6 maart 2017

Mac: Java-probleem met commandoregeltool oplossen

java icoon logo

De meeste Mac gebruikers hebben ook Java geïnstalleerd op hun Mac. Dit is standaard geïnstalleerd in macOS (OS X) en wordt vooral gebruikt door websites of applicaties. Sommige gebruikers melden problemen met Java en een commandoregeltool-melding.

De melding geeft het volgende weer: "Om de commandoregeltool 'java' te gebruiken, moet je een JDK installeren.
Klik op 'Meer info…' om naar de downloadwebsite van de Java Developer Kit te gaan". Vervolgens heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 'Meer info' of 'OK'. Door java te updaten is het probleem verholpen.

commandoregeltool java-probleem mac oplossing

Commandoregeltool oplossen door java te updaten

Het probleem ontstaat in de meeste gevallen door een applicatie die een verouderde of net nieuwe versie van java wilt gebruiken. Als eerste kun je dan de meest recente versie van java downloaden en installeren. Dit doe je via de officiële java webpagina.

Wanneer bovenstaande niet helpt kun je de verouderde en officiële Mac-versie van java installeren. Deze versie installeert de verouderde Java 6-runtime speciaal voor macOS Sierra, OS X 10.11 El Capitan, OS X 10.10 Yosemite, OS X 10.9 Mavericks, OS X 10.8 Mountain Lion en OS X 10.7 Lion. Klik hier om deze versie te downloaden.

Lees ook: Het ‘Bird proces’ CPU probleem op een Mac oplossenReacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!