Het kan zijn dat de uiteindelijke gegevens minder accuraat zijn. Zodra je de Apple Watch weer verbind met de iPhone worden de gegevens gesynchroniseerd en kun je ze op de iPhone bekijken.

 • Ringo

  27 augustus 2017 om 8:27

  Heel erg bedankt voor je reactie op mijn vraag,Wesley.
  Wanneer je die route van een activiteit (vb, fietsen) opgeslagen hebt, is het dan mogelijk om deze route achteraf te gebruiken met gps?

 • Wesley Fabry

  27 augustus 2017 om 9:43

  @Ringo achteraf kun je alleen de route bekijken, niet opnieuw doen via bijvoorbeeld kaarten. Meer info: https://www.appletips.nl/work-out-route-activiteit-ios-10/

 • Ringo

  27 augustus 2017 om 12:25

  Ok, spijtig maar toch bedankt voor de duidelijke info!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!