9 november 2016

iOS 10iOS 10: HomeKit apparaten bedienen via Woning

Woning iOS 10 logo HomeKit

Wie beschikt over een aantal HomeKit apparaten weet hoe frustrerend het is deze via allerlei verschillende apps te moeten bedienen. Vanaf iOS 10 kun je al deze apparaten groeperen en koppelen aan de Woning applicatie. Hoe je dat doet lees je hier terug.

Zodra je al je apparaten hebt toegevoegd, gemarkeerd als favoriet en toegekend aan kamers kun je deze gaan bedienen. Het bedienen is afhankelijk van het accessoire. Schakelaars kun je bijvoorbeeld alleen maar in- of uitschakelen. Thermostaten kun je bedienen en de temperatuur (al dan niet automatisch) aanpassen, de deur kun je openen of sluiten en lampen hebben weer andere instellingen.

HomeKit apparten bedienen via Woning

Standaard is het zo dat schakelaars en verlichting in en uit geschakeld kan worden door te tikken op het accessoire in de Woning applicatie. Extra opties kun je raadplegen door je vinger op het accessoire te leggen of gebruik te maken van 3D Touch (stevig drukken). Op deze manier kun je dan bijvoorbeeld de temperatuur instellen, helderheid van je verlichting aanpassen of nog meer via de optie 'Details'. Dit kan bovendien niet alleen in de Woning app zelf, maar ook via het bedieningspaneel of in de Woning app op je Apple Watch.

HomeKit apparaten bedienen via woning

Hue lampen bedienen met Woning

De verlichting kun je eenvoudig in of uitschakelen door te tikken op het accessoire in de lijst of kamer. Leg je vinger op het accessoire of 3D Touch om extra opties te raadplegen. Zo kun je direct de helderheid aanpassen door de schuifbalk omhoog of omlaag te vegen. Tik onderaan op 'Kleur' om de lamp een andere kleur te geven. Kies een vooringestelde kleur om direct deze aan te passen.

Uiteraard kun je ook een eigen kleur kiezen, tik hiervoor in het midden op 'Wijzig'. Sleep het bolletje naar de gewenste kleur en tik op 'Gereed'. De lamp zal direct worden aangepast naar deze kleur. Wil je de zojuist ingestelde kleur gebruiken als standaardkleur dan volstaat het om je vinger op één van zes kleuren aan de rand te leggen om deze te wijzigen. Tik op een lege ruimte om terug te keren naar de Woning app. Onderstaande video legt bovenstaand kort uit.

Lees ook: Kamers toevoegen aan Woning


A post shared by appletips.nl (@appletips.nl) on


Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch met iOS 10!
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


 • W. de Ridder

  9 november 2016 om 11:50

  Jammer dat de automatisering functies niet goed werken in Homekit. Ik heb automatisering van mijn Hue lampen zo ingesteld dat ze aan moeten gaan bij zonsondergang maar helaas, hij heeft het een paar keer automatisch gedaan maar nu moet ik de lampen toch zelf aanschakelen en werkt deze automatisering niet. Van alles geprobeerd, Ihone en Ipad opnieuw opgestart. Apple TV en Ipad als bridge ingesteld. Niets helpt.

 • IOSme

  9 november 2016 om 12:06

  Dat ligt aan de Philips Hue App v2.
  Gewoon een prut app!

  Ben zelf terug naar v1 en dan werk ik met de widget optie.

 • Barry

  9 november 2016 om 16:21

  Kleur veranderen door er op te klikken en vast het houden is maar deels waar. Deze optie krijg je niet bij white ambiance lichten die wel degelijk allerlei tinten “wit” hebben. Buiten dat werkt deze optie (bij toepassing color lamp) altijd per lamp. Niet via meerdere lampen samen. Lastig als bv. eens staande lamp 2 lampen bevat. De woning app oogt onoverzichtelijk. Geen toppertje als je het mij vraagt. De standaard Hue app is dat echter ook niet. Zowel Apple as Philips laten hierin echt steken vallen.

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!