31 juli 2016

Pokévision laat niet meer alle Pokémons in de directe omgeving zien (update)

Pokévision op een kaart

Iedereen die Pokémon Go speelt heeft het volgende wel eens ervaren. Na dagen zoeken ben je nog geen één bijzondere of speciale Pokémon tegengekomen. Je hebt voor de honderdste keer een Rattata gevangen en blijft maar Pidgey’s evolueren. Gelukkig bestaan er hulpmiddelen om te weten te komen waar Pokémons zich in de buurt zitten bevinden.

Via de website Pokévision kun je in één oogopslag alle Pokémons op de kaart bekijken. Een tijdsslot geeft aan hoe lang je nog een beestje kunt vangen op die locatie. Wonder boven wonder, het werkt echt. (lees de update onderaan dit artikel)

Pokévision onthult alle Pokémon in jouw buurt

De website brengt een online kaart in beeld die je precies laat zien waar de Pokémons zich bevinden. De kaart werkt overal ter wereld en dus ook in Nederland en België. Op de kaart kun je een speld laten vallen, zoeken naar een locatie via het zoekveld of je huidige locatie markeren via de radarknop naast het zoekveld. Per direct krijg je live te zien waar de Pokémons om je heen zich bevinden. De tijd geeft aan hoe lang deze daar nog is om de Pokémon te vangen.

Pokévision toont alle Pokémons in jouw omgeving

Klik hier voor meer informatie over Pokémon Go, extra tips, hacks en een handleiding hoe je het spel moet spelen.

Hoe werkt Pokévision?

Zodra je weet waar je een Pokémon kunt vinden ga je naar deze locatie toe, open de Pokémon Go applicatie en wacht enige momenten op deze precieze locatie. Na enige tijd (vaak paar seconden) komt de Pokémon te voorschijn en kun je deze vangen. Dit is ontzettend handig wanneer je opzoek bent naar speciale en unieke exemplaren. Ook kun je op deze manier snel de locatie van de near-by Pokémons achterhalen.

De kaart komt tot stand met behulp van een Niantic API. Pokévision kan zo achterhalen waar de beestjes zullen opduiken, dit omdat Niantic dit op voorhand heeft bepaald en te herleiden is uit de API. Let wel, dit geldt alleen voor Pokémons die op de gebruikelijke manier verschijnen. Worden de beestjes aangetrokken met met een 'lure' of 'incense' dan komen deze niet op de kaart omdat dit persoonsgebonden is.

De Pokévision website

Verder geeft Pokévision een waarschuwing met betrekking tot de speciale exemplaren. Deze zijn meestal maar kort (enkele minuten) op een bepaalde locatie. Ook kunnen deze zich 'verplaatsen', dit houdt in dat je in sommige gevallen een rondje rondom de locatie moet lopen voor je ze kunt vangen. Desalniettemin werkt de online tool wel degelijk, echter moet je jouw zelf de vraag stellen of je dit wel wilt. Het leuke aan het spel is namelijk dat je verrast wordt door een Pokémon, de spanning om het vangen en vreugde bij het kunnen toevoegen aan je collectie. Pokévision is daarom toch een soort van valsspelen, maar het kan uitkomst bieden.

Instabiele servers en overbelasting

Helaas is het spel en de online kaart ontzettend populair. Om die reden kun je maar om de 30 seconden een aanvraag indienen om te kijken welke er bij jouw in de buurt zitten. Dit is maar goed ook, want één aanvraag staat gelijk aan 500 app-spelers die data vragen aan de servers van Niantic. Dit is dus één van de redenen waardoor de servers van de app vaak crashen en het spel niet gespeeld kan worden. Het zou ons daarom ook niet verbazen dat Niantic besluit de API dicht te zetten en het einde verhaal is voor Pokévision.

Lees ook: Zo kun je snel je XP score verhogen in Pokémon Go

Pokémon GO
Pokémon GOApple Watch app
Categorie: Games, Health & Fitness
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
iPad & iPhone  9+  284 MB DOWNLOAD GRATIS

UPDATE:

Pokévision werkt niet, alternatieven

Helaas heeft Niantic besloten de API dicht te zetten zodat er niet meer vals gespeeld kan worden met behulp van Pokévision. Het is nog niet duidelijk of in de toekomst de dienst weer online komt.


Gelukkig zijn er een aantal alternatieve applicatie in de App Store te vinden. Deze apps bevatten ook een kaart met daarop de Pokémons, echter wordt dit handmatig door de spelers aangevuld en niet automatisch. De kans is ook kleiner dat de Pokémon daadwerkelijk nog aanwezig is. Hieronder vind je deze applicaties.


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App Store


Helaas! De bovenstaande app is helaas niet meer beschikbaar in de App StoreReacties


Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!