12 november 2013

Mavericks10.9: Mappen openen in een nieuw tabblad uitschakelen

finder icon retinaDe mogelijkheid om tabbladen te openen in Finder is nieuw sinds OS X 10.9 Mavericks. Via deze functies kun je tientallen Finder vensters openen in één vensters. Dit zorgt niet alleen voor een bepaalde orde, het is ook erg handig in gebruik bij het verplaatsen van bestanden binnen Finder.

Wanneer je met een secundaire klik of met behulp van cmd⌘ + dubbelklik op een een map wilt openen wordt deze in een nieuw tabblad geopend. Echter zijn er toch een hoop Mac gebruikers die deze functie liever uitschakelen en een map willen openen in een nieuw venster. Om dit te verwezenlijken dien je onderstaande stappen te volgen.

• Open Finder
• Navigeer naar de menubalk
• Open hier het Finder-menu
• Selecteer de optie 'Voorkeuren'

maptabblad

Open hier het tabblad algemeen en schakel de optie 'open mappen in tabbladen, niet in vensters' uit. Wanneer je nu een map opent via een secundaire klik of via de cmd⌘-toets zal deze worden geopend in een nieuw venster. Het is momenteel niet mogelijk om de gehele tabbladfunctie uit te schakelen in Finder.

Meer over 10.9 kun je hier terugvinden.Reacties


  • Frank

    12 november 2013 om 11:37

    Ik heb het net ook uit gezet….. Lang niet alle vernieuwingen in Mavericks vind ik verbeteringen, en dit is er ook zo eentje ;-)

  • René

    12 november 2013 om 12:08

    Op zich is het in Mavericks toch wel handig en je moet er even mee leren omgaan na jaren anders gewend te zijn. Als je meerdere tabbladen open hebt hoef je alleen diegene die je wilt gebruiken buiten het finder venster te slepen en de map wordt een nieuw venster. Voorheen had je een hele stapel vensters boven elkaar staan terwijl je er vaak maar twee of drie nodig had. Je kan een map ook in ‘voorzieningen’ (rechtermuisknop) en dan ‘open’ in een nieuw venster openen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!