31 juli 2016

Standaard Mail applicatie wijzigen op een Mac

mail os x icoon van Apple Mail OS X

Naast de sociale media is een e-mail nog steeds één van de meest gebruikte communicatie middelen. De Mail applicatie die standaard aanwezig is in OS X (macOS) zal door de meeste onder ons worden gebruikt.

Wie een alternatieve mail applicatie gebruikt heeft vast wel eens het volgende probleem meegemaakt. Wanneer je op een e-mailadres klikt in Safari opent je Mac automatisch de standaard Mail applicatie. Je dient dan handmatig het e-mailadres te kopiëren en deze vervolgens plakken in je andere Mail client. Gelukkig is het is mogelijk om een alternatieve mail applicatie in te stellen als standaard applicatie voor e-mail.

Standaard Mail applicatie wijzigen op een Mac

• Open de standaard Mail app
• Navigeer via de menubalk naar Mail ▸ Voorkeuren
• Open het tabblad 'Algemeen'
• Klik op het drop-down-menu naast 'Standaard e-mailprogramma'

standaard mail applicatie wijzigen in OS X

Klik in het menu op 'Selecteer', navigeer vervolgens via het dialoog-venster naar de map programma’s en dubbelklik op de alternatieve Mail applicatie. Sluit vervolgens het voorkeuren venster en de Mail applicatie af. Wanneer je nu op een e-mailadres klikt wordt deze automatisch geopend in de alternatieve mail applicatie.

De alternatieve mail applicatie die wij hebben gebruikt is AirMail, voordeel van deze applicatie is dat hij vrij eenvoudig overweg kan met verschillende mail providers zoals: Gmail, iCloud, Yahoo, AOL, Hotmail, MSN, Live, POP3 en alle IMAP servers.

Airmail 3
Airmail 3Categorie: Utilities, Productivity
Ontwikkelaar: Bloop S.R.L
Mac OS X  4+  49 MB DOWNLOAD  € 10.99

Lees ook: Wat is AirDrop en wat kun je ermee?Reacties


  • Marise

    30 september 2016 om 11:36

    Zelf had ik mijn standaard e-mailprogramma op Opera staan. Nu heb ik die terug gezet naar Mail, maar springt elke dag terug naar Opera. Wat kan er aan de hand zijn?

  • Nick

    1 december 2016 om 20:45

    Ok, maar als ik nu een email adres (link) aan klik, dan vraagt hij alsnog om in te loggen bij de standaard mail app…

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!