28 november 2016

iOS 10iOS 10: Markeringen aanbrengen op afbeeldingen in Notities

iOS notitie ios

Net zoals in Mail en Foto's kun je vanaf iOS 10 ook markeringen, aantekeningen en tekeningen aanbrengen op afbeeldingen in Notities. Hierdoor kun je snel iets duidelijk maken op een toegevoegde afbeelding.

Je zult deze functie misschien niet zo snel gebruiken bij toegevoegde vakantiefoto's. Maar het is bijvoorbeeld wel handig als je een plattegrond hebt toegevoegd aan een notitie. De optie is standaard geactiveerd en kan geraadpleegd worden in Notities vanaf iOS 10 op zowel de iPhone als iPad.

Markeringen toevoegen in Notities

• Open de Notities applicatie
• Voeg een afbeelding toe (meer info) /ios-8-notities-opmaken-met-rich-text-en-afbeeldingen/
• Tik op de afbeelding in de notitie
• Selecteer de deel-knop (vierkant met pijl omhoog)
• Zoek in de onderste rij naar 'Markeringen' en open deze

markeringen aanbrengen aan afbeeldingen in notities iOS

Onmiddellijk wordt de markering-functie (annoteer) geactiveerd en kun je allerlei aanpassingen maken. Zo kun je een kleur kiezen voor de markering, daaronder vind je verschillende opties terug. Het potloodje staat voor tekening, uit vrije hand teken je lijnen, figuren en meer. De ‘a met een cirkel’ staat voor ‘vergrootglas’ hiermee kun je een betaald onderwerp op een foto uitlichten door dit te vergroten. De T staat voor tekst om deze toe te voegen aan de afbeelding.

Fout gemaakt? Tik dan op de pijl om dit ongedaan te maken. Met behulp van de drie horizontale strepen kun je de dikte van een lijn aanpassen. Deze optie wijzigt bijvoorbeeld bij gebruik van tekst naar ‘aA’, hiermee kun je het lettertype aanpassen. Zodra de markeringen zijn aangebracht kies je voor ‘Gereed’ om deze te bewaren. Uiteraard worden de aantekeningen gesynchroniseerd via iCloud. Let wel, deze optie is alleen beschikbaar voor iCloud gebruikers.

Lees ook: Samenwerken aan notities

Haal alles uit je iPhone, iPad en iPod Touch
Klik hier voor een overzicht van alle iOS 10 tips.Reacties


Er zijn nog geen reacties op dit bericht!

Een reactie toevoegen:Do NOT follow this link or you will be banned from the site!