19 juni 2016

Defecte iPhone of iPad knoppen bedienen met AssistiveTouch

thuisknop

Het is erg vervelend, maar toch kan het gebeuren dat er een knop van je iPhone, iPad of iPod Touch niet meer werkt. Je kunt deze natuurlijk laten repareren of zelf aan de slag met één van onze reparatievideo’s.

Mocht je dit niet willen, dan heb je ook de mogelijkheid om alle knoppen die aanwezig zijn op je iDevice softwarematig te bedienen. De meeste problemen doen zich voor met de thuisknop (home button) van de iPhone of iPad, maar ook de volumeknoppen kunnen kampen met problemen.

iPhone of iPad knoppen bedienen met AssistiveTouch

• Open Instellingen
• Navigeer naar Algemeen ▸ Toegankelijkheid
• Scroll naar beneden en tik de optie: ‘AssistiveTouch’
• Schakel de optie 'AssistiveTouch' in via de schakelaar

assistivetouch bij knoppen stuk

Nadat de functie is geactiveerd verschijnt de er een zwart vierkant met een witte cirkel in het scherm. Standaard worden er al een aantal opties geactiveerd, deze kun je ook naar eigen wens instellen. Tik hiervoor op 'Pas hoogste menu aan' in de instellingen van AssistiveTouch. Kies hoeveel symbolen geactiveerd moeten worden en tik op de plus-knop om een functie te koppelen, waaronder ’Thuis' die dienst doet als thuisknop. Deze functies en opties zijn direct te benaderen wanneer je AssistiveTouch activeert door op de witte cirkel te tikken.

Werkt de thuisknop niet meer? Kies dan voor de opties: Thuis, Driemaal thuisknop en multitasking. Werkt de schuifschakelaar niet meer kies dan voor 'Geluid uit'. Met behulp van de optie ‘Apparaat’ kun je met AssistiveTouch ook alle andere hardwarematige knoppen op het iDevice zoals volume en mute bedienen. Werkt de aan/uit toets niet meer kies dan voor: Vergrendel en Ontgrendel, echter is het aan te raden deze zo snel mogelijk te repareren omdat je anders je iDevice niet meer in of uit kunt schakelen.

assistivetouch gebruiken bij iPhone thuisknop stuk

Heb je een 3D-Touch apparaat dan kun je via '3D Touch-handeling' een functie kiezen, wanneer je dan hard drukt op AssistiveTouch (witte cirkel) wordt de gekoppelde functie of optie direct uitgevoerd. Mocht AssistiveTouch in de weg zitten dan kun je deze naar iedere gewenste plaats langs de rand van het scherm slepen. AssistiveTouch blijft permanent actief op het scherm zodat je deze altijd kunt raadplegen, na enige moment niet gebruikt te hebben wordt de optie wel doorschijnend weergegeven.

Lees ook: Vervangingsprogramma voor aan/uit-knop iPhone 5Reacties


  • ipad is kapot

    17 november 2016 om 19:42

    eerst deed mijn home knop een tijdje vreemd nu alle knopen defect wat nu?

Een reactie toevoegen: