31 juli 2016

Pokémon Go: Bugs, server problemen en oplossingen

Pokémon Go loading screen

Met Pokémon Go ga je de echte wereld in opzoek naar Pokémons. Helaas gaat dat niet altijd vlekkeloos, zo liggen nog steeds regelmatig de servers er uit.

Hierdoor kun je niet inloggen of het spel spelen. Daarnaast beschikt de app over nog een aantal andere bugs en problemen. Voor sommige hebben we een oplossing of verklaring. Net gestart met Pokémon Go? Bekijk dan deze Pokémon Go handleiding, tips, hacks en hoe je het spel moet spelen.

Voetstapjes en kaart werken niet in Pokémon Go

In het Nearby-venster zie je normaal aan het aantal voetstapjes hoe ver een Pokémon van jouw vandaan is. De laatste tijd zijn dit alleen maar drie voetstapjes. De voetstapjes-functie heeft Niantic tijdelijk uitgeschakeld, dit om de servers minder te belasten.

Verschijnt er bij jou ook geen kaart meer bij een gevangen Pokémon. Dan moet je je geen zorgen maken ook dit heeft Niantic tijdelijk uitgeschakeld. Ook hier is de reden om de servers minder te belasten.

Voetstapjes en Battery Saver in Pokémon Go zijn verdwenen

Sinds de laatste update (1.1.0) van de app zijn de voetstapjes (voetafdrukken) en battery saver verdwenen in de app. In het Nearby-venster zag je normaal aan het aantal voetstapjes hoe ver een Pokémon van jouw vandaan is. Dit heeft Niantic o.w.v. serverproblemen (tijdelijk) uitgeschakeld. Waarschijnlijk zal deze functie in de toekomst weer worden ingeschakeld.

Pokémon Go bugs en problemen

App hangt vast bij het vangen van een Pokémon

Het spel loopt vast op het moment dat je een Pokémon probeert te vangen. Dit is erg frustrerend, bovenin zie je een draaiende wit Pokébal-logo. Houdt deze goed in de gaten wanneer het spel vastloopt. Zodra deze gestopt is met draaien kun je de app opnieuw opstarten. De kans is groter dat je toch de Pokémon hebt gevangen. Dit kun je controleren door te tikken op je avatar linksonder en vervolgens op 'Journal'.

Pokémons niet te zien via camera

Veel gebruikers klagen dat ze geen Pokémons kunnen vangen met de camera. Als eerste moet je dan de 'AR' schakelaar inschakelen tijdens het vangen van een Pokémon of het starten van een battle in een gym. Mocht deze schakelaar er niet zijn dan heb je waarschijnlijk een smartphone die niet beschikt over een bewegingsmeter en is de functie niet beschikbaar.

Inloggen werkt niet, server onbereikbaar

Helaas heeft Pokémon Go nog steeds last van server- en verbindingsproblemen. Hierdoor is het vaak onmogelijk om in te loggen. Het enige wat je dan kunt doen is wachten. Hier kun je controleren of de server van Pokémon Go online is.

Pokémon Go server en inlog problemen

Het uitbroeden van een ei lukt niet

In Pokémon Go heb je de mogelijkheid om een ei ui te broeden. Hiervoor moet je, afhankelijk van het ei, 2, 5 of 10 KM wandelen. Regelmatig klagen spelers dat ze meer hebben gewandeld dan het ei vraag en toch het ei niet uitgebroed wordt. Dit heeft te maken met twee factoren: snelheid en afstand. Je moet rustig op een normaal tempo wandelen, ga je te snel dan telt dit niet mee want de app denkt dat je fietst.

Ook kun je het beste in een rechte lijn lopen. De app controleert namelijk regelmatig je locatie, in de plaats van voortdurend. Aan de hand daarvan maakt Go een berekening van tijd en afstand ten opzichte van je vorige locatie. Dit is in vogelvlucht. Loop je dus een rondje, dan kan het zijn dat je maar een paar 100 meter hebt afgelegd volgens de app i.p.v. de gelopen KM.

Tijd terugzetten bij Lucky Egg of Incense

Dit is een bug waar de eindgebruiker baat bij kan hebben. Heb je een Lucky Egg of Incense actief? Pas handmatig de tijd van je smartphone aan zodat je deze langer kunt gebruiken dan 30 minuten. Dit doe je door de tijd terug te draaien via Instellingen ▸ Algemeen ▸ Datum en tijd ▸ schakel 'Stel automatisch in' uit.

Lees ook: 12 tips voor de gevorderde Pokémon Go speler

Pokémon GO
Pokémon GOApple Watch app
Categorie: Games, Health & Fitness
Ontwikkelaar: Niantic, Inc.
iPad & iPhone  9+  272 MB DOWNLOAD GRATIS

Deze bugs, problemen en meer verschenen eerder in de handleiding voor Pokémon Go op deze pagina.

Origineel van 26/07/16, geupdate i.v.m. verwijdering voetafdrukkenReacties


 • Evee91

  7 augustus 2016 om 4:01

  Steeds als ik wil inloggen wordt ik naar Google help gestuurd met uitleg over cookies. Ik heb al van alles geprobeerd maar ik kom maar niet voorbij dat scherm. Enig idee waar dit aan kan liggen?

 • Wesley Fabry

  7 augustus 2016 om 7:12

  @Evee91 dat lijkt om een bug te gaan na de laatste update. Mogelijke oplossing: ga naar Instellingen op je iPhone – Safari – blokkeer cookies – kies voor ‘sta altijd toe’. Herstart je iPhone, daarna open je https://accounts.google.com/ of google in Safari en log in. Open daarna Pokémon Go en probeer in te loggen.

 • Evee91

  7 augustus 2016 om 8:19

  Held, hij doet t weer!

 • Wesley Fabry

  7 augustus 2016 om 8:24

  @evee91 super !

 • Dajoooh_

  7 augustus 2016 om 19:49

  Ik heb een IPhone 5c en elke keer als ik mijn Pokémon Go op wil starten moet ik het doen via https://accounts.google.com/ . Als ik dat doe en mijn E-mail & Wachtwoord in typ moet ik op ‘toestaan’ drukken bij Google. Als ik dat gedaan heb gaat ie gewoon naar de startpagina van Google en gebeurt er verder niks. er staat links boven ”Gereed”. Als ik op ”Gereed” druk gaat ie terug naar Pokemon Go en word ik weer opnieuw naar https://accounts.google.com/ gestuurd en kan ik alles weer opnieuw gaan doen… Wat kan ik hier tegen doen en weet iemand hier raad mee???
  Alvast bedankt.
  Groetjes Dajo

 • Perzet

  25 augustus 2016 om 11:55

  Dajoooh_ Hallo ik kom dat ook tegen en ik doe als ik op gereed sta even mijn internetverbinding uit(van onder naar boven wrijven en dan het internet uit doen en terug aan en dan loopt hij de pagina volledig)

 • Perzet

  25 augustus 2016 om 11:58

  Mijn probleem is dat ik mijn iPhone 6 dikwijls moet opstarten als ik bij een pokertoernooi kom omdat ik een wit scherm krijg ipv een foto van de plaats.Hoe kan ik dit oplossen

 • Nathalie elsenaar

  5 september 2016 om 15:03

  ik heb op de iPad mini een pokemon go hack gezet.. als ik hem opstart zie ik heel kort het spel en dan valt direct het spel weg… wat kan ik doen

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!